in ,

Abubakar Salim: Νέο παιχνίδι που εμπνεύστηκα από το πένθος για τον πατέρα μου!

Ένας ηθοποιός που έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες, τηλεόραση και παιχνίδια λέει πως ο πόνος από τον χαμό του πατέρα του τον έμπνευσε να δημιουργήσει το πρώτο του βιντεοπαιχνίδι.

Ο Αμπουμπάκαρ Σαλίμ, 30 ετών, είχε στενή σχέση με τον πατέρα του, Άλι Σαλίμ, λόγω του κοινού τους πάθους για τα παιχνίδια, ενώ μεγάλωναν στο Welwyn Garden City, στο Hertfordshire.

Την Παρασκευή, ο ηθοποιός εμφανίστηκε στη σκηνή των βραβείων του Βιντεοπαιχνιδιού στο Los Angeles για να αποκαλύψει το Tales of Kenzera: ZAU.

“Ένιωσα σαν να ήμουν γυμνός στη σκηνή,” είπε για την εμφάνισή του.

Όταν ο 66χρονος πέθανε από καρκίνο το 2013, ο Αμπουμπάκαρ αισθάνθηκε την ανάγκη να “είναι δυνατός, να προχωρήσει και να δείξει τον άνδρα”.

“Νομίζω ότι υπάρχει ένα πράγμα, ειδικά εκεί που μεγάλωσα, στον πολιτισμό μου, όπου η θλίψη ή η συναισθηματικότητα δεν θεωρείται καλή,” εξήγησε ο 30χρονος.

Το 2019, ο ηθοποιός του Napoleon ίδρυσε τα Surgent Studios και άρχισε να εργάζεται πάνω σε ένα παιχνίδι που θα του επιτρέψει να εξερευνήσει τα συναισθήματα της θλίψης του.

“Είναι σαν να έχω μια επικοινωνία με τον πατέρα μου, να λέω τα πράγματα που θα ήθελα να του είχα πει, τα πράγματα που τον θυμάμαι να μου λέει – όλα αυτά έχουν αντικατοπτριστεί σε αυτό το παιχνίδι.”

Ο κ. Σαλίμ, που πρόκειται να εμφανιστεί στην επόμενη σεζόν του προπομπού του Game of Thrones, House of Dragon, δεν είχε προηγούμενη εμπειρία στην ανάπτυξη παιχνιδιών.

Έχει παίξει ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές όπως το Black Mirror, το Jamestown και το Raised By Wolves.

Ο ηθοποιός παρείχε επίσης φωνητική και κίνησης επίδοση για τον κεντρικό ρόλο στο βιντεοπαιχνίδι Assassins Creed Origins το 2017.

“Νόμιζα ότι ήταν σημαντικό να εξερευνήσω σε αυτό το μέσο,” είπε για τις πρώτες του εξερευνήσεις στην ανάπτυξη παιχνιδιών.

Ο ιδρυτής του στούντιο είπε ότι τα παιχνίδια προσφέρουν στο κοινό μια μοναδική εμπειρία που είναι αδύνατο να αναπαραχθεί μέσω άλλων μεθόδων αφήγησης.

“Αυτό που είναι πραγματικά ισχυρό στα παιχνίδια είναι ότι πηγαίνεις ενεργά σε ένα ταξίδι με τους χαρακτήρες αντί να το παρακολουθείς παθητικά,” δήλωσε.

Το ZAU ανήκει στο είδος των Metroidvania, όπου οι παίκτες εξερευνούν ένα μεγάλο κόσμο, εντοπίζουν ειδικά αντικείμενα και επαναστρατοπεδεύουν τα βήματά τους προκειμένου να δοκιμάσουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προηγουμένως μη προσβάσιμες περιοχές.

Ο κ. Σαλίμ πιστεύει ότι το είδος αυτό “καταλαμβάνει τι σημαίνει θλίψη”.

“Οι παίκτες βρίσκονται μέσα στον κόσμο όπου πρέπει να καταλάβουν τι συμβαίνει και αν και τους δίνονται τα εργαλεία για να το αντιμετωπίσουν, πρώτα πρέπει να τα βρουν, αυτό ουσιαστικά είναι η θλίψη,” εξήγησε.

“Πρέπει να κάνεις λάθη, πρέπει να επιστρέφεις συνέχεια, να επαναλαμβάνεις τα βήματά σου – αυτό δεν είναι ακριβώς η θλίψη;”

Ο ιδρυτής των Surget Studios επιμένει ότι το παιχνίδι, αν και εμπνευσμένο από την απώλεια, είναι μια γιορτή της ζωής.

“Είναι σαν να είναι η δική του μικρή θεραπεία, αλλά είναι και γιορτινή, γιορτάζει τις σχέσεις που είχαμε,” είπε.

Το Tales of Kenzera: ZAU θα κυκλοφορήσει στις 23 Απριλίου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Wolverhampton: Απολογία μετά την απώλεια του εναέριου light show από κατόχους εισιτηρίων!

Netflix: Τι μας λένε οι αριθμοί για τις συνήθειες προβολής;