in

This is helpfullThis is helpfull

Το FBI εκδίδει προειδοποίηση απάτης εμβολίων Covid – τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι απατεώνες και οι “ψαράδες” προσπαθούν να κλέψουν τα χρήματά σας

Οι απατεώνες και οι ψαράδες προσπαθούν να κλέψουν τα χρήματά σας και τα προσωπικά σας στοιχεία με πλαστά σχήματα που υπόσχονται να σας πάρουν τα εμβόλια COVID-19, προειδοποιούν το FBI και δύο άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

 

  • “Το FBI, το HHS-OIG και το CMS έχουν λάβει καταγγελίες για απατεώνες που χρησιμοποιούν το ενδιαφέρον του κοινού για τα εμβόλια COVID-19 για να αποκτήσουν προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες (PII) και χρήματα μέσω διαφόρων προγραμμάτων”, διαβάζει η προειδοποίηση, που εκδόθηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα από το FBI , το Υπουργείο Υγείας και Ανθρώπινης Υπηρεσίας του Γενικού Επιθεωρητή και των Κέντρων Medicare & Medicaid Services.

 

 

 

Ο υπολογιστής εμβολίων COVID-19 σάς δείχνει πού βρίσκεστε στη γραμμή

Δεύτερη ημερομηνία ελέγχου ερεθίσματος: Εδώ μπορεί να φτάσει η πληρωμή σας
Τα πρακτορεία προειδοποιούν τα μέλη του κοινού να προσέχουν “ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικές κλήσεις ή προσωπικές επαφές από κάποιον που ισχυρίζεται ότι είναι από ιατρικό γραφείο, ασφαλιστική εταιρεία ή κέντρο εμβολίων COVID-19 ζητώντας προσωπικές ή / και ιατρικές πληροφορίες για τον προσδιορισμό της καταλληλότητας των παραληπτών να συμμετάσχετε σε κλινικές δοκιμές εμβολίων ή να λάβετε το εμβόλιο. ”

Άλλες σχετικές απάτες μπορεί να περιλαμβάνουν διαφημίσεις ή προσφορές που υπόσχονται έγκαιρη πρόσβαση στο εμβόλιο με αντάλλαγμα μια προκαταβολή, μη επαληθευμένες αξιώσεις έγκρισης από το FDA για ψευδή εμβόλια και ψευδείς ειδοποιήσεις ότι η κυβέρνηση σας παραγγέλλει να πάρετε το εμβόλιο COVID-19.

 

Στην πραγματικότητα, τα εμβόλια COVID-19 διανέμονται πρώτα σε όσους τα χρειάζονται περισσότερο, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, των πρώτων βοηθών έκτακτης ανάγκης και των ηλικιωμένων σε γηροκομεία. Μετά από αυτό, άλλες ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι φυλακοί και οι δάσκαλοι, θα τους πάρουν στη συνέχεια. Κανείς δεν διατάζεται να πάρει το εμβόλιο.

 

 

Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες έχουν δημιουργήσει ένα σύντομο γράφημα για να συνοδεύσουν την προειδοποίηση, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ. Ένα infographic από το FBI και δύο άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες που προειδοποιούν για κοινές απάτες που  σχετίζονται με το εμβόλιο COVID-19.

Οι ανησυχίες τους είναι σίγουρα δικαιολογημένες. Την περασμένη εβδομάδα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέσχεσε δύο ιστότοπους ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) που μιμούσαν τους ιστότοπους της Moderna, κατασκευαστής ενός από τα δύο εγκεκριμένα εμβόλια COVID-19 και του Regeneron, το οποίο κάνει μια πειραματική θεραπεία για άτομα που πάσχουν από την ασθένεια. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η εταιρεία εκπαίδευσης ασφαλείας KnowBe4 αναφέρει λεπτομερώς τα ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ηλεκτρονικού ψαρέματος (COVID-19) που είχε δει.

Την περασμένη Τρίτη (21 Δεκεμβρίου), η εταιρεία ασφαλείας Abnormal Security δήλωσε ότι ανακάλυψε μια απάτη ηλεκτρονικού ψαρέματος που υποσχέθηκε 600 $ COVID-19 ελέγχους ερεθίσματος για αντάλλαγμα για ονόματα, διευθύνσεις, ημερομηνίες γέννησης και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης – μαζί, το Holy Grail για κλέφτες ταυτότητας.

Για να αποφευχθεί η αγκαλιά από τις απάτες COVID-19, το FBI και οι συνεργάτες του είπαν να ρωτήσουν τον γιατρό σας προτού λάβουν οποιοδήποτε εμβολιασμό, να ελέγξουν τους ιστότοπους του FDA και της υπηρεσίας υγείας της πολιτείας σας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα εγκεκριμένα εμβόλια και τη διανομή τους να μην μοιράζεστε πληροφορίες υγείας ή προσωπικού χαρακτήρα με κανέναν, εκτός εάν είστε απόλυτα σίγουροι για τα bonafides του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Amazon Echo Frames – Όσα δεν ξέρετε για τα νέα έξυπνα γυαλιά της Amazon

Το TikTok παρακολούθησε κρυφά εκατομμύρια χρήστες Android – τι πρέπει να γνωρίζετε