in

wowwow loveditlovedit sadsad

Το Facebook χτυπήθηκε με αντιμονοπωλιακές αγωγές – μπορεί να χάσει το Instagram και το WhatsApp

Οι FTC και 48 πολιτείες θέλουν το Facebook να εκχωρήσει τα WhatsApp και το Instagram

Το Facebook αντιμετωπίζει δύο μεγάλες αντιμονοπωλιακές αγωγές που έχουν κατατεθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και 48 πολιτείες απαιτούν, μεταξύ άλλων, ότι ο τεχνολογικός γίγαντας εκχωρεί το Instagram και το WhatsApp.

Και οι δύο ισχυρίζονται ότι το Facebook έχει γίνει μονοπώλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταστέλλοντας παράνομα τον ανταγωνισμό όταν αγοράζει πιθανούς αντιπάλους. Το Facebook αγόρασε την πλατφόρμα κοινής χρήσης φωτογραφιών Instagram για 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2012 και την υπηρεσία συνομιλίας WhatsApp για 19 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014. Τώρα, είναι τρεις από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές κοινωνικών μέσων και μηνυμάτων στον κόσμο. Συνολικά ως εταιρεία, το Facebook αποτιμάται σε περισσότερα από 800 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ενημέρωση Stimulus check 2 και τελευταία νέα
Αυτές είναι οι καλύτερες εφαρμογές συνομιλίας μέσω βίντεο
Ακριβώς στο: Το WhatsApp πήρε μια αναβάθμιση για 2 δισεκατομμύρια χρήστες
Στις αγωγές, αξιωματούχοι της κρατικής και ομοσπονδιακής εμπορικής επιτροπής ζητούν μια διαταγή που θα μπορούσε να αναγκάσει το Facebook να εκποιήσει περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων του Instagram και του WhatsApp, και να ζητήσει προηγούμενη έγκριση για μελλοντικές προσφορές.

«Για σχεδόν μια δεκαετία, το Facebook χρησιμοποίησε την κυριαρχία και τη μονοπωλιακή του δύναμη για να συντρίψει μικρότερους αντιπάλους και να εξουδετερώσει τον ανταγωνισμό, όλα εις βάρος των καθημερινών χρηστών», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Letitia James της Νέας Υόρκης, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας των κρατών.

“Η προσωπική κοινωνική δικτύωση είναι κεντρική για τη ζωή εκατομμυρίων Αμερικανών”, δήλωσε ο Ian Conner, Διευθυντής του Γραφείου Ανταγωνισμού της FTC. “Οι ενέργειες του Facebook για εδραίωση και διατήρηση του μονοπωλίου τους αρνούνται στους καταναλωτές τα οφέλη του ανταγωνισμού. Στόχος μας είναι να αναστρέψουμε την αντιανταγωνιστική συμπεριφορά του Facebook και να αποκαταστήσουμε τον ανταγωνισμό, έτσι ώστε η καινοτομία και ο ελεύθερος ανταγωνισμός να ευδοκιμήσουν.”

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Mark Zuckerberg, είχε προηγουμένως χαρακτηρίσει τη διάλυση της εταιρείας ως «υπαρξιακή» απειλή. Και ο λογαριασμός Twitter για το σκέλος επικοινωνίας της εταιρείας έριξε την απόφαση.

“Χρόνια μετά την εκκαθάριση των εξαγορών μας από την FTC, η κυβέρνηση θέλει τώρα μια αλλαγή χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο αντίκτυπος που θα είχε το προηγούμενο στην ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητα ή στους ανθρώπους που επιλέγουν τα προϊόντα μας καθημερινά”, ανέφερε η εταιρεία στο Twitter.

Σε μια μακρά δήλωση που δημοσιεύτηκε σήμερα το απόγευμα (9 Δεκεμβρίου), το Facebook κατηγόρησε την FTC και τους συμμετέχοντες γενικούς εισαγγελέα ότι ασκούσαν «ρεβιζιονιστική ιστορία».

Η νομική δράση έρχεται στα τακούνια του αυξανόμενου ελέγχου του Facebook και του Big Tech γενικά. Η FTC διερεύνησε στο παρελθόν τις πρακτικές δεδομένων του Facebook μετά το σκάνδαλο του 2017 που αφορούσε την Cambridge Analytica. ο τεχνολογικός γίγαντας αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Google αντιμετωπίζει τη δική της αντιμονοπωλιακή αγωγή που υπέβαλε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και 11 πολιτείες. Η Apple πληρώνει 113 εκατομμύρια δολάρια για να επιλύσει μια αγωγή για τη διαμάχη “Batterygate” και η Ευρωπαϊκή Ένωση διερευνά το App Store της εταιρείας καθώς και τις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου Apple Pay .. Και μια μεγάλη έκθεση του Κογκρέσου πρόσφατα διαπίστωσε ότι οι εταιρείες Big Tech ασκούν “μονοπωλιακή δύναμη” και καταδίκασαν τις αντιανταγωνιστικές πρακτικές τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ζωντανή ροή Warriors vs Nets: Πώς να παρακολουθήσετε το ΝΒΑ το βράδυ που ανοίγει online

Πώς να κάνετε εγγραφή οθόνης σε iOS και Android