in

Το απολυμένο προσωπικό του Twitter στη Γκάνα παίρνει τελικά αποζημίωση

Η X, πρώην γνωστή ως Twitter, πλήρωσε τελικά το προσωπικό που απέλυσε στην αφρικανική έδρα της, περισσότερο από ένα χρόνο μετά την απόλυσή του, σύμφωνα με το πρακτορείο που το εκπροσωπεί.

Οι περισσότεροι είχαν εργαστεί μόλις λίγους μήνες στη θέση εργασίας, με έδρα την πρωτεύουσα της Γκάνας, Άκρα, όταν η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τους απέλυσε τον Νοέμβριο του 2022.

Είχαν απειλήσει να προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά της X, επειδή δεν κατέβαλε τα χρήματα της αποζημίωσης απόλυσης που, όπως είπαν, τους είχε υποσχεθεί.

Η εταιρεία δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.

Η X είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι είχε πληρώσει τους πρώην εργαζομένους στο ακέραιο.

Ο Έλον Μασκ, ο οποίος ανέλαβε την εταιρεία το 2022, ξεκίνησε μια μαζική παγκόσμια εκκαθάριση των εργαζομένων, απολύοντας περισσότερους από 6.000 ανθρώπους. Είχε πει ότι έχανε περισσότερα από 4 εκατ. δολάρια (3,5 εκατ. λίρες) την ημέρα.

Το αφρικανικό απόσπασμα, το οποίο αριθμεί λιγότερους από 20, είχε μόλις μετακομίσει στο νέο γραφείο της X στην Άκρα, μετά από περίπου οκτώ μήνες εργασίας από το σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Το πρακτορείο Seven Seven, η εταιρεία που παρέχει νομική εκπροσώπηση στο προσωπικό, δήλωσε ότι πέτυχε στην προσπάθειά του να επιτύχει αποζημίωση απόλυσης και έξοδα επαναπατρισμού για το ξένο προσωπικό, αν και δεν διευκρίνισε το ποσό της πληρωμής.

“Είναι πολύ ευχαριστημένοι που επιτέλους θα μπορέσουν να πάρουν τα οφειλόμενα, να αφήσουν πίσω τους αυτό το γεγονός και να κοιτάξουν το μέλλον”, δήλωσε στο BBC η Carla Olympio από το Agency Seven Seven.

Πέρυσι, απολυμένοι υπάλληλοι δήλωσαν στο BBC ότι η μεταχείρισή τους από την X είχε βλάψει την ψυχική τους υγεία και τα οικονομικά τους.

“Είναι δύσκολο όταν πρόκειται για τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου που σου χρωστάει χρήματα και κλείνει”, είπε ένας από αυτούς.

Είπαν ότι αρχικά τους είπαν ότι, αν και οι συμβάσεις τους λύνονταν, θα πληρώνονταν για να εργαστούν για έναν ακόμη μήνα. Όμως, αμέσως αποκλείστηκαν από τα email τους και δεν τους καταβλήθηκε περαιτέρω μισθός.

Έκτοτε, το προσωπικό δήλωσε ότι είχε εμπλακεί σε μια απογοητευτική μάχη για αποζημίωση.

Ορισμένοι από αυτούς είχαν μετακομίσει από γειτονικές χώρες, όπως η Νιγηρία. Η καταγγελία της σύμβασής τους σήμαινε ότι έμειναν εγκλωβισμένοι στη Γκάνα, μαζί με τις οικογένειές τους.

Σε μια σπάνια συνέντευξη τον περασμένο Απρίλιο, ο κ. Μασκ δήλωσε στο BBC ότι ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης απασχολούσε 1.500 υπαλλήλους, σε σχέση με τους λίγο κάτω από 8.000 που απασχολούνταν την εποχή που αγόρασε την εταιρεία.

Όταν έγινε γνωστή η είδηση για τη ριζική μείωση του προσωπικού του κ. Μασκ, ο ίδιος έγραψε στο Twitter ότι στους απολυμένους υπαλλήλους δόθηκε αποζημίωση τριών μηνών.

Όμως το προσωπικό που εργαζόταν στο γραφείο της Αφρικής λέει ότι δεν το έλαβε αυτό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Seven Seven, η X ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με το απολυμένο προσωπικό της Αφρικής μόνο αφού το BBC κάλυψε την ιστορία.

Πέρυσι, η X επλήγη από αγωγή, που κατέθεσαν πρώην εργαζόμενοι σε δικαστήριο της Καλιφόρνια, επειδή φέρεται να αρνήθηκε να καταβάλει τουλάχιστον 500 εκατ. δολάρια σε υποσχεθείσες αποζημιώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τι θα συνέβαινε αν μπορούσαμε να κινηθούμε με την ταχύτητα του φωτός;

Οι ΗΠΑ θα χαλαρώσουν τους κανόνες περιορισμού της ρύπανσης για τις εκπομπές των οχημάτων