in

Τα 4 σημαντικά χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης Android λογισμικού

Αν και ακόμη βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, η Google παρουσίασε τη δεύτερη έκδοση του λογισμικού του λειτουργικού συστήματος για τα κινητά τηλέφωνα που θα υπάρχει στο Android 15.
Σύμφωνα με την ανάρτηση της Google, «το Android 15 συνεχίζει το έργο μας για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας που συμβάλλει στη βελτίωση της παραγωγικότητάς σας, δίνοντάς σας παράλληλα νέες δυνατότητες», και εδώ αυτές οι δυνατότητες καλύπτουν τη συνδεσιμότητα και την καλύτερη ασφάλεια και πολλά άλλα».

Η Google έχει βελτιώσει την υποστήριξη για δορυφορικές επικοινωνίες, με νέα στοιχεία στην οθόνη για να «διασφαλίσει μια καλή εμπειρία για τον χρήστη» όταν συνδέεται με δορυφόρο. Τα δορυφορικά μηνύματα (παρόμοια με αυτά που προσφέρουν τα iPhone 14 και iPhone 15) υποστηρίζονται τεχνικά στο Android 14, αλλά οι κατασκευαστές τηλεφώνων Android δεν τα έχουν χρησιμοποιήσει ακόμα.

Το γεγονός ότι η λειτουργία συνεχίζει να βελτιώνεται στην προεπισκόπηση της νέας έκδοσης λογισμικού του Android 15 υποδηλώνει ότι το 2024 μπορεί τελικά να είναι η χρονιά που θα τη δούμε να λανσάρεται σε ένα πραγματικό τηλέφωνο – ίσως το Google Pixel 9 που θα βγει το 2024 και ίσως και τα υπάρχοντα τηλέφωνα Pixel.

Αυτή η νέα προεπισκόπηση του νέου λογισμικού επιτρέπει επίσης στις εφαρμογές να γνωρίζουν πότε είναι ενεργή σε μια συσκευή η εγγραφή οθόνης, γεγονός που θα καταστήσει πιο δύσκολη την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων στο Android.

Προστέθηκε επίσης ένας νέος τρόπος για τους προγραμματιστές, όπου θα μπορούν να ανεβάζουν τις εφαρμογές τους σε δεύτερες οθόνες – τις μικρές οθόνες κάλυψης σε τηλέφωνα όπως το Samsung Galaxy Z Flip 5. Αυτό θα κάνει αυτές τις οθόνες πιο χρήσιμες και θα τους επιτρέψει να διαθέτουν μεγαλύτερη ποικιλία εφαρμογών όταν η οθόνη κάλυψης είναι ενεργή.

Επιπλέον, σε αυτή η τελευταία έκδοση του Android 15 υπάρχει καλύτερος έλεγχος της έντασης του ήχου, ο οποίος προφανώς θα βοηθήσει τους χρήστες να «αποφύγουν τις ασυνέπειες της έντασης του ήχου» μεταξύ των εφαρμογών – έτσι δεν θα χρειάζεται να ψάχνετε συνεχώς για τα χειριστήρια έντασης καθώς αλλάζετε μεταξύ των εφαρμογών.

«Ως συνήθως με τέτοιου είδους ενημερώσεις, έχουμε μια σειρά από μικρότερες τεχνικές βελτιώσεις για τους προγραμματιστές που μπορούν να επωφεληθούν, οι οποίες ελπίζουμε να σημαίνουν καλύτερη εμπειρία για τους χρήστες. Υπάρχουν αναβαθμίσεις για την υποστήριξη γραμματοσειρών, την απόδοση HDR, την εναλλαγή γλώσσας και πολλά άλλα.

Δεν θα σας συνιστούσαμε να εγκαταστήσετε μια προεπισκόπηση του νέου λογισμικού αν δεν είστε προγραμματιστής – εκτός αν θέλετε πραγματικά να δείτε τι έρχεται στη συνέχεια και έχετε μια εφεδρική συσκευή Android, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για δοκιμές. Τα αρχεία που χρειάζεστε βρίσκονται στον ιστότοπο της προεπισκόπησης νέου λογισμικού του Android 15.

Είναι πιθανό να δούμε την πρώτη δημόσια beta να κυκλοφορεί τον επόμενο μήνα, η οποία θα είναι πολύ πιο σταθερή. Γνωρίζουμε επίσης ότι το Google I/O 2024 ξεκινά στις 14 Μαΐου, όπου είναι πιθανό να υπάρξουν πολλά περισσότερα νέα σχετικά με το τι άλλο έρχεται με το Android 15».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χιλιάδες διαδικτυακά συστήματα θα μπορούσαν να πέφτουν θύματα επικίνδυνης νέας επίθεσης DoS

7 εύκολοι τρόποι για να επαναχρησιμοποιήσετε ένα παλιό MacBook