in

This is helpfullThis is helpfull

Πάρτε τα μέτρα σας – Αυτά είναι τα tech trends για το 2021

Προσπάθειες για τον περιορισμό της δύναμης τεχνολογικών κολοσσών όπως η Facebook, η Amazon, η Apple και η Google

Το νέο έτος αναμένεται να είναι δύσκολο για τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες στον κόσμο. Εντατικοποιούνται οι προσπάθειες για τον περιορισμό της δύναμης τεχνολογικών κολοσσών όπως είναι η Facebook, η Amazon, η Apple και φυσικά η Google. Εκτός όμως από αυτό το 2021 πρόκειται να κάνει την τηλεργασία, – η οποία όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί και το νέο έτος- λίγο πιο εύκολη αλλά κυρίως πιο ασφαλή.

 

 

 

Τι άλλο μας υπόσχεται το νέο έτος;

 

Big Tech

Πρόσφατα, οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και περισσότεροι από 45 κρατικοί εισαγγελείς κινήθηκαν εναντίον της Facebook. Κατηγορούν την εταιρεία ότι χρησιμοποιεί αθέμιτα μέσα για να προωθήσει τα δικά της συμφέροντα. Σύμφωνα με το BBC, η Facebook προσπαθεί να εξαγοράσει αντιπάλους της για να μειώσει με τον τρόπο αυτό όσο τον δυνατόν περισσότερο τον ανταγωνισμό. Ακόμη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο μήνα, πρότεινε το νέο νομοσχέδιο της που αναθεωρεί πλήρως τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν και ρυθμίζονται οι Big Tech. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η αρχή ανταγωνισμού και αγορών πρότεινε έναν νέο αρκετά δεσμευτικό νομικό κώδικα συμπεριφοράς των Big Tech και συνέστησε να δοθεί στη νέα μονάδα ψηφιακών αγορών, η εξουσία να επιβάλλει σημαντικές κυρώσεις σε τεχνολογικούς κολοσσούς. Τώρα, ο τεχνολογικός κλάδος αναμένει με μεγάλη αγωνία να δει ποια θα είναι η στάση και η πολιτική που θα ακολουθήσει ο επερχόμενος Πρόεδρος της Αμερικής, Tζο Μπάιντεν, απέναντι στις Big Tech. Στο παρελθόν ο Μπάιντεν υπήρξε επικριτής των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών κυρίως της Facebook.

 

Ηλεκτρική καινοτομία

 

Για την αεροδιαστημική βιομηχανία το 2020 δεν ήταν μία από τις πιο καλές χρονιές. Οι αεροπορικές εταιρείες, έχουν ακυρώσει πολλές από τις παραγγελίες τους καθώς αεροπορικές κρατήσεις μειώνεται δραματικά. Ο κλάδος βιώνει μια άνευ προηγουμένου κρίση. Ωστόσο, οι εταιρείες κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να ορθοποδήσουν ξανά . Συγκεκριμένα, στοχεύουν στην δημιουργία αεροπλάνων τα οποία θα έχουν μικρότερο αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Τον Σεπτέμβριο, η Airbus παρουσίασε τρία πρωτότυπα σχέδια αεροσκαφών τα οποία θα λειτουργούν με υδρογόνο. Τον επόμενο χρόνο, η εταιρεία αναμένεται να υπογράψει συμφωνία με τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία για την ανάπτυξη ενός drone – το μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα Medium Altitude Long Endurance . Το λεγόμενο Eurodrone πρόκειται να ξεκινήσει τις πρώτες δοκιμαστικές του πτήσεις το 2025. Επίσης κατά τη διάρκεια του 2021, αναμένεται να είναι έτοιμο ένα ηλεκτρικό αεροσκάφος από την Rolls-Royce. Η εταιρεία ελπίζει ότι η μηχανή που αναπτύσσει, θα σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για ένα ηλεκτρικό αεροσκάφος πετώντας με ταχύτητα μεγαλύτερη από 300 μίλια / ώρα.

 

Ο απολογισμός για το λιανεμπόριο

 

Καταστροφική χρονιά και για πολλούς εμπόρους και καταστηματάρχες ήταν το 2020. Πολλά καταστήματα έκλεισαν για αρκετούς μήνες κατά τη διάρκεια του 2020, λόγω των περιορισμών και των μέτρων που έλαβαν πολλές κυβερνήσεις παγκοσμίως – στα πλαίσια της προσπάθειας για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού. Οι ηλεκτρονικές αγορές πήραν φωτιά. Ήταν η μοναδική λύση για να συνεχίσουν οι καταναλωτές τα ψώνια τους κατά τη διάρκεια του 2020. Αλλά και όσοι λιανοπωλητές κατάφεραν μέχρι τώρα να επιβιώσουν, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κάτι καινούριο το 2021. Η Amazon πρόκειται να επεκτείνει την αλυσίδα καταστημάτων Go – καταστήματα που δεν διαθέτουν ταμείο. Για τους πελάτες, θα επιταχύνει τις αγορές καθώς θα μπορούν πλέον να παραλάβουν απλώς τα προϊόντα που θέλουν από το κατάστημα και στη συνέχεια να φύγουν χωρίς να χρειάζεται κάτι άλλο. Πάνω από 20 καταστήματα λειτουργούν με τον τρόπο αυτό στις ΗΠΑ και η εταιρεία αναμένεται να ανοίξει καταστήματα Go στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2021.

 

Τηλεργασία

 

Όλα δείχνουν ότι η τηλεργασία ήρθε για να μείνει. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη για το CCS Insights, το 60% των επιχειρήσεων σε Δυτική Ευρώπη και Βόρεια Αμερική εκτιμούν πως τουλάχιστον ένα 25% του εργατικού δυναμικού τους, και σε ορισμένες περιπτώσεις όλο το προσωπικό τους, θα συνεχίσει να εργάζεται για κάποιες μέρες τουλάχιστον από το σπίτι ακόμη και όταν η πανδημία θα έχει τελειώσει. Πολλές μεγάλες εταιρείες έχουν ήδη δεσμευτεί για την επ’ αόριστον παράταση του καθεστώτος τηλεργασίας. Τον Οκτώβριο, η Dropbox ανακοίνωσε πως όλο το προσωπικό της θα μπορούσε να συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι. Αλλά και το Twitter φαίνεται πως είναι ένθερμος υποστηρικτής της συγκεκριμένης ιδέας. Η Microsoft και η Facebook έχουν δηλώσει επίσης ότι ένα ποσοστό και των δικών τους εργαζομένων μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται εξ αποστάσεως.

 

Αυτόνομα αυτοκίνητα

Στους δρόμους της Αριζόνα κυκλοφορούν ήδη 300 αυτοκίνητα τα οποία δεν χρειάζονται οδηγό. Πρόκειται για την υπηρεσία Waymo One – την πρώτη αυτόνομη υπηρεσία που έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μόλις τον περασμένο Οκτώβριο. Με την υποστήριξη της Google, η Waymo γίνεται πρωτοπόρος στα αυτόνομα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ και το 2021 σκοπεύει να επεκτείνει την υπηρεσία της και σε άλλες Αμερικανικές πόλεις. Οι αντίπαλοι της ωστόσο δεν είναι πολύ πίσω. Η Cruise, η οποία ανήκει στη General Motors, δοκιμάζει τις υπηρεσίες της στο Σαν Φρανσίσκο, μια πόλη όπου ο καιρός και οι δρόμοι είναι πιο δύσκολοι από το Φοίνιξ. Τον Οκτώβριο η Cruise έλαβε άδεια να δοκιμάσει τα αυτόνομα αυτοκίνητά της χωρίς οδηγό. Στόχος της είναι να δημιουργήσει μια αυτόνομη υπηρεσία όπως η Waymo. Η Lyft δοκιμάζει επίσης τα αυτόνομα αυτοκίνητά της στο Σαν Φρανσίσκο. Αλλά και η Uber, τον Δεκέμβριο ξεκίνησε την προσπάθεια της προκειμένου να δημιουργήσει τα δικά της αυτοκίνητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλάζουν όλα στο Facebook – Τέλος τα συνολικά Likes

TikTok – Αυτή είναι η στρίπερ που απέκτησε 1,6 εκατομμύρια followers