in

This is helpfullThis is helpfull

Οι χρήστες του iPhone 12 πρέπει να προσέχουν: Το 5G μπορεί να είναι πιο αργό σε ταχύτητα από ότι το 4G

Δεν είναι το 5G ίδιο για όλα τα κινητά

Ένα από τα εξαιρετικά δημοσιευμένα οφέλη από το iPhone 12 στο Verizon είναι η υπηρεσία 5G του ασύρματου φορέα. Η Apple έφερε ακόμη και τον CEO Hans Vestberg στο λανσάρισμα του iPhone 12 του Οκτωβρίου για να μιλήσει στο 5G. Ωστόσο, η τρέχουσα απόδοση 5G στο δίκτυο της Verizon μπορεί να απογοητεύσει άτομα που έχουν αγοράσει το iPhone 12 – ή οποιονδήποτε τύπο συσκευής 5G – για χρήση στο εθνικό δίκτυο της Verizon.

Σύμφωνα με δοκιμές από το PC Magazine, οι πελάτες της Verizon μπορεί να θέλουν να απενεργοποιήσουν το σήμα 5G και να κολλήσουν στο 4G LTE αντ ‘αυτού, καθώς το πιο καθιερωμένο πρότυπο μπορεί να είναι ταχύτερο από το 5G σε ορισμένες περιοχές.

Το βασικό πλεονέκτημα του δικτύου 5G της Verizon είναι το σήμα “ultra wideband” (UWB) του κύματος χιλιοστών, το οποίο έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα από τις υπηρεσίες sub-6 5G που προσφέρονται από άλλους αερομεταφορείς. Αλλά το δίκτυο που βασίζεται στο mmWave της Verizon περιορίζεται σε περίπου 60 πόλεις των ΗΠΑ και σε επιλεγμένες αρένες και στάδια. Αυτό συμβαίνει επειδή τόσο γρήγορα όσο τα σήματα mmWave – και μπορούν να φτάσουν τα 1 Gbps κατά τη λήψη δεδομένων – δεν ταξιδεύουν πολύ μακριά και μπορούν να αποκλειστούν από φυσικά εμπόδια όπως τα κτίρια.

Για να αναπτύξει την κάλυψη 5G, η Verizon ανακατανέμει τμήματα του φάσματος LTE / 4G για χρήση ως 5G, χρησιμοποιώντας μια τεχνική που ονομάζεται Dynamic Spectrum Sharing. Έτσι η Verizon κατάφερε να ξεκινήσει το πανελλαδικό της δίκτυο περίπου την ίδια στιγμή με το ντεμπούτο του iPhone 12. Αυτό το μέρος του Verizon 5G φτάνει τώρα τα 230 εκατομμύρια άτομα σε 2.700 πόλεις στις Η.Π.Α.

Είναι επίσης το μέρος της κάλυψης 5G της Verizon που επισημαίνει το PC Mag στις δοκιμές του. Κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής ταχύτητας iPhone 12 Pro στη Νέα Υόρκη, η δημοσίευση που διαπίστωσε ότι το δίκτυο DSS 5G είναι συνήθως πιο αργό από το 4G.

Το πρόβλημα δεν περιορίζεται ούτε στα iPhone, καθώς ο ιστότοπος δοκιμάζει επίσης ένα OnePlus 8 σε DSS 5G και ένα Galaxy S20 FE σε κανονικά 4G. Αυτές οι δοκιμές έδειξαν το ίδιο πράγμα: ότι το 4G προσέφερε γρηγορότερες συνολικές ταχύτητες λήψης. Το πρόβλημα δεν περιορίζεται ούτε στη Verizon, καθώς οι δοκιμές ταχύτητας 26 πόλεων του ιστότοπου διαπίστωσαν επίσης ότι το “lowband” 5G της AT&T ήταν συχνά πιο αργό από το δίκτυο 4G.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το UWB 5G της Verizon δεν επηρεάζεται. Το PCMag πήρε το iPhone 12 Pro σε οκτώ τοποθεσίες για να δοκιμάσει την ταχύτητά του και μόνο τα πρώτα επτά είχαν το DSS 5G, το οποίο ήταν πιο αργό από το 4G και υπέφερε από υψηλότερο λανθάνοντα χρόνο. Το όγδοο, το οποίο προσέφερε UWB 5G, ήταν σημαντικά ταχύτερο και από τα δύο.

Για ό, τι αξίζει, η T-Mobile αντιμετώπισε ένα παρόμοιο πρόβλημα πριν από ένα χρόνο, όταν ξεκίνησε ένα δικό του εθνικό δίκτυο 5G χαμηλού φάσματος. Εκείνη την εποχή, οι ταχύτητες ήταν οριακά πιο γρήγορες από το LTE, αν και σε ορισμένα μέρη, δεν υπήρχε διαφορά στην απόδοση. Η T-Mobile πέρασε τον περασμένο χρόνο ενισχύοντας τις ταχύτητες της 5G, χρησιμοποιώντας κυρίως φάσμα μεσαίων ζωνών που απέκτησε στη συγχώνευση της με την Sprint.

Αυτή είναι μια μικρή άνεση για τους πελάτες της Verizon, οι οποίοι πιθανότατα θα δουν βελτιωμένες ταχύτητες στο δρόμο, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσουν χωρίς σημαντικό κέρδος αυτήν τη στιγμή, εκτός εάν περνούν όλο το χρόνο τους σε μια περιοχή που διαθέτει UWB 5G με βάση το mmWave της Verizon. Είναι στο σημείο όπου οι χρήστες του iPhone 12 στο Verizon μπορεί να θέλουν να σβήσουν το 5G στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου και να κολλήσουν στο 4G. Αυτό μπορεί να εξοικονομήσει διάρκεια ζωής της μπαταρίας, καθώς το τηλέφωνό σας δεν θα είναι συνεχώς προεπιλεγμένο σε σήμα 5G όπου είναι διαθέσιμο.

Οι δοκιμές μπαταρίας στο iPhone δείχνουν κέρδος στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας όταν απενεργοποιείτε το 5G. Το iPhone 12 διήρκεσε μόνο 8 ώρες και 25 λεπτά με 5G στη δοκιμή της μπαταρίας μας, ενώ διήρκεσε 10 ώρες και 23 λεπτά με 4G από μόνο του. Το iPhone 12 Pro σημείωσε ελαφρώς καλύτερη απόδοση, με 9 ώρες και 6 λεπτά σε 5G, αλλά η απόδοση του 4G ήταν ακόμα πολύ καλύτερη και διήρκεσε 11 ώρες και 24 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η υποστήριξη της T-Mobile για ορισμένα τηλέφωνα – πώς μπορείτε να λάβετε αντικατάσταση

WhatsApp Phishing: Σε εξέλιξη η απάτη εναντίον χιλιάδων χρηστών!