in

wowwow This is helpfullThis is helpfull

Ναι, είναι εφικτό! – Ο Κορονοϊός μπορεί να διαγνωστεί από το Apple Watch

Θα μπορούσαν να διαγνώσουν μία λοίμωξη από κορονοϊό

Τα smartwatch όπως τα μοντέλα Apple Watch ή Garmin και Fitbit θα μπορούσαν να εντοπίσουν τις πρώτες ενδείξεις μίας πιθανής μόλυνσης από Covid-19.

 

Το Apple Watch και άλλα smartwatch με κάποια δόση ακριβής μέτρησης θα μπορούσαν να έχουν τη δυνατότητα να διαγνώσουν μία λοίμωξη από κορονοϊό νωρίς, ώστε να προειδοποιήσουν έναν χρήστη που ενδέχεται να κινδυνεύει από το Covid-19. Η μελέτη, που διεξήχθη από το Mount Sinai Health System της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ της Καλιφόρνια, πιστεύει ότι υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω μελέτη με αυτή την έννοια, καθώς τα όργανα του ιού θα έχουν όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να παρουσιάσουν μία σειρά από ενδείξεις που σχετίζονται με τη μόλυνση.

 

 

Η πιο ενδιαφέρουσα ένδειξη είναι ότι σχετικά με μικρές καρδιακές αρρυθμίες, τα πιο προηγμένα smartwatches (εκτός από την Apple,μάρκες όπως το Fitbit ή το Garmin) είναι ικανά να ανιχνεύσουν εξασθενημένες παραλλαγές στο ρυθμό του καρδιακού παλμού. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτές οι μικρές “αποχρώσεις” συνδέονται με ένα ανοσοποιητικό σύστημα υπό πίεση λόγω φλεγμονωδών συμβάντων στο σώμα: στην περίπτωση του Covid-19, η μόλυνση μπορεί να φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα και η κατανόηση των ενδείξεων από την αρχή θα μπορούσε πολύ να βοηθήσει στη διάγνωση, όσον αφορά το επίπεδο απομόνωσης του ατόμου και την παρακολούθηση των λοιμώξεων.

 

 

Οι δυνατότητες αυτής της μεθόδου είναι εγγενείς στη τιμή HRV ή αλλιώς Heart Rate Variability (μεταβλητότητα καρδιακού ρυθμού):μέσω των εθελοντών της “ Warrior Watch Study” στη Νέα Υόρκη, τα δεδομένα συλλέχθηκαν 24 ώρες την ημέρα, σε μία προσπάθεια να συσχετιστούν λοιμώξεις και παραλλαγές στους κιρκάδιους ρυθμούς, καθαρίζοντας τα δεδομένα της κανονικής μεταβλητότητας και κάνοντας ταυτοποίηση μοτίβων χρήσιμων για τον εντοπισμό των καρδιακών συνεπειών μιας επικείμενης λοίμωξης.

 

Σε αυτό το σημείο απαιτείται σαφήνεια. Πρώτα απ’ όλα, η έρευνα δεν υποστηρίζει ότι ένα απλό smartwatch μπορεί να κάνει διαγνώσεις: μπορεί απλά να καταγράψει ενδείξεις που, όπως και άλλα συμπτώματα (πυρετός, κρυολόγημα), πρέπει να προειδοποιήσουν προτείνοντας ειδικές επισκέψεις και επαλήθευση μέσω μοριακών εξετάσεων (οδηγώντας έτσι σε έγκαιρη διάγνωση, αλλά πάντα και σε κάθε περίπτωση μέσω της επίσημης διόδου του τεστ). Επιπλέον, η μελέτη βρίσκεται μόνο στα αρχικά στάδια και χρειάζεται επιβεβαίωση, δεδομένου ότι η εξεταζόμενη ομάδα είναι επί του παρόντος αριθμητική και δεν διαφοροποιείται επαρκώς. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ωστόσο, αυτή η μέθοδος θα μπορούσε να οδηγήσει στην πρόβλεψη του εντοπισμού μιας μετάδοσης έως και 7 ημέρες σε σχέση με την εμφάνιση συμπτωμάτων, επιτρέποντας έτσι πιο αξιόλογα αποτελέσματα όταν η άφιξη του εκδηλώνεται με ήπιο τρόπο και χωρίς σημαντικό συμπτωματολογικό αντίκτυπο. Ένα πράγμα είναι σαφές: ο κόσμος της τεχνολογίας έχει πολλά να πει από την
άποψη της υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

LG PuriCare: O φορητός καθαριστής του αέρα σας

Έτσι σας κλέβουν τα χρήματα απο τους τραπεζικούς λογαριασμούς σας