in

wowwow

Κι όμως – Η Google αφαίρεσε πάνω από 5.2 δισεκατομμύρια διαφημίσεις το 2022

Δύο δις περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά

Η Google έδωσε στη δημοσιότητα την Έκθεση για την Ασφάλεια των Διαφημίσεων για το 2022, παρουσιάζοντας όλες τις δράσεις που έλαβε η εταιρία για την ασφάλεια και την ακεραιότητα των διαφημίσεων στις πλατφόρμες της.

Συνολικά, μπλόκαρε και αφαίρεσε πάνω από 5.2 δισεκατομμύρια διαφημίσεις που παραβίασαν τις πολιτικές της, κάτι που σημαίνει περίπου 9.000 επεμβάσεις κάθε λεπτό της ώρας.

Επίσης περιόρισε 4.3 δισεκατομμύρια διαφημίσεις, μπλόκαρε πάνω από 17 εκατομμύρια διαφημίσεις που σχετίζονταν με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανέστειλε πάνω από 6.7 εκατομμύρια λογαριασμούς διαφημιστών, αφαίρεσε διαφημίσεις σε πάνω από 1.5 δισεκατομμύρια websites και ανανέωσε ή πρόσθεσε 29 πολιτικές που αφορούν διαφημιστές και διαφημιζόμενους.

Μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική έκθεση παρακάτω.

Χρησιμοποιώντας τα προϊόντα της, οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις δείχνουν τεράστια εμπιστοσύνη στη Google. Γι’ αυτό απασχολούμε χιλιάδες ανθρώπους που εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο προκειμένου να δημιουργούμε και να επιβάλουμε αποτελεσματικές πολιτικές για διαφημιζόμενους και εκδότες, με στόχο να αποτρέψουμε τυχόν κατάχρηση, επιτρέποντας ταυτόχρονα στους εκδότες και τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών να ευδοκιμούν. Επιτελούμε αυτό το σημαντικό έργο επειδή ένα υγιές διαδίκτυο που υποστηρίζεται από διαφημίσεις σημαίνει ότι όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές πληροφορίες.

Καθώς ο ψηφιακός κόσμος συνεχίζει να εξελίσσεται, η Google επενδύει διαρκώς στις πολιτικές της και στην επιβολή τους, ώστε οι χρήστες να έχουν την ασφαλέστερη δυνατή εμπειρία στο διαδίκτυο. Το 2022, προσθέσαμε ή/και ανανεώσαμε 29 πολιτικές για διαφημιστές και εκδότες. Αυτές περιλάμβαναν την επέκταση του προγράμματος επαλήθευσης των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών μας σε 10 νέες χώρες, την επέκταση της προστασίας για τους εφήβους και την ενίσχυση των πολιτικών μας για τις εκλογικές διαφημίσεις.

Οι πολιτικές αυτές συμβάλλουν στην προστασία των ανθρώπων. Το 2022, αφαιρέσαμε πάνω από 5,2 δισεκατομμύρια διαφημίσεις, περιορίσαμε πάνω από 4,3 δισεκατομμύρια διαφημίσεις και αναστείλαμε πάνω από 6,7 εκατομμύρια λογαριασμούς διαφημιζόμενων. Αυτό σημαίνει ότι, το 2022, αφαιρέσαμε 2 δισεκατομμύρια περισσότερες διαφημίσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Επίσης, μπλοκάραμε ή περιορίσαμε την προβολή διαφημίσεων σε περισσότερες από 1,5 δισεκατομμύρια σελίδες εκδοτών και αναλάβαμε ευρύτερα μέτρα επιβολής σε περισσότερες από 143.000 ιστοσελίδες εκδοτών. Για να επιβάλουμε τις πολιτικές μας σε τέτοια κλίμακα στηριζόμαστε σε ένα συνδυασμό ανθρώπινων αξιολογήσεων και αυτοματοποιημένων συστημάτων που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση. Αυτό βοηθά στην ταξινόμηση του περιεχομένου και στον καλύτερο εντοπισμό παραβιάσεων σε όλο τον κόσμο.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την Έκθεση 2022 Ads Safety Report σχετικά με την πλήρη διαφάνεια των δεδομένων μας και την επιβολή των πολιτικών μας. Ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να επισημάνουμε μερικά από τα βασικά ζητήματα που αντιμετωπίσαμε το 2022.

Προστατεύοντας τους Χρήστες από Απάτες

Οι παράνομες δόλιες δραστηριότητες συνεχίζουν να αυξάνονται. Αν και δεν είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά στην ψηφιακή διαφήμιση, αυτές οι απάτες μπορούν να προκαλέσουν πραγματική οικονομική ζημιά και δεσμευόμαστε να τις καταπολεμούμε στις πλατφόρμες μας.

Το 2022 επεκτείναμε το πρόγραμμα πιστοποίησης χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, το οποίο απαιτεί από τους διαφημιζόμενους να αποδεικνύουν ότι είναι εξουσιοδοτημένοι από την τοπική ρυθμιστική αρχή τους για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους. Το μέτρο αυτό προσθέτει ένα νέο επίπεδο ασφαλείας απέναντι στους απατεώνες και προστατεύει περαιτέρω τους ανθρώπους από οικονομικές απάτες. Μέχρι σήμερα, έχουμε εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα σε 11 χώρες, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας και της Σιγκαπούρης, ενώ στο μέλλον σκοπεύουμε να το επεκτείνουμε περισσότερο.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας, οι κακόβουλοι χρήστες δρουν όλο και περισσότερο σε μεγαλύτερη κλίμακα και με μεγαλύτερη επιδεξιότητα. Χρησιμοποιούν διάφορες τακτικές για να αποφύγουν τον εντοπισμό τους. Για παράδειγμα, στα τέλη του 2022, καθώς και μέσα στο νέο έτος, αντιμετωπίσαμε μια στοχευμένη καμπάνια απατεώνων που δημιούργησαν χιλιάδες λογαριασμούς για να διασπείρουν κακόβουλο λογισμικό υποδυόμενοι δημοφιλείς μάρκες προϊόντων λογισμικού.

Όταν εντοπίζουμε αυτές τις συντονισμένες απειλές, αξιολογούμε άμεσα την κατάσταση και αναλαμβάνουμε δράση. Σε αυτό το παράδειγμα, εντοπίσαμε γρήγορα τον τρόπο με τον οποίο οι απατεώνες διέδιδαν το κακόβουλο λογισμικό τους και τοποθετήσαμε πρόσθετους περιορισμούς για να εμποδίσουμε τη δυνατότητά τους να βλάψουν τους καταναλωτές. Σε διάστημα ενός μήνα, μπλοκάραμε και αφαιρέσαμε δεκάδες χιλιάδες κακόβουλες διαφημίσεις και αναλάβαμε δράση κατά των λογαριασμών που σχετίζονταν με τις κακόβουλες διαφημίσεις.

Συνολικά, το 2022, μπλοκάραμε ή αφαιρέσαμε 142 εκατομμύρια διαφημίσεις για παραβίαση της πολιτικής μας περί παραπλανητικών διαφημίσεων και άλλα 198 εκατομμύρια διαφημίσεις για παραβίαση της πολιτικής μας περί χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. 

Αποκλείοντας και αφαιρώντας επιβλαβές περιεχόμενο και καταπολεμώντας την παραπληροφόρηση

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε αναπτύξει εκτεταμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και των αναξιόπιστων ισχυρισμών στο διαφημιστικό οικοσύστημά μας.

Αυτό περιλαμβάνει τις πολιτικές μας κατά των επιβλαβών ισχυρισμών για την υγεία, καθώς και των αποδεδειγμένα ψευδών ισχυρισμών που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη και τη συμμετοχή στις εκλογές. Έχουμε επίσης αναπτύξει μια πρωτοποριακή για τον κλάδο μας πολιτική κατά της άρνησης ύπαρξης της κλιματικής αλλαγής. Το 2022, εμποδίσαμε τη λειτουργία διαφημίσεων σε πάνω από 300.000 σελίδες εκδοτών που παραβίαζαν αυτές τις πολιτικές και εμποδίσαμε την προβολή πάνω από 24 εκατομμυρίων σχετικών διαφημίσεων. Επιπλέον, μπλοκάραμε και αφαιρέσαμε περισσότερα από 51,2 εκατομμύρια διαφημίσεις για ακατάλληλο περιεχόμενο, όπως ρητορική μίσους, βία και επιβλαβείς ισχυρισμούς για την υγεία, καθώς και 20,6 εκατομμύρια διαφημίσεις για επικίνδυνα προϊόντα ή υπηρεσίες, όπως όπλα και εκρηκτικά.

Ενόψει των σημαντικών εκλογικών αναμετρήσεων σε όλο τον κόσμο, συνεχίσαμε τις προσπάθειές μας να παρέχουμε στους ψηφοφόρους αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τις προεκλογικές διαφημίσεις που βλέπουν στις πλατφόρμες μας. Σ’ αυτό το πλαίσιο επεκτείναμε το πρόγραμμα επαλήθευσης και διαφάνειας για τις προεκλογικές διαφημίσεις, επαληθεύοντας πάνω από 5.900 νέους λογαριασμούς διαφημίσεων στις ΗΠΑ και πάνω από 2.300 στη Βραζιλία. Έτσι, οι προεκλογικές διαφημίσεις από αυτούς τους διαφημιζόμενους περιλάμβαναν γνωστοποιήσεις που έδειχναν ποιος πλήρωσε για τις διαφημίσεις, ενώ εμφανίζονταν επίσης στην Έκθεση Διαφάνειας Πολιτικής Διαφήμισης της Google. Παράλληλα,, μπλοκάραμε πάνω από 2,6 εκατομμύρια προεκλογικές διαφημίσεις που προέρχονταν από διαφημιστές οι οποίοι δεν είχαν ολοκληρώσει την απαιτούμενη διαδικασία επαλήθευσης.

Αντιμετωπίζοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία

Με το ξεκίνημα του πολέμου στην Ουκρανία, ενεργήσαμε ταχύτατα για να απαγορεύσουμε τις διαφημίσεις που εκμεταλλεύονται, απορρίπτουν/αγνοούν ή επιδοκιμάζουν τον πόλεμο. Αυτό έρχεται να προστεθεί στις μακροχρόνιες πολιτικές μας που απαγορεύουν την προβολή περιεχομένου το οποίο υποκινεί τη βία ή αρνείται την ύπαρξη τραγικών γεγονότων και έχει τη μορφή διαφήμισης ή μέσω της εμπορικής εκμετάλλευσης του περιεχομένου αυτού μέσω των υπηρεσιών μας.

Επίσης, διακόψαμε τις περισσότερες από τις εμπορικές μας δραστηριότητες στη Ρωσία, για όλα τα προϊόντα μας. Σταματήσαμε την προβολή διαφημίσεων στη Ρωσία, καθώς και τις διαφημίσεις από διαφημιζόμενους με έδρα τη Ρωσία, ενώ διακόψαμε τις εμπορικές δραστηριότητες των ρωσικών κρατικά χρηματοδοτούμενων μέσων ενημέρωσης σε όλες τις πλατφόρμες μας.

Κατά τη διάρκεια του 2022, παραμείναμε σε εγρήγορση για την επιβολή αυτών των πολιτικών και μπλοκάραμε περισσότερες από 17 εκατομμύρια διαφημίσεις που σχετίζονταν με τον πόλεμο στην Ουκρανία στο πλαίσιο της πολιτικής μας για τα ευαίσθητα γεγονότα. Επιπλέον, αφαιρέσαμε διαφημίσεις από περισσότερους από 275 ιστότοπους μέσων ενημέρωσης που χρηματοδοτούνται από κρατικούς φορείς σε όλες τις πλατφόρμες μας.

Προτεραιότητα μας η ασφάλεια των παιδιών

Όταν πρόκειται να σχεδιάσουμε προϊόντα και να δημιουργήσουμε πολιτικές, μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των παιδιών και των εφήβων σε όλο τον κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε εδώ και καιρό αποκλείσει τη στόχευση και την εξατομίκευση διαφημίσεων σε μικρά παιδιά. Έχουμε επίσης φιλτράρει κατηγορίες ενήλικων διαφημίσεων, όπως το σεξουαλικό περιεχόμενο και οι διαφημίσεις για τυχερά παιχνίδια, αλκοόλ και φαρμακευτικά προϊόντα. Το 2021 ανακοινώσαμε ότι θα επεκτείνουμε αυτές τις πολιτικές προστασίας σε όλους τους χρήστες κάτω των 18 ετών, παγκοσμίως. Αυτό περιλαμβάνει τον αποκλεισμό της στόχευσης διαφημίσεων με βάση την ηλικία, το φύλο ή τα ενδιαφέροντα και την παρεμπόδιση της προβολής πρόσθετων, ευαίσθητων ως προς την ηλικία, κατηγοριών διαφημίσεων σε εφήβους. Ξεκινήσαμε την εφαρμογή αυτών των αλλαγών στην Ευρώπη και ολοκληρώσαμε τη διαδικασία σε παγκόσμιο επίπεδο πέρυσι. Επίσης, απαγορεύουμε πλέον τις διαφημίσεις που προωθούν εφαρμογές γνωριμιών, διαγωνισμούς και κληρώσεις, καθώς και προϊόντα απώλειας βάρους σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Ενδυναμώνοντας τους χρήστες μας με περισσότερες πληροφορίες και δυνατότητες ελέγχου

Εκτός από τις πολιτικές μας και την επιβολή τους, δεσμευόμαστε να είμαστε πρωτοπόροι στον κλάδο μας, παρέχοντας στους χρήστες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαφημίσεις που βλέπουν και δίνοντάς τους τον έλεγχο της εμπειρίας τους αυτής.

Τον Οκτώβριο, θέσαμε σε λειτουργία το My Ad Center, το οποίο βοηθά τους χρήστες να ελέγχουν τα είδη των διαφημίσεων που βλέπουν σε υπηρεσίες της Google όπως το  Search, το YouTube και το Display. Τους επιτρέπει επίσης να περιορίσουν τις διαφημίσεις από ευαίσθητες κατηγορίες και να μάθουν περισσότερα για τις πληροφορίες που χρησιμοποιούνται με στόχο την εξατομίκευση της διαφημιστικής τους εμπειρίας. Τους πρώτους τρεις μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του, καταγράψαμε περισσότερες από 70 εκατομμύρια επισκέψεις στο My Ad Center παγκοσμίως, με τους χρήστες να προσαρμόζουν τις διαφημιστικές τους προτιμήσεις σε ποσοστό άνω του 20% αυτών των επισκέψεων.

Έχουμε επίσης επενδύσει σημαντικά στην παροχή χρήσιμων πληροφοριών στους χρήστες σχετικά με τους διαφημιζόμενους μας. Το 2020, ξεκινήσαμε να επαληθεύουμε την ταυτότητα των διαφημιζόμενων – διαδικασία που σήμερα εφαρμόζεται σε περισσότερες από 240 χώρες και γεωγραφικές περιοχές. Το 2021, εγκαινιάσαμε τις σελίδες διαφημιζόμενων στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες παρουσιάζουν βασικές πληροφορίες σχετικά με έναν επαληθευμένο διαφημιζόμενο, όπως η τοποθεσία του, το είδος της επιχείρησης του καθώς και άλλες διαφημίσεις που έχει προβάλει πρόσφατα. Το 2022, επεκτείναμε αυτό το πρόγραμμα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σήμερα, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι εγκαινιάζουμε ένα νέο εργαλείο ελέγχου και διαφάνειας, το Κέντρο Ελέγχου Διαφημίσεων (Ads Transparency Center),  ένα ευρετήριο επαληθευμένων διαφημιζόμενων σε όλες τις πλατφόρμες μας, συμπεριλαμβανομένων των Search, Display και YouTube, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να αναζητήσουν έναν συγκεκριμένο διαφημιζόμενο και να δουν τη σελίδα του.

Με το βλέμμα στο 2023

Η παροχή μιας ασφαλούς και αξιόπιστης εμπειρίας διαφημίσεων για τους χρήστες αποτελεί εξαιρετικά σημαντική συνιστώσα στην αποστολή της Google να οργανώνει τις πληροφορίες του κόσμου και να τις καθιστά καθολικά προσβάσιμες και χρήσιμες.  Θα εξακολουθήσουμε να παραμένουμε επιμελείς στις προσπάθειές μας να καταπολεμήσουμε την κατάχρηση στις πλατφόρμες μας, βοηθώντας παράλληλα τους διαφημιζόμενους και τους εκδότες να αναπτύσσουν τις επιχειρήσεις τους.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PS5 – Έσπασε τεράστιο ρεκόρ όλων των εποχών τον Φεβρουάριο

«Τρόμος» για τους influencers – Νόμος θα τους υποχρεώνει να δηλώνουν πότε βάζουν φίλτρα ή έκαναν Photoshop