in ,

Η Yahoo απολύει τους ηγέτες του Engadget!

Η σχεδόν 20χρονη τεχνολογική έκδοση Engadget απολύει σήμερα προσωπικό και αναδιαρθρώνει τις συντακτικές ομάδες με νέα εστίαση στην αύξηση της επισκεψιμότητας και των εσόδων. Οι αλλαγές αποσκοπούν στο να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στα έσοδα από το εμπόριο, ενώ παράλληλα απομακρύνουν βασικά στελέχη της σύνταξης από την αίθουσα σύνταξης, συμπεριλαμβανομένου του αρχισυντάκτη.

Το Engadget, το οποίο διαχειρίζεται η Yahoo, θα απολύσει 10 υπαλλήλους, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση της κατάστασης, τα οποία λένε ότι το προσωπικό “αιφνιδιάστηκε” από την απόφαση. Εκτός από την περικοπή του προσωπικού, η συντακτική ομάδα θα χωριστεί σε δύο τμήματα: “ειδήσεις και χαρακτηριστικά” και “κριτικές και συμβουλές αγοράς”. Οι ομάδες ειδήσεων θα επικεντρωθούν στην αύξηση της επισκεψιμότητας, ενώ οι ομάδες κριτικών θα αναφέρονται στους επικεφαλής του εμπορίου.

Στο πλαίσιο των απολύσεων, η αρχισυντάκτρια Dana Wollman αποχωρεί, σύμφωνα με αναρτήσεις στο X, όπως και ο διευθύνων συντάκτης Terrence O’Brien. Άνθρωποι με γνώση της κατάστασης λένε ότι δεν υπάρχουν σχέδια αντικατάστασης της Wollman.

“[Οι αλλαγές] θα μας επιτρέψουν να εξορθολογήσουμε τη δουλειά μας, να αυξήσουμε την ταχύτητά μας και τελικά να παραδώσουμε το καλύτερο περιεχόμενο στους αναγνώστες μας”, έγραψε η Sarah Priestley, η οποία αναφέρεται ως γενική διευθύντρια του Engadget στην επικεφαλίδα του, σε ένα υπόμνημα που μοιράστηκε ο Max Tani στο Semafor.

Στο σύνολό τους, οι αλλαγές ζωγραφίζουν μια εικόνα ενός καταστήματος που μειώνει το προσωπικό για να επικεντρωθεί σε πράγματα όπως η επισκεψιμότητα της Google, το SEO, το εμπόριο και τα έσοδα από θυγατρικές – τομείς που θα μπορούσαν να είναι δυνητικά πιο προσοδοφόροι για τη Yahoo, αλλά έχουν επίσης την τάση να είναι ασταθείς και να υπόκεινται στις επιχειρηματικές αποφάσεις των διαφημιστών και της Google. Ο “κύριος χάρτης” της ομάδας ειδήσεων και χαρακτηριστικών, για παράδειγμα, θα είναι η “αύξηση της επισκεψιμότητας μέσω υψηλής ποιότητας, έγκαιρης κάλυψης”. Η ομάδα κριτικών και συμβουλών αγοράς θα επικεντρωθεί σε αειθαλές περιεχόμενο και οδηγούς – με άλλα λόγια, ιστορίες που βρίσκονται μέσω της αναζήτησης και οδηγούν σε έσοδα από θυγατρικές. Ο Priestley, ο οποίος προηγουμένως ήταν αντιπρόεδρος των λειτουργιών ψηφιακού μάρκετινγκ στην Red Ventures, έγραψε επίσης ότι η συνεργασία με τις ομάδες πωλήσεων και SEO είναι το κλειδί για τη συνέχεια.

“Πραγματοποιούμε αλλαγές στο μέγεθος και την πολυπλοκότητα του οργανισμού μας προκειμένου να εξορθολογίσουμε καλύτερα τις προσπάθειές μας. Αυτή η απλουστευμένη δομή έχει ως στόχο να βοηθήσει στην αύξηση της ταχύτητας, ενώ δημιουργούμε κορυφαίο ποιοτικό περιεχόμενο που είναι σχετικό και πολύτιμο για το κοινό μας”, δήλωσε η Katelyn Brehony, εκπρόσωπος του Engadget, στο The Verge σε email. “Το Engadget παίζει ζωτικό ρόλο στην τεχνολογική δημοσιογραφία εδώ και 20 χρόνια και είμαστε σίγουροι ότι αυτές οι αποδοτικότητες θα υποστηρίξουν τη μελλοντική ανάπτυξη και θα μας προετοιμάσουν μακροπρόθεσμα, καθώς συνεχίζουμε να προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία για τους αναγνώστες μας”.

Η Yahoo φαίνεται να παίρνει μια σελίδα από το εγχειρίδιο άλλων μέσων. Στο CNET – όπου ο Priestley εργαζόταν προηγουμένως – μια παρόμοια έμφαση στο SEO και το μάρκετινγκ σταδιακά αποψίλωσαν την αίθουσα σύνταξης, είτε επειδή έφυγε τόσο πολύ προσωπικό είτε επειδή απολύθηκε. Η αιμορραγία μεταξύ της εκδοτικής και της επιχειρηματικής πλευράς της επιχείρησης Red Ventures οδήγησε επίσης σε ζητήματα με τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία, όπως ανέφερα πέρυσι. Το προσωπικό του CNET συνδικαλίστηκε λίγο αργότερα. (Αποκάλυψη: Η συντακτική ομάδα του The Verge είναι επίσης συνδικαλισμένη με το Writers Guild of America, East).

Στο CNET, το προσωπικό που εργαζόταν σε κριτικές ένιωσε ιδιαίτερα την πίεση της διατήρησης της συντακτικής ανεξαρτησίας υπό την ιδιοκτησία της Red Ventures. Ορισμένοι υπάλληλοι κλήθηκαν να εργαστούν σε περιεχόμενο που χρηματοδοτήθηκε από χορηγούς ή διαφημιστές και αναγκάστηκαν να αντιδράσουν.

Πολλές εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης έχουν στραφεί στις κριτικές και τις συστάσεις προϊόντων ως αγελάδα μετρητών για επισκεψιμότητα και έσοδα από θυγατρικές εταιρείες, παρά το γεγονός ότι διαθέτουν ανεπαρκή προγράμματα κριτικών ή προσωπικό χωρίς προσωπικό. Το The Inventory, ένα εμπορικό τμήμα που ανήκει στην G/O Media και μοιράζεται προσφορές και αγορές, δημοσιεύει τακτικά άρθρα που δημιουργούνται από AI bot. Καθώς η Google συνεχίζει να εισάγει γεννητικά αποτελέσματα αναζήτησης τεχνητής νοημοσύνης, ορισμένες εταιρείες αναζητούν συστάσεις και κριτικές προϊόντων ως δικλείδα ασφαλείας έναντι της μείωσης της επισκεψιμότητας – μερικές φορές εις βάρος της ποιότητας ή της ανεξαρτησίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η τελευταία “βόμβα Woj” ήταν απλώς ένα απατηλό tweet της NFT από έναν χακαρισμένο λογαριασμό

Ο Οδυσσέας επιτυγχάνει την πρώτη προσεδάφιση των ΗΠΑ στη Σελήνη από το 1972