in

Η Volkswagen, η Porsche και η Audi ανακοινώνουν ότι τελικά θα χρησιμοποιήσουν το ηλεκτρικό φις φόρτισης της Tesla!

Η Ομάδα Volkswagen, η οποία κατέχει επίσης τις εταιρείες Audi, Porsche και Scout Motors, κάνει επιτέλους αυτό που σχεδόν όλοι οι άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν ήδη κάνει: ανακοινώνει την πρόθεσή της να υιοθετήσει το πρότυπο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla.

Η VW δήλωσε ότι “εξετάζει λύσεις προσαρμογέα” ώστε οι τωρινοί κάτοχοί των ηλεκτρικών της οχημάτων να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο φόρτισης Supercharger της Tesla και αναμένει να έχει κάτι έτοιμο προς εφαρμογή μέχρι το 2025. Εκείνη την ίδια χρονιά, θα αρχίσουν να κυκλοφορούν νέα ηλεκτρικά οχήματα της VW με το φορτιστή της Tesla εγκατεστημένο εξαρχής. Συνολικά, η VW δηλώνει ότι η συμφωνία θα δώσει στους πελάτες της πρόσβαση σε 15.000 τοποθεσίες Supercharger στη Βόρεια Αμερική.

Φυσικά, η VW έρχεται πολύ αργά σε αυτήν την πορεία. Τα πράγματα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2022, όταν η Tesla ανακοίνωσε ότι μετονομάζει την τεχνολογία φόρτισής της σε Βορειοαμερικανικό Πρότυπο Φόρτισης (NACS) και θα το ανοίξει σε άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Πρώτα ήρθε η Ford, στη συνέχεια η GM και μετά, καλά, όλοι οι υπόλοιποι.

Η Ομάδα Volkswagen, μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου, με μάρκες όπως η Audi, η Bentley, η Bugatti, η Porsche και η Lamborghini υπό την αιγίδα της, διατήρησε σιγή ιχθύος. Όλο αυτό που ακούστηκε ήταν κάποιες αναφορές ότι η εταιρεία ήταν “σε συζητήσεις” με την Tesla. Αυτή η είδηση ακολούθησε την είδηση ότι η Electrify America, η θυγατρική εταιρεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της VW, θα άρχιζε να προσθέτει θύρες φόρτισης Tesla μόνη της. Ο υπόλοιπος τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας της Γερμανίας ακολούθησε σύντομα, συμπεριλαμβανομένων των BMW, Mini και Mercedes-Benz.

Μέχρι πρόσφατα, οι σταθμοί φόρτισης Supercharger της Tesla ήταν αποκλειστικοί για τους κατόχους αυτοκινήτων Tesla. Πράγματι, ήταν ένα από τα βασικά σημεία πώλησης της Tesla: συνεχής, αποκλειστική και ευρέως διαθέσιμη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων. Αλλά αυτό άρχισε να αλλάζει πριν αρκετά χρόνια, όταν η εταιρεία άρχισε να προσφέρει πρόσβαση σε ηλεκτρικά οχήματα που δεν είναι Tesla — πρώτα στην Ευρώπη και στη συνέχεια στις ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση της διοίκησης Biden ότι θα ήταν προαπαιτούμενο για να αξιοποιηθούν κάποια από τα 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων στον Νόμο Βιομηχανικής Υποδομής Βιομηχανικής Υποδομής.

Το δίκτυο Supercharger της Tesla αναγνωρίζεται ευρέως ως ανώτερο σε σχέση με πολλούς από τους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων τρίτων, οι περισσότεροι από τους οποίους χρησιμοποιούν τις θύρες CCS και το λιγότερο χρησιμοποιούμενο πρότυπο φόρτισης CHAdeMO. Η εταιρεία αναφέρει ότι διαθέτει 45.000 φορτιστές Supercharger παγκοσμίως, εκ των οποίων 12.000 βρίσκονται στις ΗΠΑ.

Και ενώ άλλοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων αντιμετωπίζουν προβλήματα λογισμικού και ελαττωματικών φορτιστών, η Tesla δηλώνει ότι οι Supercharger της είναι σχεδόν τέλειοι όσον αφορά την αξιοπιστία τους. Η εταιρεία αναφέρει ότι ο μέσος χρόνος λειτουργίας των ιστοτόπων Supercharger πέρυσι ανήλθε στο 99,95%, ελαφρώς μειωμένος από το 99,96% το 2021.

Τώρα, με τη VW εκτός δρόμου, η Tesla μπορεί να επικεντρωθεί πλήρως στον τελευταίο πραγματικό αντίσταση: τη Stellantis, η οποία κατέχει μάρκες όπως η Jeep, η Chrysler, η Ram, η Dodge, η Peugeot, η Fiat και πολλές άλλες.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείς να δημιουργήσεις τα δικά σου τραγούδια με την νέα επέκταση Copilot για την τεχνητή νοημοσύνη!

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κατοχυρώσει εφευρέσεις, επιβεβαιώνει το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου