in

Η UPS θα περικόψει 12.000 θέσεις εργασίας μετά από μια “απογοητευτική” χρονιά

Η εταιρεία παράδοσης δεμάτων UPS ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 12.000 θέσεις εργασίας, αφού επλήγη από την ασθενέστερη οικονομία και έναν εργατικό αγώνα που απομάκρυνε ορισμένους πελάτες.

Η διευθύνουσα σύμβουλος Carol Tomé δήλωσε ότι το 2023 ήταν μια “δύσκολη και απογοητευτική χρονιά” και ότι η εταιρεία επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) καθώς πιέζει να γίνει πιο αποτελεσματική.

Η ίδια κάλεσε επίσης το προσωπικό πίσω στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας αναμένεται να μειώσουν το κόστος κατά 1 δισ. δολάρια (790 εκατ. στερλίνες) φέτος.

Η UPS, η δραστηριότητα της οποίας θεωρείται ως δείκτης της ευρύτερης οικονομικής υγείας, αγωνίστηκε πέρυσι με πτώση των πωλήσεων και των κερδών, καθώς μειώθηκε ο αριθμός των δεμάτων που διαχειρίζεται η εταιρεία.

Η εταιρεία δήλωσε ότι αυτό αντανακλούσε την οικονομική αδυναμία στην Ευρώπη και σε τμήματα της Ασίας, καθώς και την αναστάτωση στις ΗΠΑ, όπου μια απεργία που απείλησε το προσωπικό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οδήγησε ορισμένους πελάτες να στρέψουν τη δραστηριότητά τους σε ανταγωνιστές.

Η UPS δήλωσε ότι έκτοτε έχει κερδίσει πίσω περίπου το 60% των επιχειρήσεων αυτών και αναμένει ότι η μέτρια ανάπτυξη θα αρχίσει να επιστρέφει φέτος, με μέσο ημερήσιο όγκο σταθερό ή αυξημένο κατά 2% στις ΗΠΑ και σταθερό ή αυξημένο κατά 3% διεθνώς.

Ωστόσο, η πρόβλεψή της ήταν ασθενέστερη από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, στέλνοντας τις μετοχές σε πτώση άνω του 7%.

Προειδοποίησε επίσης ότι το κόστος που σχετίζεται με τη νέα της σύμβαση με το συνδικάτο Teamsters θα συνεχίσει να επιβαρύνει την εταιρεία τους επόμενους έξι μήνες.

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, ο μέσος οδηγός πλήρους απασχόλησης κέρδισε ένα πακέτο αποδοχών και παροχών αξίας περίπου 170.000 δολαρίων (135.000 λιρών) ετησίως.

Οι 12.000 σχεδιαζόμενες περικοπές θέσεων εργασίας αντιπροσωπεύουν περίπου το 2,5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της εταιρείας, το οποίο έχει ήδη συρρικνωθεί από την εποχή της πανδημίας, όταν η έξαρση των διαδικτυακών αγορών ώθησε τις επιχειρήσεις σε άνθηση.

Τα στελέχη δήλωσαν ότι οι περισσότερες θέσεις θα περικοπούν από τις τάξεις των 85.000 διοικητικών στελεχών της, καθώς και από ορισμένους συμβασιούχους. Οι θέσεις αυτές δεν θα επιστρέψουν, ακόμη και καθώς η επιχείρηση ανακάμπτει, δήλωσαν τα στελέχη.

“Πρόκειται για μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε”, δήλωσε ο επικεφαλής του οικονομικού τμήματος Μπράιαν Νιούμαν.

Η εταιρεία διερευνά επίσης το ενδεχόμενο πώλησης της Coyote, μιας επιχείρησης διαμεσολάβησης φορτίων φορτηγών που αγόρασε το 2015, η οποία ταιριάζει φορτηγατζήδες με πελάτες.

Η κ. Tomé δήλωσε ότι η εταιρεία βλέπει πολλές ευκαιρίες τα επόμενα χρόνια για την ενίσχυση της παραγωγικότητας.

“Η τεχνολογία έχει αλλάξει τόσο πολύ τον τελευταίο χρόνο, όταν σκέφτεστε την έλευση της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης και των εφαρμογών μέσα στην επιχείρησή μας”, είπε. “Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη για το τι θα σημάνουν οι αλλαγές”.

Τις πιο πολυάσχολες ημέρες της, η UPS ταξινομεί 50 εκατομμύρια πακέτα στις ΗΠΑ και παραδίδει περισσότερα από 30 εκατομμύρια δέματα σε όλο τον κόσμο.

Η κ. Tomé δήλωσε ότι η εταιρεία ανησυχεί για το πώς θα επηρεαστεί η ναυτιλία από τις διαταραχές λόγω των συγκρούσεων στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και από την ξηρασία στη διώρυγα του Παναμά, η οποία δυσκόλεψε τα πλοία να ταξιδέψουν σε τυπικές διαδρομές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δέχεστε να σας προσλάβει ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης;

H Σελήνη συρρικνώνεται και «κουνιέται» απειλώντας τη δημιουργία βάσεων