in ,

Η Meta καταπολεμά δίκτυο χιλιάδων ψεύτικων λογαριασμών με έδρα την Κίνα!

Η Meta ανακοίνωσε πρόσφατα ότι αφαίρεσε ένα δίκτυο χιλιάδων ψεύτικων και παραπλανητικών λογαριασμών με βάση στην Κίνα.

Οι χρήστες έδρασαν ως Αμερικανοί και προσπάθησαν να διαδώσουν διχαστικό περιεχόμενο σχετικά με την αμερικανική πολιτική και τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Μεταξύ των θεμάτων που ανέφερε το δίκτυο ήταν η άμβλωση, ζητήματα πολιτισμικού πολέμου και βοήθεια προς την Ουκρανία.

Η Meta δεν συνδέθηκε τα προφίλ με αξιωματούχους της Πεκίνου, αλλά παρατήρησε αύξηση τέτοιων δικτύων που εδράζονται στην Κίνα πριν τις εκλογές των ΗΠΑ του 2024.

Η Κίνα είναι τώρα η τρίτη μεγαλύτερη γεωγραφική πηγή τέτοιων δικτύων, σύμφωνα με την εταιρεία, πίσω από τη Ρωσία και το Ιράν.

Οι πρόσφατες καταργήσεις αναφέρθηκαν σε ένα τριμηνιαίο αναφορά απειλών που κυκλοφόρησε την Πέμπτη από τη μητρική εταιρεία του Facebook, Instagram και WhatsApp.

Το δίκτυο με βάση στην Κίνα περιελάμβανε πάνω από 4.700 λογαριασμούς και χρησιμοποίησε φωτογραφίες προφίλ και ονόματα αντιγραμμένα από άλλους χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Οι λογαριασμοί μοιράστηκαν και άρεσαν τις δημοσιεύσεις τους, και μερικό από το περιεχόμενο φαινόταν να είναι απευθείας από το X, πρώην Twitter.

Σε μερικές περιπτώσεις οι λογαριασμοί αντέγραψαν και επικόλλησαν κυριολεκτικά δημοσιεύσεις από αμερικανούς πολιτικούς – τόσο Δημοκρατικούς όσο και Ρεπουμπλικανούς – συμπεριλαμβανομένων της πρώην Προεδρος της Βουλής Νάνσυ Πελόσι, της Κυβερνήτριας του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ, του Κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, των εκπροσώπων Ματ Γκέιτζ και Τζιμ Τζόρνταν, και άλλων.

Το δίκτυο δεν εμφάνισε κάποια ιδεολογική συνέπεια.

Σε παραδείγματα που ανέφερε η Meta, ένας λογαριασμός στο δίκτυο με βάση στην Κίνα επανέλαβε τα λόγια περιεχομένα σε ένα tweet από τη Δημοκρατική κογκρεσουμαν Σίλβια Γκαρσία νωρίτερα φέτος. Κριτικάρει τους νόμους άμβλωσης του Τέξας και έγραψε: “Ας θυμόμαστε – η άμβλωση είναι υγειονομική περίθαλψη.”

Ωστόσο, ένας άλλος λογαριασμός στο δίκτυο αντέγραψε ένα tweet από τον Ρεπουμπλικάνο Εκπρόσωπο Ρόννι Τζάκσον, που έγραψε: “Τα χρήματα των φορολογουμένων δεν πρέπει ποτέ να χρηματοδοτούν ταξίδια για αμβλώσεις.”

Το έκθεμα της Meta ανέφερε: “Δεν είναι σαφές αν αυτή η προσέγγιση σχεδιάστηκε για να ενισχύσει τις κομματικές εντάσεις, να δημιουργήσει κοινό μεταξύ των υποστηρικτών αυτών των πολιτικών, ή να κάνει τους ψεύτικους λογαριασμούς που μοιράζονται αυθεντικό περιεχόμενο να φαίνονται πιο γνήσιοι.”

Οι κανόνες διαμεσολάβησης της εταιρείας απαγορεύουν αυτό που η Meta αποκαλεί “συντονισμένη ανυπαρκτική συμπεριφορά” – δημοσιεύσεις από ομάδες λογαριασμών που εργάζονται μαζί και χρησιμοποιούν ψεύτικες ταυτότητες για να παραπλανήσουν άλλους χρήστες.

Συχνά, το περιεχόμενο που μοιράζονται τέτοια δίκτυα δεν είναι ψευδές και αναφέρεται σε ακριβείς ειδήσεις από μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Αντί να χρησιμοποιείται για νόμιμη σχολιασμό ή συζήτηση, οι δημοσιεύσεις αυτές έχουν σκοπό να χειραγωγήσουν τη δημόσια άποψη, να προωθήσουν τη διχόνοια και να κάνουν συγκεκριμένες απόψεις να φαίνονται πιο δημοφιλείς από ό,τι πραγματικά είναι.

Η Meta δήλωσε ότι το μεγάλο κινεζικό δίκτυο σταματήθηκε πριν πάρει φόρα μεταξύ πραγματικών χρηστών.

Ο Μπεν Νίμο, που ηγείται των ερευνών για την ανυπαρκτική συμπεριφορά στις πλατφόρμες της εταιρείας, είπε ότι τέτοια δίκτυα “ακόμα αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να δημιουργήσουν κοινό, αλλά αποτελούν προειδοποίηση”.

“Εξωτερικοί παράγοντες απειλούν να φτάσουν ανθρώπους στο Διαδίκτυο πριν από τις επόμενες εκλογές του επόμενου έτους, και πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση.”

Η εταιρεία ανέφερε ότι ανακάλυψε επίσης δύο μικρότερα δίκτυα, ένα με βάση την Κίνα και εστιάζοντας στην Ινδία και το Θιβέτ, και ένα με βάση τη Ρωσία το οποίο δημοσίευε κυρίως στα Αγγλικά σχετικά με την εισβολή στην Ουκρανία και προώθησε κανάλια στο Telegram.

Τα ρωσικά δίκτυα, τα οποία οδήγησαν την εταιρεία να επικεντρωθεί σε αναποίητες καμπάνιες μετά τις εκλογές του 2016, έχουν εστιάσει όλο και περισσότερο στον πόλεμο στην Ουκρανία και έχουν προσπαθήσει να υπονομεύσουν τη διεθνή υποστήριξη προς το Κίεβο, ανέφερε η έκθεση.

Η Meta επίσης σημείωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση σταμάτησε να μοιράζεται πληροφορίες σχετικά με δίκτυα ξένης επιρροής με την εταιρεία τον Ιούλιο, μετά από απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου σε μια νομική υπόθεση σχετικά με τον Πρώτο Τρόπο που τώρα βρίσκεται υπό εξέταση από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Η υπόθεση αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης συζήτησης σχετικά με το εάν η αμερικανική κυβέρνηση συνεργάζεται με τις τεχνολογικές εταιρείες για να περιορίσει αυθαίρετα την ελευθερία του λόγου των χρηστών των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Θα ανακάμψει το cybertruck της Tesla από την καταστροφική του έναρξη

Coscoin: Χρήστες εφαρμογής κρυπτονομισμάτων φοβούνται για τις επενδύσεις τους