in , ,

“Η Meta αποτελεί ευνοϊκό έδαφος για την καλλιέργεια παιδικής κακοποίησης”, υποστηρίζει μήνυση!

Το Facebook και το Instagram έχουν γίνει εστία εξάπλωσης δράσεων κακοποίησης παιδιών, όπως ισχυρίζεται ο εισαγγελέας του Νέου Μεξικού σε μια μήνυση.

Ο Raul Torrez δήλωσε ότι η γραφειοκρατία του δημιούργησε ψεύτικους λογαριασμούς που έλαβαν φωτογραφίες με φαλλικά σχήματα και “προτάσεις”.

Ζήτησε από το δικαστήριο να διατάξει στην εταιρεία να κάνει αλλαγές για να προστατεύσει τους νεότερους χρήστες της, κατηγορώντας την ότι “αρνήθηκε” να το πράξει εθελοντικά.

Ωστόσο, η Meta δήλωσε ότι εργάζεται σκληρά για να εξουδετερώσει τους δράστες.

Αλλά το Νέο Μεξικό ανέφερε ότι οι έρευνες από τους ερευνητές του απέδειξαν ότι ορισμένο είδος εκμεταλλευτικού υλικού παιδιών ήταν “δέκα φορές” πιο διαδεδομένο στο Facebook και το Instagram από ό,τι σε ιστότοπους όπως το Pornhub και το OnlyFans.

Οι ερευνητές της πολιτείας ανέφεραν ομάδες και λογαριασμούς που μοιράζονται περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας στην εταιρεία χωρίς αποτέλεσμα, σύμφωνα με την καταγγελία.

“Η έρευνά μας στις κοινωνικές πλατφόρμες της Meta δείχνει ότι δεν είναι ασφαλής χώροι για παιδιά, αλλά μάλλον κυρίαρχοι τόποι για δράστες να ανταλλάσσουν παιδική πορνογραφία και να προσεγγίζουν ανήλικους για σεξ,” δήλωσε ο εισαγγελέας Torrez.

Οι αμερικανικοί νόμοι προστατεύουν τις εταιρείες από την ευθύνη για το περιεχόμενο που δημοσιεύεται στις πλατφόρμες τους.

Αλλά η μήνυση του Νέου Μεξικού ανέφερε ότι οι συστάσεις που κάνει το λογισμικό της Meta σημαίνουν ότι δεν ενεργεί απλώς ως ένας εκδότης.

Το Facebook και το Instagram δεν είναι “απλώς παρουσιάζουν περιεχόμενο που δημιουργούν άλλοι,” ανέφερε η μήνυση.

“Αντίθετα, οι αλγόριθμοι της Meta λειτουργούν για να ‘ψάχνουν και διαδίδουν’ σεξουαλικά εκμεταλλευτικό και ακριβές υλικό και να δημιουργούν το δικό της κοινωνικό δίκτυο χρηστών που αναζητούν να αγοράσουν και να πουλήσουν εικόνες και τα παιδιά που είναι τα θύματά του και το νόμισμά του.”

Η μήνυση, κατατέθηκε σε κρατικό δικαστήριο, ανέφερε ότι η Meta εξαπάτησε νεαρούς χρήστες και τις οικογένειές τους σχετικά με την ασφάλεια της πλατφόρμας, παραβιάζοντας νόμους που απαγορεύουν στις εταιρείες απατηλές πρακτικές και δημιουργώντας ένα προϊόν που αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

“Συνοπτικά, η Meta επέτρεψε στο Facebook και το Instagram να γίνουν αγορά για δράστες που αναζητούν παιδιά πάνω στα οποία θα κυνηγήσουν”, ανέφερε η μήνυση.

Η μήνυση αναφέρει προσωπικά τον ιδρυτή του Facebook, τον Mark Zuckerberg, λέγοντας ότι “έδωσε τις εντολές” και αρνήθηκε αιτήσεις για την εφαρμογή τροποποιήσεων στο σχεδιασμό ή επενδύσεις που θα βελτίωναν την ασφάλεια των παιδιών, ενώ έκανε παραπλανητικές δηλώσεις στο κοινό για το θέμα.

“Υποσχέθηκε δημοσίως ότι καθοδηγεί τη Meta να προστατεύσει τα παιδιά, αλλά ιδιωτικά απαίτησε και παρέδωσε το αντίθετο”, αναφέρει η μήνυση.

Σε αντίδραση στις κατηγορίες του Νέου Μεξικού, η εταιρεία δήλωσε: “Η εκμετάλλευση παιδιών είναι ένα φρικτό έγκλημα και οι διαδικτυακοί δράστες είναι αποφασισμένοι εγκληματίες”.

“Χρησιμοποιούμε προηγμένη τεχνολογία, προσλαμβάνουμε ειδικούς στην ασφάλεια των παιδιών, αναφέρουμε περιεχόμενο στο Εθνικό Κέντρο για Άγνοια και Εκμετάλλευση Παιδιών και μοιραζόμαστε πληροφορίες και εργαλεία με άλλες εταιρείες και τις εξουσίες επιβολής του νόμου, συμπεριλαμβανομένων των εισαγγελέων των πολιτειών, για να βοηθήσουμε στον εντοπισμό των δραστών”.

Η Meta αντιμετωπίζει μια αυξανόμενη σειρά νομικών μαχών στις ΗΠΑ σχετικά με τη μεταχείρισή των νεότερων χρηστών της.

Αυτές περιλαμβάνουν μια μήνυση που κατατέθηκε από δεκάδες πολιτείες των ΗΠΑ τον Οκτώβριο, η οποία υποστήριζε ότι η εταιρεία συνέβαλε σε μια κρίση ψυχικής υγείας των νέων και παραπλάνησε το κοινό σχετικά με τους κινδύνους της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Εκατοντάδες οικογένειες έχουν επίσης προσφύγει στα δικαστήρια, λέγοντας ότι οι πλατφόρμες είναι βλαβερές με σκοπό.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ρυθμιστές αυτό το μήνα ζήτησαν περισσότερες λεπτομέρειες για τα μέτρα που είχε λάβει η εταιρεία για την προστασία των παιδιών από την κακοποίηση.

Τον Ιούνιο, ανταποκρινόμενη στις ανησυχίες για την εκμετάλλευση παιδιών στις πλατφόρμες της, η Meta δημιούργησε μια ομάδα εργασίας για το θέμα.

Από τότε, δήλωσε ότι επεκτείνει τον αριθμό των όρων που ελέγχει και ανέπτυξε νέες τεχνολογίες για τον εντοπισμό των δραστών, ανάμεσα σε άλλα μέτρα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η Google υποστηρίζει ότι η νέα της τεχνητή νοημοσύνη “Gemini”, ‘σκέφτεται πιο προσεκτικά’.

The Game Awards 2023: Πώς ο μαέστρος ορχήστρας δημιουργεί το διάσημο medley;