in , ,

Η Apple καρφώνει το Ηνωμένο Βασίλειο – Ασκούν βέτο σε εργαλεία προστασίας της ιδιωτικής ζωής

Η Apple “επιτέθηκε” σε προτάσεις για την προεγκριση νέων χαρακτηριστικών ασφάλειας από εταιρείες τεχνολογίας στη Μεγάλη Βρετανία.

  • Με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις των υφιστάμενων νόμων, εάν το Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου απέρριπτε μια ενημέρωση, τότε δεν θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σε καμία άλλη χώρα και ο κοινός δεν θα ενημερωνόταν.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να ενημερώσει τον Νόμο για τις Δυνάμεις Έρευνας (IPA) του 2016.

  • Το Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι υποστηρίζει την τεχνολογία με εστίαση στην ιδιωτικότητα, αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει επίσης να διατηρεί τη χώρα ασφαλή.

Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε: “Πάντοτε έχουμε εκφράσει ότι υποστηρίζουμε την τεχνολογική καινοτομία και τις τεχνολογίες επικοινωνιών ιδιωτικών και ασφαλών, συμπεριλαμβανομένης της κρυπτογράφησης end-to-end, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει εις βάρος της δημόσιας ασφάλειας.”

Οι προτεινόμενες αλλαγές θα συζητηθούν στο Σώμα των Λόρδων αύριο.

Η Apple λέει ότι είναι “χωρίς προηγούμενο παρέκκλιση” από τη βρετανική κυβέρνηση.

  • “Είμαστε βαθιά ανήσυχοι για τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του Νόμου για τις Δυνάμεις Έρευνας που εξετάζονται τώρα από το Κοινοβούλιο, που θέτουν την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των χρηστών σε κίνδυνο,” αναφέρει η Apple σε μια ανακοίνωση.

“Είναι μια χωρίς προηγούμενο παρέκκλιση από την κυβέρνηση και, εάν εγκριθεί, η Μεγάλη Βρετανία θα μπορούσε να προσπαθήσει να ακυρώσει κρυφά νέες προστασίες χρηστών σε παγκόσμιο επίπεδο, εμποδίζοντάς μας να τις προσφέρουμε ποτέ στους πελάτες μας.”

Το Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε στο BBC: “Είναι κρίσιμο να λαμβάνονται αποφάσεις σχετικά με την νόμιμη πρόσβαση, που προστατεύουν τη χώρα από εγκληματίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και τρομοκράτες, από όσους είναι δημοκρατικά υπεύθυνοι και έχουν εγκριθεί από το Κοινοβούλιο.”

Ο υφιστάμενος Νόμος έχει χαρακτηριστεί “χάρτης κατασκόπων” από κριτικούς και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple έχει επιτεθεί σε προτάσεις για την αύξηση της εμβέλειάς του.

Το τεχνολογικό γίγαντας ανέφερε τον Ιούλιο του 2023 ότι θα εξετάσει την απόσυρση υπηρεσιών όπως το Facetime και το iMessage από το Ηνωμένο Βασίλειο παρά να υποκύψει στη μελλοντική ασφάλεια.

Ωστόσο, ο προτεινόμενος νόμος του Ηνωμένου Βασιλείου θα προχωρούσε πέρα ​​από το Facetime και το iMessage για να καλύψει όλα τα προϊόντα της Apple.

Στις αρχές του Ιανουαρίου, οι οργανώσεις πολιτικών ελευθεριών, συμπεριλαμβανομένων της Big Brother Watch, της Liberty, της Open Rights Group και της Privacy International, εξέδωσαν μια κοινή ενημέρωση αντίθετη με μέρη του νομοσχεδίου.

Οι ομάδες ανησυχούσαν ότι οι προτεινόμενες αλλαγές θα “αναγκάσουν τις τεχνολογικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων αυτών που εδρεύουν στο εξωτερικό, να ενημερώνουν την κυβέρνηση για οποιαδήποτε σχέδια βελτίωσης των μέτρων ασφαλείας ή ιδιωτικότητας στις πλατφόρμες τους, ώστε η κυβέρνηση να μπορεί να εξετάζει την έκδοση ειδοποίησης για να αποτρέπει τέτοιες αλλαγές.”

Πρόσθεσαν ότι αυτό θα “μετατρέπει αποτελεσματικά ιδιωτικές εταιρείες σε βραχίονες του κράτους παρακολούθησης και θα εκλύσει την ασφάλεια των συσκευών και του διαδικτύου.”

Αυτές οι προτεινόμενες τροποποιήσεις ακολουθούν μια αναθεώρηση της υφιστάμενης νομοθεσίας και περιλαμβάνουν μια σειρά ενημερώσεων σχετικά με τη συλλογή δεδομένων από τις υπηρεσίες πληροφοριών και τη χρήση εγγραφών σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οι χρήστες τηλεφώνου και ευρυζωνικών συνδέσεων αντιμετωπίζουν “άδικες” αυξήσεις τιμών, λέει η Which?

Οι πελάτες της Fitbit λένε ότι οι συσκευές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά την ενημέρωση