in ,

Η Apple αναβιώνει την παλιά διαμάχη με το Hey μετά την απόρριψη της νέας εφαρμογής ημερολογίου

Το νέο έτος έπρεπε να ξεκινήσει με μια ολοκαίνουρια εφαρμογή ημερολογίου. Αλλά περίπου 72 ώρες μετά την ανακοίνωση του πρόσφατου χαρακτηριστικού από την προηγμένη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Hey – ένα ενσωματωμένο ημερολόγιο – ο συνιδρυτής David Heinemeier Hansson λάμβανε μια αναπάντεχη είδηση από την Apple: απέρριψε μια αυτόνομη iOS εφαρμογή για το Hey Calendar, επειδή οι μη πληρώνοντες χρήστες δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα όταν άνοιγαν την εφαρμογή.

Οι νέοι χρήστες δεν μπορούν να εγγραφούν απευθείας στο Hey Calendar μέσω της εφαρμογής – η Basecamp, η οποία δημιουργεί το Hey, απαιτεί από τους χρήστες να εγγραφούν πρώτα μέσω ενός προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο. Οι κανόνες του App Store της Apple απαιτούν από τις περισσότερες πληρωμένες υπηρεσίες να προσφέρουν στους χρήστες τη δυνατότητα πληρωμής και εγγραφής μέσω της εφαρμογής, εξασφαλίζοντας στην εταιρεία μέχρι και 30% ποσοστό από τα έσοδα. Ο πολυσυζητημένος αυτός κανόνας έχει πολλά ασαφή σημεία και εξαιρέσεις (π.χ. οι εφαρμογές ανάγνωσης όπως Spotify και Kindle έχουν μια εξαίρεση) και αποτελεί θέμα ανταγωνιστικών μαχών σε πολλές χώρες.

Ωστόσο, όπως εξήγησε ο Hansson στο X και σε μια συνεχόμενη ανάρτηση στο blog, βρήκε την απόρριψη από την Apple προσβλητική για έναν άλλο λόγο. Πριν περίπου τέσσερα χρόνια, η εταιρεία απέρριψε την αρχική iOS εφαρμογή του Hey για την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για ακριβώς τον ίδιο λόγο. “Η Apple μόλις μας κάλεσε για να μας ενημερώσει ότι απορρίπτει την εφαρμογή του HEY Calendar από το App Store (στην τρέχουσα μορφή). Οι ίδιες εκφοβιστικές τακτικές όπως και την προηγούμενη φορά: Με ευαίσθητες απορρίψεις σε μια τηλεφωνική κλήση με ένα άτομο που αναφέρεται μόνο με το όνομα, το οποίο θα σας ενημερώσει απαλά ότι πρόκειται για το πορτοφόλι σας ή τα γονάτια σας,” έγραψε ο Hansson σε μια ανάρτηση στο X.

Το αποτέλεσμα της μάχης του 2020 ήταν όντως ευνοϊκό για το Hey. Μετά από ημέρες ανταλλαγής απόψεων μεταξύ του Τμήματος Επιθεώρησης του App Store της Apple και της Basecamp, η ομάδα του Hey συμφώνησε με μια αρκετά δημιουργική λύση που πρότεινε ο εκτελεστικός της Apple, Phil Schiller. Το Hey θα πρόσφερε μια δωρεάν επιλογή για την εφαρμογή iOS, επιτρέποντας σε νέους χρήστες να εγγραφούν απευθείας. Αλλά η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πρότεινε μια ελαφρώς διαφορετική λύση – οι χρήστες που εγγράφονταν μέσω της εφαρμογής iOS έλαβαν μια δωρεάν, προσωρινή τυχαία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λειτουργούσε για 14 ημέρες – μετά από αυτό θα έπρεπε να πληρώσουν για αναβάθμιση. Προς το παρόν, οι χρήστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Hey μπορούν να πληρώσουν μόνο για ένα λογαριασμό μέσω του προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο.

Μετά το σάγα του Hey, η Apple έκανε μια εξαίρεση στους κανόνες του App Store της, η οποία ανέφερε ότι δωρεάν συνοδευτικές εφαρμογές για συγκεκριμένες κατηγορίες πληρωμένων διαδικτυακών υπηρεσιών δεν απαιτούνταν να έχουν μηχανισμό πληρωμής εντός της εφαρμογής. Αλλά, όπως αναφέρει ο Hansson στο X, μια εφαρμογή ημερολογίου δεν αναφέρεται στη λίστα των υπηρεσιών που η Apple τώρα προβλέπει εξαίρεση για αυτές, η οποία περιλαμβάνει την VOIP, την αποθήκευση στο cloud, τη φιλοξενία ιστοσελίδων – και φυσικά – το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

“Μετά από μια αναθεώρηση διάρκειας 19 ημερών για την υποβολή μας, προκαλώντας μας να χάσουμε μια καλά προγραμματισμένη ημερομηνία λανσαρίσματος στις 2 Ιανουαρίου, η Apple απέρριψε την αυτόνομη δωρεάν συνοδευτική εφαρμογή μας ‘επειδή δεν κάνει τίποτα’. Αυτό συμβαίνει διότι οι χρήστες απαιτείται να συνδεθούν με ένα υπάρχον λογαριασμό για να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργικότητα,” έγραψε ο Hansson σε μια ανάρτηση στο blog.

Όπως εξηγεί ο Hansson σε ένα άρθρο στο X, το Hey σχεδιάζει να αντιμετωπίσει την απόφαση της Apple – αν και δεν διευκρίνισε ποια διαδρομή θα ακολουθήσουν. Το The Verge έχει επικοινωνήσει τόσο με το Hey όσο και με την Apple για σχόλια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το Max’s live sports θα παραμείνει δωρεάν για μερικούς ακόμη μήνες!

Η σκηνή στην οροφή της Jackery είναι επίσης μία ισχυρή ηλιακή γεννήτρια!