in

Η πώληση δεδομένων του NHS μπορεί να υποστηρίξει τεχνολογική έκρηξη – Blair και Hague

Ο NHS πρέπει να πουλήσει ανωνυμοποιημένα ιατρικά αρχεία για να αξιοποιήσει μια νέα “βιοτεχνολογική επανάσταση”, δήλωσαν ο Sir Tony Blair και ο Lord Hague.

Ο πρώην πρωθυπουργός των Εργατικών και ο πρώην ηγέτης των Συντηρητικών είπαν ότι η πληθώρα δεδομένων του NHS μπορεί να δώσει στο Ηνωμένο Βασίλειο πλεονέκτημα στις νέες τεχνολογίες που διαμορφώνουν τη μελλοντική οικονομία.

Μιλώντας στο BBC, οι πρώην αντίπαλοι δήλωσαν ότι η πώληση δεδομένων του NHS θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών και της έρευνας.

Το NHS έχει επανειλημμένα αντιμετωπίσει αγωγές σχετικά με τον διαμοιρασμό δεδομένων με τεχνολογικές εταιρείες.

Ο Sir Tony και ο Lord Hague έχουν κοινοδημοσιεύσει μαζί ένα νέο έκθεση που καλεί για “ένα νέο εθνικό σκοπό” επικεντρωμένο στο να εκμεταλλευτούν μια επανάσταση στη βιοτεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Sir Tony, μιλώντας στο Political Thinking με τον Nick Robinson του BBC, είπε: “Πώς επιτυγχάνετε υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη; Καλά, θα πρέπει να χτίσετε τους τομείς επιχειρήσεων για το μέλλον. Και αυτό είναι η βιοεπιστήμη, η τεχνητή νοημοσύνη.”

Ο Sir Tony πρόσθεσε ότι υπάρχει μια μοναδική “ευκαιρία στη Βρετανία με το NHS, επειδή είναι ένα σύστημα με μοναδικό πληρωτή, και έχετε δεδομένα που είναι απόλυτα αξιόλογα για τη δημιουργία της βιοεπιστημονικής βιομηχανίας και για την ευδοκιμία της.”

Το NHS έχει ήδη δοκιμάσει να εκπαιδεύσει τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιώντας δεδομένα του NHS. Μια μελέτη από το Νοσοκομείο Μάτων του Λονδίνου και την εταιρεία DeepMind της Google ανέπτυξε ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που έχει τη δυνατότητα να προβλέψει καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά επεισόδια και νόσο του Πάρκινσον σε ασθενείς.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε μέσω του Ινστιτούτου Tony Blair, τα δεδομένα θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στη δημιουργία εξατομικευμένων “Ιατρών Τεχνητής Νοημοσύνης” για κάθε άτομο στη Βρετανία.

Τελικά, η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να παρακολουθεί όλους τους ασθενείς του NHS μέσω έξυπνων ρολογιών και κινητών τηλεφώνων, ειδοποιώντας τους για προβλήματα, σύμφωνα με την έκθεση.

Προηγούμενα σχέδια κοινοποίησης δεδομένων του NHS έχουν προκαλέσει αντιφάσεις. Μετά από δικαστική υπόθεση, το Επιτροπείο Πληροφοριών το 2017 δήλωσε ότι το Νοσοκομείο Royal Free του Λονδίνου δεν προστάτευσε επαρκώς τα ιδιωτικά ιατρικά αρχεία 1,6 εκατομμυρίων ανθρώπων, τα οποία είχαν πρόσβαση η DeepMind της Google.

Ο Lord Hague και ο Sir Tony καμπανεύουν για μια ανασκόπηση του τρόπου με τον οποίο το NHS χειρίζεται τα δεδομένα – δίνοντας στους ασθενείς περισσότερο έλεγχο επί του πώς χρησιμοποιούνται τα δεδομένα τους.

Η κοινή τους έκθεση καλεί για τη δημιουργία ενός Ταμείου Δεδομένων του NHS (NHSDT) – ενός οργανισμού με αυτοτελή χαρακτήρα και κυρίαρχη συμμετοχή που ανήκει στο NHS – για την επίβλεψη και τη διανομή ανωνυμοποιημένων δεδομένων του NHS για κέρδος.

Ο Lord Hague υποστήριξε ότι οι κυβερνήσεις θα “χρειαστούν την εμπειρογνωμοσύνη του ιδιωτικού τομέα” για να εκμεταλλευτούν τα δεδομένα όσο το δυνατόν περισσότερο και ότι πρέπει να “κερδίζουν ένα κέρδος” από τη δουλειά τους.

Ο Lord Hague δήλωσε ότι οι άνθρωποι ήδη παραχωρούν προσωπικά δεδομένα μέσω “του κινητού τους τηλεφώνου σε πολλές ιδιωτικές εταιρείες, χωρίς να λαμβάνουν κάποιο όφελος από αυτό”, δήλωσε ο Lord Hague.

Η δημιουργία ενός συστήματος όπου οι ασθενείς μπορούν να “ελέγχουν” τα προσωπικά τους δεδομένα είναι “πραγματικά ένας καλύτερος τρόπος σκέψης από το τρέχον αχαούμενο σύστημα, όπου τα δικά μας δεδομένα καταλήγουν σε όλο τον κόσμο χωρίς να ξέρουμε πού πήγαν”, υποστήριξε.

Επίσης, ο Lord Hague δήλωσε ότι μπορεί να είναι αναγκαία μια ανασχεδίαση του τρόπου λειτουργίας της κυβέρνησης. Είπε στο BBC: “Εκτός εάν βρίσκεστε στην πρωτοπορία αυτής της αλλαγής και ανασχεδιάζετε την κυβέρνηση για αυτούς τους σκοπούς, δεν θα μπορέσετε να την ακολουθήσετε, θα κολλήσετε απλώς με χαμηλή παραγωγικότητα.”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Palworld: Η εταιρεία Pokémon ερευνά τις κατηγορίες αντιγραφής

Νέα ευρήματα αθωώνουν τον Κολόμβο για τη μεταφορά αφροδίσιων νοσημάτων στους ιθαγενείς της Αμερικής