in ,

wowwow

Η πιο περίεργη τάση σχεδιασμού τηλεφώνου μόλις επέστρεψε από τους νεκρούς

Η Oppo και η Samsung αποδεικνύουν ότι οι αναδυόμενες κάμερες ενδέχεται να έχουν ακόμη μέλλον

Το 2019 μοιάζει πριν από μια δεκαετία, αλλά αν προσέχετε τα smartphones εκείνο το έτος, τότε ίσως να θυμάστε μια από τις λειτουργίες που φαινόταν να χρησιμοποιεί κάθε Android – αναδυόμενες κάμερες selfie. Όλοι εξαφανίστηκαν το 2020, αλλά τώρα μπορεί να επιστρέψουν.

Δύο πρόσφατα ευρεσιτεχνίες που βρέθηκαν, μία από την Oppo και η άλλη από τη Samsung, δείχνουν πώς οι αναδυόμενες κάμερες θα μπορούσαν να αποδείξουν την αξία τους έναντι των κυρίαρχων φωτογραφικών μηχανών. Η απάντηση είναι αρκετά απλή – προσφέρουν περισσότερα από τον ανταγωνισμό.

Η ιστορία των αναδυόμενων καμερών smartphone
Το 2019, η αναδυόμενη κάμερα φαινόταν αρκετά δημοφιλής στους Κινέζους κατασκευαστές smartphone. Εταιρείες όπως οι Oppo, OnePlus και Xiaomi τις συμπεριέλαβαν στα κορυφαία τηλέφωνα της χρονιάς. Μια ασυνήθιστη απάντηση σε μια κοινή ερώτηση – πώς τοποθετείτε τις φωτογραφικές μηχανές selfie σε ένα τηλέφωνο χωρίς να αυξήσετε τη στεφάνη ή να συρρικνώσετε την οθόνη; – αυτοί οι μηχανισμοί ήταν τόσο χρήσιμοι όσο ήταν εκπληκτικοί.

Άλλα τηλέφωνα πήγαν για μια εγκοπή σχεδίασης, πιο διάσημα όλα τα κορυφαία iPhone από το iPhone X έως το τελευταίο iPhone 12, αλλά αυτό τρώει ένα μεγάλο κομμάτι της κορυφαίας άκρης της οθόνης. Υπήρχε επίσης η εγκοπή, που έδωσε πίσω χώρο, αλλά δεν άφησε κανένα περιθώριο για την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Η τρέχουσα τάση είναι η εγκοπή τρύπας, η οποία είναι μικρότερη από τις προηγούμενες λύσεις, αλλά εξακολουθεί να μπλοκάρει ένα μικρό τμήμα της οθόνης.

Οι αναδυόμενες κάμερες είναι μια εξαιρετική λύση για αυτό, καθώς σημαίνει ότι η οθόνη μπορεί να παραμείνει ανεμπόδιστη. Δεν χρειάζεται να μεταφέρουν μόνο κάμερες. Για παράδειγμα, η Xiaomi πρόσθεσε ένα LED στην κάμερα του Mi 9T Pro, ώστε να μπορείτε να δείτε πότε ήταν σε χρήση κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων. Εν τω μεταξύ, το Oppo Reno δημιούργησε τη μονάδα φλας στο πτερύγιο του καρχαρία του Reno, έτσι ώστε η πλάτη θα μπορούσε να έχει καθαρότερη σχεδίαση συνολικά.

Το πρόβλημα με τις αναδυόμενες κάμερες smartphone
Ωστόσο, προσθέτουν κάποια ενόχληση. Πρώτα απ ‘όλα, οι μηχανισμοί προσθέτουν επιπλέον βάρος. Για παράδειγμα, συγκρίνετε το βάρος του OnePlus 7 Pro (7,26 ουγκιές) με το OnePlus 8 Pro (7,02 ουγγιές). Το 8 είναι ελαφρύτερο παρά το ότι είναι 0,1 ίντσες μεγαλύτερο και οπλισμένο με μόντεμ 5G. Αυτοί οι μηχανισμοί προσθέτουν επίσης λίγο επιπλέον πάχος, συγκρίνοντας και πάλι το OnePlus 8 Pro (πάχους 8,5 mm) με το OnePlus 7 Pro (8,8 mm).

Αυτές είναι μόνο μικρές διαφορές, αλλά μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στο πόσο άνετη είναι η χρήση ενός τηλεφώνου. Και ενώ ο αναδυόμενος μηχανισμός και ο κινητήρας είναι αναμφίβολα πολύ αξιόπιστοι, προσθέτουν ένα άλλο σημείο αστοχίας στο τηλέφωνο που είναι δύσκολο να επισκευαστεί.

Το πιο σημαντικό, είμαστε στην κορυφή των καμερών κάτω από την οθόνη να γίνουν ένα mainstream χαρακτηριστικό. Το πρώτο τηλέφωνο που το χρησιμοποίησε, το ZTE Axon 20 5G, είχε κάποια ελαττώματα, αλλά σε ένα ή δύο χρόνια μπορούμε να περιμένουμε από τα πιο εξέχοντα τηλέφωνα Android να χρησιμοποιούν κάμερες κάτω από την οθόνη. Αυτό πιθανότατα θα λύσει το πρόβλημα της εγκοπής και θα κάνει περιττές άλλες λύσεις, όπως αναδυόμενες κάμερες.

Η Oppo και η Samsung θα μπορούσαν να κάνουν τις αναδυόμενες κάμερες να λειτουργούν
Ωστόσο, αυτά τα νέα διπλώματα ευρεσιτεχνίας δείχνουν πώς οι αναδυόμενες κάμερες ενδέχεται να έχουν κάποια χρήση.

Η νέα ιδέα της Oppo χρησιμοποιεί δύο πρίσματα για να επιτρέψει σε μια εσωτερική συστοιχία κάμερας να τραβήξει εικόνες από το εμπρός και πίσω μέρος του τηλεφώνου είτε ξεχωριστά είτε ταυτόχρονα. Εν τω μεταξύ, η Samsung δείχνει μια μονάδα πίσω κάμερας που μπορεί να ανυψωθεί και να περιστραφεί 180 μοίρες για χρήση ως μια μεγάλη σειρά φωτογραφικών μηχανών selfie, παρόμοια με την αναποδογυρισμένη κάμερα στο Asus ZenFone 7.

Η καινοτομία που βλέπουμε εδώ από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας Samsung και Oppo δείχνει ότι τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να γράψετε εντελώς τις αναδυόμενες κάμερες smartphone. Απλώς δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε μια επιστροφή πλήρους κλίμακας για την αναδυόμενη κάμερα.

Οι αναδυόμενες κάμερες θα μπορούσαν να έχουν μέλλον σε ενθουσιώδεις τηλέφωνα φωτογραφίας, ενώ οι περισσότεροι επιμένουν να κάνουν τις μπροστινές κάμερές τους όσο το δυνατόν πιο διακριτικές. Ακριβώς όπως τα flip τηλέφωνα είχαν πεθάνει προτού το Samsung Galaxy Z Flip δώσει σε αυτόν τον σχεδιασμό μια νέα μίσθωση στη ζωή, η έγχυση νέας τεχνολογίας θα μπορούσε να φέρει πίσω pop-up κάμερες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Devialet Phantom I – Έξυπνη ενίσχυση, Multiroom και Optics

Τα Apple Cars θα μπορούσαν να ξεκινήσουν πολύ σύντομα – Και ο λόγος είναι… αυτός