in , ,

Η λύση της Funimation για την εξάλειψη των ψηφιακών βιβλιοθηκών θα μπορούσε να είναι καλή, αν λειτουργήσει

Ο πρόεδρος της Crunchyroll, Rahul Purini, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία εργάζεται για να αποζημιώσει τους πελάτες που θα χάσουν τις ψηφιακές βιβλιοθήκες τους στην επερχόμενη συγχώνευση Funimation / Crunchyroll στις 2 Απριλίου.

“[Εργαζόμαστε] πολύ σκληρά απευθείας με κάθε [πελάτη] για να διασφαλίσουμε ότι έχουν την κατάλληλη αξία για αυτό που πήραν αρχικά στο ψηφιακό αντίγραφο”, λέει ο Purini στον αρχισυντάκτη του Verge, Nilay Patel, κατά τη διάρκεια του Decoder podcast αυτής της εβδομάδας. “Καθώς οι άνθρωποι επικοινωνούν μαζί μας μέσω της εξυπηρέτησης πελατών, ανταποκρινόμαστε και χειριζόμαστε κάθε ένα από αυτά τα αιτήματα όπως προτιμούν”.

Όταν ρωτήθηκε τι σημαίνει “κατάλληλη αξία”, ο Purini είπε: “Έτσι, θα μπορούσε να είναι ότι αποκτούν πρόσβαση σε ένα ψηφιακό αντίγραφο σε οποιαδήποτε από τις υπάρχουσες άλλες υπηρεσίες όπου θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση. Θα μπορούσε να είναι μια εκπτωτική πρόσβαση στη συνδρομητική μας υπηρεσία, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ίδιες εκπομπές μέσω της συνδρομητικής μας υπηρεσίας”.

Αυτές οι επιλογές δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα ή λεπτομερώς και ο Purini συνέχισε λέγοντας ότι είναι κάτι που οι πελάτες του Crunchyroll εκμεταλλεύονται επί του παρόντος. Οι προσπάθειές μου να εξασφαλίσω την “κατάλληλη αξία” για κάποια ψηφιακά αντίγραφα ήταν, μέχρι στιγμής, ανεπιτυχείς.

Η αρχική προσφορά της Funimation επέτρεπε στους πελάτες που αγόραζαν δίσκους της Funimation να εξαργυρώσουν έναν κωδικό για ένα ψηφιακό αντίγραφο προσβάσιμο μέσω μιας θυρίδας ψηφιακών δικαιωμάτων παρόμοιας με την Movies Anywhere. Το 2017, η Sony εξαγόρασε τη Funimation έναντι 148 εκατομμυρίων δολαρίων. Την αγορά αυτή ακολούθησε η εξαγορά της Crunchyroll από την AT&T, ύψους 1,175 δισ. δολαρίων, η οποία ολοκληρώθηκε το 2021. Με τις δύο υπηρεσίες streaming anime κάτω από τον ίδιο ιδιοκτήτη, η ενοποίηση ήταν το επόμενο βήμα.

Η συγχώνευση ήρθε με την είδηση ότι η υπηρεσία streaming Funimation θα έκλεινε, παίρνοντας μαζί της τις βιβλιοθήκες ψηφιακών αντιγράφων των χρηστών, παρά το γεγονός ότι ο ιστότοπος της Funimation εξακολουθούσε να υπόσχεται ότι τα ψηφιακά αντίγραφα θα ήταν διαθέσιμα για streaming “για πάντα” (με την επιφύλαξη, φυσικά, μιας συμφωνίας όρων χρήσης που οι περισσότεροι δεν διαβάζουν).

Όταν ρωτήθηκε στο Decoder γιατί οι πελάτες θα χάσουν τις ψηφιακές βιβλιοθήκες τους, ο Purini είχε μια σαφή απάντηση: “Καθώς εξετάζουμε τη χρήση τους και τον αριθμό των ανθρώπων που τις εξαργύρωναν και τις χρησιμοποιούσαν, απλά δεν ήταν ένα χαρακτηριστικό που ήταν διαθέσιμο στο Crunchyroll και δεν περιλαμβάνεται στον οδικό μας χάρτη”.

Συνέχισε για να διαβεβαιώσει τους ακροατές του Decoder ότι το Crunchyroll είχε μια λύση για τους πελάτες που έχαναν τις βιβλιοθήκες τους. “Θα πω ότι πρόκειται για πελάτες που εκτιμούμε πολύ και δουλεύουμε πολύ σκληρά απευθείας με τον καθένα από αυτούς για να διασφαλίσουμε ότι θα έχουν την κατάλληλη αξία για αυτό που πήραν αρχικά στην ψηφιακή κόπια”.

Αλλά στην πράξη, η πολιτική της Crunchyroll φαίνεται ασυνεπής και δύσκολο να αξιοποιηθεί.

Άνοιξα ένα εισιτήριο εξυπηρέτησης πελατών με τη Funimation εκφράζοντας την ανησυχία μου ότι τα ψηφιακά μου αντίγραφα θα εξαφανίζονταν με το επερχόμενο ηλιοβασίλεμα και ρωτώντας τι, αν κάτι, θα έκανε η εταιρεία γι’ αυτό. Έλαβα δύο μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ήταν ουσιαστικά η ίδια τυποποιημένη απάντηση της υπηρεσίας εξυπηρέτησης πελατών, ζητώντας συγγνώμη για την ταλαιπωρία, αλλά χωρίς να δώσουν καμία λύση στο πρόβλημά μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η απόφαση της Apple να εγκαταλείψει τις διαδικτυακές εφαρμογές iPhone τίθεται υπό έλεγχο στην ΕΕ

“Το μάθημα τεχνητής νοημοσύνης θα βοηθήσει τους εργαζόμενους!”