in

loveditlovedit

Ηλεκτρικό αυτοκινήτο – Η έκθεση που κάνει λόγο για ράλι πωλήσεων το 2021

Πώς θα αντιμετωπίσει τα ηλεκτρικά η αυτοκινητοβιομηχανία;

Η ABI Research εξέδωσε την Έκθεση Τάσης του 2021 την περασμένη Τετάρτη και το συμπέρασμά της είναι ότι τα EV θα αρχίσουν να τρέχουν στο mainstream φέτος.Γιατί μπορεί η Tesla να  είναι γνωστή, αλλά τα αυτοκίνητά της σίγουρα δεν είναι διαδεδομένα. Η εταιρεία παρέδωσε μόλις κάτω από 500.000 EV πέρυσι από τον αριθμό της. Συγκριτικά, οι Αμερικανοί αγόρασαν πάνω από τρία εκατομμύρια φορτηγά μόνο το 2019.

 

 

Παρά την επιτυχία της αυτοκινητοβιομηχανίας, πρέπει να διανύσουμε πολύ δρόμο πριν το Tesla στο γκαράζ κάποιου δεν είναι κομμάτι συνομιλίας. Ditto για οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή αυτοκινήτων που θέλει να πουλήσει EV τα επόμενα χρόνια – και αυτό είναι βασικά, καλά, όλα αυτά.

 

 

 

Ξεκινώντας από το 2021, η ABI Research συμπεραίνει πώς τα EV θα αρχίσουν να κερδίζουν έλξη στην αγορά, σε μεγάλο βαθμό από τα πιο προσιτά μοντέλα που έχουν προγραμματιστεί να αρχίσουν να κυκλοφορούν σε αντιπροσωπείες καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. Μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, τα EV ενδέχεται να αποτελούν το ένα τέταρτο όλων των νέων οχημάτων που έχουν αποσταλεί. Εάν η τροχιά σταματήσει, θα ήταν μια αξιοσημείωτη αλλαγή για τη βιομηχανία.

Όμως, οι αυτοκινητοβιομηχανίες μπορούν να βρουν τα πράγματα, σύμφωνα με τον James Hodgson, την έξυπνη κινητικότητα και τον κύριο αναλυτή της αυτοκινητοβιομηχανίας στην ABI Research. Οι αγοραστές EV είναι παραδοσιακά το πλήθος “πρώτων υιοθετών”, που επιθυμούν να αποκτήσουν πρώτα την τελευταία τεχνολογία ή είναι περιβαλλοντικοί. Καθώς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μετακινούνται στο mainstream και οι αυτοκινητοβιομηχανίες αρχίζουν να παρέχουν περισσότερες επιλογές, ο Hodgson είπε ότι θα εναπόκειται σε αυτές τις εταιρείες να “αναπτύξουν πιο καινοτόμες προσεγγίσεις” για όχι μόνο να τοποθετήσουν τους αγοραστές σε ένα EV, αλλά να τους δείξουν ότι είναι εξίσου καλό με το βενζινοκίνητο αυτοκίνητο του παρελθόντος (ή μπορεί να είναι ακόμη καλύτερο).

“Οι έξυπνες τεχνολογίες φόρτισης, η υποστήριξη για περιστασιακή άμεση τρέχουσα φόρτιση και η διαχείριση της μπαταρίας θα είναι κρίσιμης σημασίας για την υποστήριξη των βασικών καταναλωτών κατά τη μετάβασή τους από τα ICE στην ιδιοκτησία EV”, πρόσθεσε στο έγγραφο.

Με την ευρύτερη έννοια, ωστόσο, η ABI Research δεν βλέπει τα ακμάζοντα χρόνια αγοράς αυτοκινήτων της τελευταίας δεκαετίας να επιστρέφουν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020. Θα μπορούσαμε να δούμε στάσιμες πωλήσεις έως το 2024 λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, των οικονομικών συνθηκών και ακόμη και της μετάβασης σε πιο απομακρυσμένα περιβάλλοντα εργασίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα είναι εγγυημένα να παίζουν με αυτόν τον τρόπο – λίγοι άνθρωποι περίμεναν μια παγκόσμια πανδημία αυτή τη φορά πέρυσι. Όμως, ακόμη και όταν οι πωλήσεις παραμένουν χλιαρές, μπορούμε να περιμένουμε να βλέπουμε να βγαίνουν περισσότερα EVs στους δρόμους της πόλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οι μεγάλες προκλήσεις για το 2021 – Θα διασφαλιστεί η ιδιωτική ζωή στα social media;

“DJI ΟΜ 4” – Ο καλύτερος σταθεροποιητής για το τηλέφωνό σας