in ,

wowwow

Είναι γεγονός – Κυκλοφόρησε η πρώτη μπαταρία CO2 για αποθήκευση ενέργειας μεγάλης διάρκειας

Μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα οπουδήποτε στον κόσμο;

Η ιταλική startup Energy Dome άρχισε να εμπορευματοποιεί την πρώτη μπαταρία CO2 στον κόσμο, η οποία κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα στη Σαρδηνία της Ιταλίας. Η μπαταρία χρησιμοποιεί διοξείδιο του άνθρακα για την αποθήκευση ανανεώσιμης ενέργειας στο δίκτυο και η Energy Dome λέει ότι η τεχνολογία μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα οπουδήποτε στον κόσμο.

Η Energy Dome ανακοίνωσε σήμερα ότι εξασφάλισε 11 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση γέφυρας, η οποία θα της επιτρέψει να αγοράσει εξοπλισμό για μια εγκατάσταση διάρκειας 20 μεγαβάτ/200 μεγαβάτ/ώρα/10 ώρες για την ιταλική εταιρεία κοινής ωφέλειας A2A, με την οποία έχει συνάψει μνημόνιο κατανόησης.

Η Energy Dome τοποθέτησε την μπαταρία CO2 στη Σαρδηνία για να ευνοηθεί από την ταχύτητα στην αγορά και την ευκολία εκτέλεσης, καθώς βρίσκεται σε βιομηχανική περιοχή με υπάρχουσα ηλεκτρική σύνδεση. Επιπλέον, η Σαρδηνία χρησιμοποιεί επί του παρόντος άνθρακα, αλλά τα ορυκτά καύσιμα θα καταργηθούν σταδιακά έως το 2025. Η μπαταρία μπορεί να συνδυαστεί με αιολική και ηλιακή ενέργεια.

Η Energy Dome ξεκίνησε τις δραστηριότητές της τον Φεβρουάριο του 2020 και έχει προχωρήσει από την ιδέα στην πλήρη δοκιμή σε κλίμακα πολλαπλών μεγαβάτ σε λίγο περισσότερο από δύο χρόνια.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Energy Dome Claudio Spadacini δήλωσε:

«Η μπαταρία CO2 είναι πλέον διαθέσιμη στο εμπόριο για να καταστήσει οικονομικά αποδοτική την αποστολή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε παγκόσμια κλίμακα.»

Το CO2 είναι ένα από τα λίγα αέρια που μπορεί να συμπυκνωθεί και να αποθηκευτεί ως υγρό υπό πίεση σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, επομένως όπως αναφέρει η Energy Dome στον ιστότοπό της, είναι το τέλειο ρευστό για την αποθήκευση ενέργειας οικονομικά σε μια κλειστή θερμοδυναμική διαδικασία. Επιτρέπει την αποθήκευση ενέργειας υψηλής πυκνότητας χωρίς να χρειάζεται να μεταβείτε σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

  • Η Energy Dome υποστήριξε ότι η εγκατάσταση μπαταριών CO2 στη Σαρδηνία χρησιμοποιεί εξοπλισμό που διατίθεται από μια παγκοσμιοποιημένη αλυσίδα εφοδιασμού και είπε ότι η ταχεία παγκόσμια ανάπτυξη της μπαταρίας CO2 είναι πλέον δυνατή χωρίς σημεία συμφόρησης.

Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει πολλαπλές εμπορικές συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένης μιας με την ιταλική εταιρεία κοινής ωφελείας A2A για την κατασκευή της πρώτης εγκατάστασης 20 MW-5h. Νωρίτερα φέτος, η Energy Dome υπέγραψε επίσης μια μη αποκλειστική συμφωνία άδειας με την Ansaldo Energia, μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και πάροχο εξαρτημάτων, για την κατασκευή έργων αποθήκευσης ενέργειας μακράς διάρκειας στην Ιταλία, τη Γερμανία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Το σχέδιο της Energy Dome υποστηρίζεται από επενδυτές που περιλαμβάνουν την ευρωπαϊκή εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων βαθιάς τεχνολογίας 360 Capital, Barclays, Novum Capital Partners και Third Derivative.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1Password – Είστε έτοιμοι να μοιράζεστε αρχεία και έγγραφα μόνο με ένα link;

Αλλάζουν τα Facebook Groups – Επανασχεδιασμός της πλατφόρμας με στοιχεία που θυμίζουν..