in ,

This is helpfullThis is helpfull

Δεν φορτίζει το smartphone σας; – Δείτε για ποιους λόγους συμβαίνει αυτό!

Δείτε τους επτά πιο συνήθεις λόγους

Σας έχει τύχει να συνδέσετε το smartphone σας στο φορτιστή και να διαπιστώσετε μετά από λίγο, ότι η μπαταρία του δεν φορτίζει; Μπορεί να χρειαστεί να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό, αλλά πριν το κάνετε, ελέγξτε κάποια πράγματα!

Η λύση μπορεί να είναι πιο απλή απ’ ό,τι νομίζετε! Η μπαταρία του τηλεφώνου σας είναι πιθανό να μην φορτίζει λόγω κάποιων μικρών προβλημάτων, όπως ένα προβληματικό καλώδιο ή λόγω της ύπαρξης μικρών σκουπιδιών στη θύρα φόρτισης.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο του φορτιστή σας είναι σωστά συνδεδεμένο τόσο στην πρίζα όσο και στη συσκευή σας. Αν το καλώδιο δεν έχει εισαχθεί σωστά, τότε καμία αναμονή δεν πρόκειται να κάνει τίποτα – πρέπει απλώς να βεβαιωθείτε ότι και τα δύο άκρα είναι σταθερά συνδεδεμένα.

Εδώ θα δούμε τους επτά πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους το smartphone σας δεν φορτίζει ή φορτίζει αργά.

1. Χρησιμοποιείτε τον λάθος φορτιστή

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τον σωστό φορτιστή για το τηλέφωνό σας, για να αποφύγετε προβλήματα, όπως αργή ή καθόλου φόρτιση. Οι φορτιστές είναι κατασκευασμένοι για να ταιριάζουν με τα τηλέφωνα που συνοδεύουν. Επομένως, ακόμα και αν ένας φορτιστής ταιριάζει στη θύρα φόρτισης του smartphone σας, δεν σημαίνει ότι θα φορτίζει και αποτελεσματικά τη μπαταρία του.

Επιπλέον, δεν είναι όλοι οι φορτιστές σε θέση να παρέχουν την ίδια ποσότητα ισχύος. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε ένα τηλέφωνο που μπορεί να υποστηρίξει γρήγορη φόρτιση, αλλά αν ο φορτιστής δεν είναι σε θέση να παρέχει φόρτιση υψηλής ταχύτητας, τότε η γρήγορη φόρτιση δεν θα λειτουργήσει.

Για να λύσετε αυτό το πρόβλημα, δοκιμάστε να συνδέσετε το τηλέφωνό σας στον κανονικό φορτιστή του. Εάν φορτίζει χωρίς προβλήματα, τα προβλήματα φόρτισης πιθανότατα οφείλονταν σε έναν ασύμβατο φορτιστή.

2. Ελαττωματικό καλώδιο, αντάπτορας ή πρίζα

Μία από τις πιο διαδεδομένες αιτίες προβλημάτων φόρτισης είναι ένα κατεστραμμένο καλώδιο φορτιστή. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα καλώδια φθείρονται ωστόσο τα κοψίματα και το “τσάκισμα” τείνουν να είναι από τους πιο συχνούς ενόχους που εμποδίζουν την αποτελεσματική τροφοδοσία της μπαταρίας του τηλεφώνου σας.

Είτε τα προβλήματα προκαλούνται από κακό χειρισμό είτε από φυσιολογική φθορά, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα καλώδια σας παραμένουν άθικτα προκειμένου να λειτουργούν σωστά!

Επιπλέον, αν χρησιμοποιείτε το ίδιο τηλέφωνο εδώ και καιρό, είναι πιθανό το αρχικό του καλώδιο να έχει φθαρεί και να μην είναι πλέον κατάλληλο.

Αν φταίει το καλώδιο για το πρόβλημα φόρτισης, επιχειρήστε να το επισκευάσετε ή αν δεν γίνεται να το αντικαταστήσετε.

Επίσης, αν το τηλέφωνό σας υποστηρίζει και ασύρματη φόρτιση, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε έναν ασύρματο φορτιστή για να ξεπεράσετε το πρόβλημα με το χαλασμένο καλώδιο.

Επιπλέον, οι αδύναμες πηγές ενέργειας μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα φόρτισης. Για παράδειγμα, οι θύρες USB του φορητού υπολογιστή τείνουν να φορτίζουν τα τηλέφωνα αργά και η σύνδεση της συσκευής σας σε πρίζα τοίχου χρησιμοποιώντας φορτιστή μπορεί να το διορθώσει.

Τέλος, ελέγξτε αν η πρίζα λειτουργεί σωστά.

3. Η θύρα φόρτισης μπορεί να έχει βρωμιά ή σκουπιδάκια

Όταν κρατάμε τα κινητά μας τηλέφωνα στις τσέπες μας ή τις τσάντες μας, μπορούν να δημιουργηθούν προβλήματα, όπως να φράξει η θύρα φόρτισης με σκόνη και χνούδια. Η βρωμιά συσσωρεύεται σε αυτό το σημείο καθιστώντας τη μεταφορά ενέργειας αργή ή ακόμη και σταματώντας την εντελώς.

Για να διασφαλίσετε ότι το τηλέφωνό σας συνεχίζει να φορτίζει σωστά, καθαρίζετε τακτικά κάθε σκουπίδι που μαζεύεται κοντά στη θύρα! Χρησιμοποιήστε έναν μεγεθυντικό φακό και έναν φακό για να εντοπίσετε τυχόν ρύπους μέσα στη θύρα φόρτισης του smartphone σας. Αφαιρέστε οτιδήποτε μπορεί να μπλοκάρει τη διαδικασία φόρτισης.

Για να απομακρύνετε τα σκουπιδάκια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντογλυφίδα ή μια μαλακή οδοντόβουρτσα. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αέρα για να διώξετε οτιδήποτε περιττό. Μην χρησιμοποιήσετε κάτι μεταλλικό, όπως παραμάνες, καθώς θα μπορούσαν να προκαλέσουν πρόβλημα στο τηλέφωνο.

Αφού απομακρύνετε τη βρωμιά, επιχειρήστε να φορτίσετε ξανά το smartphone σας. Εάν εξακολουθεί να μην λειτουργεί, τότε υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα.

4. Το τηλέφωνό σας έχει πρόβλημα λόγω νερού

Η φόρτιση του τηλεφώνου σας μπορεί να είναι δύσκολη μετά την έκθεσή του στο νερό. Ευτυχώς, τα νεότερα μοντέλα, περιλαμβάνουν τεχνολογία ανίχνευσης υγρασίας, η οποία θα διακόψει αυτόματα τη φόρτιση και θα εμφανίσει μια ειδοποίηση στην οθόνη σας αν ανιχνευθεί υγρό. Πολλά smartphones εμφανίζουν ένα εικονίδιο σταγόνας νερού στην οθόνη όταν η θύρα φόρτισης είναι βρεγμένη.

Για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της υγρασίας, αφήστε το τηλέφωνο (ιδανικά κοντά σε ένα παράθυρο) να στεγνώσει για μερικές ώρες.

Μπορείτε, επίσης, να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνο και να το τοποθετήσετε μπροστά σε έναν ανεμιστήρα.

5. Η μπαταρία του τηλεφώνου έχει χαλάσει και δεν φορτίζει

Όσο περνάνε τα χρόνια, η μπαταρία του τηλεφώνου φθείρεται και η ικανότητά της να κρατάει τη φόρτιση σταδιακά μειώνεται. Αν η μπαταρία αδειάσει εντελώς, τότε ό,τι κι αν κάνετε δεν θα φορτίσει – γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι η κατάσταση της μπαταρίας σας είναι καλή.

Αν υποψιάζεστε ότι η μπαταρία σας φτάνει στο τέλος της ζωής της, μπορείτε να ελέγξετε το battery health τόσο στο Android όσο και στο iOS. Όταν η μπαταρία φτάνει στο τέλος της, εξαντλείται πιο γρήγορα από το συνηθισμένο, δεν φορτίζει πλήρως, ενώ μπορείτε να παρατηρήσετε ότι και το τηλέφωνό σας υπερθερμαίνεται.

Ο εντοπισμός μιας ελαττωματικής μπαταρίας είναι συνήθως αρκετά απλός. Εάν διαθέτετε μια συσκευή με αφαιρούμενες μπαταρίες, η αντικατάσταση της παλιάς με μια καινούργια μπορεί να είναι μια εύκολη λύση. Ωστόσο, πολλά νέα smartphones δεν έχουν αφαιρούμενες μπαταρίες, οπότε είναι απαραίτητο να πάτε τη συσκευή σας για εξέταση σε ένα πιστοποιημένο κέντρο σέρβις.

6. Μια εφαρμογή θα μπορούσε να διακόπτει τη διαδικασία φόρτισης

Η φόρτιση του τηλεφώνου σας όταν εκτελείτε πολλαπλές εφαρμογές που απαιτούν ενέργεια μπορεί να αποτελέσει πρόκληση, καθώς μέρος του ρεύματος θα πάει απευθείας στην τροφοδοσία αυτών των εφαρμογών αντί να φορτίσει την μπαταρία σας.

Αυτό κατά συνέπεια προκαλεί υποτονική ταχύτητα φόρτισης της μπαταρίας της συσκευής σας. Το κλείσιμο των εφαρμογών κατά τη φόρτιση θα μπορούσε να βοηθήσει στη διόρθωση αυτού του προβλήματος.

Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι έχουν διαπιστώσει ότι το να συνδέουν το τηλέφωνό τους στο φορτιστή ενώ βρίσκονται σε λειτουργία πτήσης είναι επίσης μια λύση.

7. Το λογισμικό του τηλεφώνου σας χρειάζεται ενημέρωση ή επαναφορά

Εάν οι παραπάνω λύσεις ή λύσεις hardware φαίνονται αναποτελεσματικές, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το λογισμικό της συσκευής σας δημιουργεί το πρόβλημα. Το λογισμικό παίζει καθοριστικό ρόλο στη φόρτιση των συσκευών – ωστόσο, αν δεν έχετε ενημερώσει το δικό σας για κάποιο χρονικό διάστημα, τότε η ενημέρωση μπορεί κάλλιστα να επιλύσει το πρόβλημα.

Επομένως, ενημερώστε το λογισμικό του τηλεφώνου σας προτού αναζητήσετε περαιτέρω βοήθεια για τον φορτιστή του! Οι δυσλειτουργίες λογισμικού μπορούν να εμποδίσουν τη φόρτιση του τηλεφώνου σας, καθώς τα σφάλματα μπορεί να επηρεάσουν τη διαδικασία φόρτισης.

Μπορείτε να επιλύσετε αυτό το ζήτημα κάνοντας λήψη και εγκατάσταση ενημερώσεων, καθώς οι ενημερώσεις συστήματος συχνά μπορούν να βελτιώσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και την ταχύτητα φόρτισης.

Ωστόσο, μπορεί να συμβαίνει και το αντίθετο και το πρόβλημα με την αδυναμία φόρτισης να οφείλεται σε μια νέα ενημέρωση. Για παράδειγμα, εάν το πρόβλημα φόρτισης ξεκίνησε μετά την εγκατάσταση μιας ενημέρωσης συστήματος, δοκιμάστε να επιστρέψετε σε προηγούμενη έκδοση, εάν το επιτρέπει ο κατασκευαστής του τηλεφώνου.

Δεν έχετε εντοπίσει το πρόβλημα;

Ένα τηλέφωνο που δεν φορτίζει μπορεί να είναι μια τρομακτική εμπειρία, αλλά συχνά μπορεί να διορθωθεί!

Όπως είδαμε, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τη διαδικασία φόρτισης. Προτού μεταφέρετε το τηλέφωνό σας σε ένα κέντρο σέρβις, συνιστούμε να δοκιμάσετε πρώτα τις ευκολότερες επιδιορθώσεις, όπως τον καθαρισμό της θύρας φόρτισης ή τη χρήση διαφορετικού καλωδίου.

Αν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το πρόβλημα με τη φόρτιση, εξετάστε το ενδεχόμενο να επισκεφτείτε έναν ειδικό ή να αγοράσετε ένα νέο smartphone.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έρευνα – Ποιές εφαρμογές στα social media είναι πιθανότερο να διαγραφούν;

TikTok Favorites – Έτσι θα βρείτε και θα οργανώσετε τα αγαπημένα σας βίντεο