in

This is helpfullThis is helpfull

Γιατί το Roku χτυπά κάθε άλλη συσκευή ροής

Υπάρχουν πολλές συσκευές ροής εκεί έξω, αλλά ο Roku κάνει το καλύτερο

Με τις κινηματογραφικές αίθουσες κλειστές, ήταν ο καλύτερος τρόπος για τη διανομή νέου περιεχομένου στις μάζες. Δεν υπάρχει έλλειψη τρόπων ροής, είτε διαθέτετε μια αποκλειστική συσκευή ροής είτε μία από τις καλύτερες τηλεοράσεις με ενσωματωμένες έξυπνες συσκευές.

 

 

Εδώ είναι τα καλύτερα κανάλια Roku που μπορείτε να παρακολουθήσετε

 

Η Roku δεν είναι καμιά μικρή εταιρεία, αλλά σε σύγκριση με την Amazon, την Apple και την Google, εξακολουθούν να είναι σχετικά άγνωστα στις μάζες. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μου αρέσει ο Roku, και ένας μεγάλος είναι ότι δεν εμπίπτουν στα όρια μιας από τις άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας. Πολλά άλλα gadget συνεχούς ροής παράγονται από τεράστιους αντιπάλους και είναι γνωστό ότι αρνούνται να επιτρέψουν στους ανταγωνιστές να έχουν πρόσβαση στις συσκευές τους. Όπως το Amazon και η μακροχρόνια διαμάχη της Google που εμπόδισαν το YouTube να εμφανίζεται σε Fire TV sticks και Prime Video στο Chromecast μέχρι μόλις πέρυσι.

Η ίδια η Roku διεκδίκησε το καθεστώς της ως αμερόληπτος συνεργάτης, χωρίς κίνητρο να δώσει προτεραιότητα στη μία υπηρεσία ή στην άλλη. Με άλλα λόγια, οι συσκευές Roku έχουν συνήθως πρόσβαση σε όλες τις μεγάλες υπηρεσίες ροής. Υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως το μακροχρόνιο αδιέξοδο που εμπόδισε τους χρήστες του Roku να έχουν πρόσβαση στο HBO Max, αλλά ιστορικά είναι σπάνιο να λείπει μια υπηρεσία. Και οι Roku και HBO Max έφτασαν πρόσφατα σε συμφωνία.

  • Ενώ η Roku λειτουργεί τα δικά της δωρεάν κανάλια ροής, αυτή η κατάσταση «αμερόληπτου συνεργάτη» σημαίνει ότι η ίδια η διεπαφή αποφεύγει να σας ωθήσει προς οποιαδήποτε υπηρεσία. Υπάρχουν στατικές διαφημίσεις σε μικρό αριθμό θέσεων (ένας από τους συναδέλφους μου λέει ότι αυτό είναι πάρα πολύ), αλλά για την πλειοψηφία του χρόνου, είναι ικανοποιητικό να σας αφήσουμε να παρακολουθήσετε αυτό που θέλετε να παρακολουθήσετε.

Το Roku δεν είναι σαν το Fire OS της Amazon, το οποίο προσπαθεί συνεχώς να σας ωθεί προς το Prime Video και άλλες υπηρεσίες του Amazon. Ορισμένα μπαστούνια Fire TV μπορεί να προσφέρουν πιο προηγμένες λειτουργίες από το Rokus σε συγκρίσιμες τιμές, όπως η ενσωματωμένη ενσωμάτωση Alexa, αλλά για μένα που δεν αξίζει τον κόπο.

Για μένα η καθαρή διεπαφή είναι το πραγματικό σημείο πώλησης. Το λειτουργικό σύστημα Roku βάζει το περιεχόμενό σας μπροστά και στο κέντρο, στην αρχική σελίδα μόλις ενεργοποιήσετε την τηλεόρασή σας. Δεν σας κάνει να περιηγηθείτε στη μέση της σελίδας ή να αναζητήσετε τις εφαρμογές ροής, ούτε αναγκάζεστε να μεταδώσετε οτιδήποτε από το τηλέφωνό σας ή να ανεβάσετε οποιαδήποτε ανοησία που υπάρχει ανάμεσα σε εσάς και τις εκπομπές που θέλετε να παρακολουθήσετε.

Τι γίνεται με το Chromecast και το Apple TV;
Το Chromecast με το Google TV είναι η καλύτερη συσκευή ροής που έχω ποτέ

Η Roku δεν είναι η μόνη εταιρεία που το κάνει αυτό. Το Google TV, ως Android, σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την αρχική οθόνη σας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Ομοίως, το Apple TV σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε τον τρόπο εμφάνισης των εικονιδίων εφαρμογών στην αρχική σελίδα. Ωστόσο, τα κιβώτια Apple TV είναι πολύ ακριβά σε σύγκριση και το Chromecast με το Google TV διαθέτει μια αρχική οθόνη με πολύ προτεινόμενο και προωθημένο περιεχόμενο.

Το Apple TV διαθέτει επίσης αυτό το τρομερό τηλεχειριστήριο αφής που δεν μπόρεσα ποτέ να αντέξω. Βελτιώθηκε με τα χρόνια, από όσα έχω βιώσει, αλλά εξακολουθεί να είναι χάλια. Για μια εταιρεία που υπερηφανεύεται για τη σχεδίαση, η Apple λαμβάνει μερικές εντυπωσιακές χαζές αποφάσεις με υπερβολικά σχεδιασμένα πράγματα που δεν το χρειάζονται. Ο Roku δεν το έκανε αυτό στο τηλεχειριστήριο, αλλά αυτό δεν είναι πραγματικά ένα σημείο πώλησης, δεδομένου ότι κάθε άλλη συσκευή ροής το κάνει με τον ίδιο τρόπο.

Θα μπορούσα να κάνω χωρίς αυτά τα ενοχλητικά κουμπιά για υπηρεσίες που δεν χρησιμοποιώ ποτέ. Ο Roku δεν είναι ο μόνος που το κάνει αυτό, όπως θα γνωρίζουν οι απομακρυσμένοι κάτοχοι Nvidia Shield TV και PS5. Θα ήταν ωραίο είτε να τα καταργήσουμε είτε να μας αφήσουμε να προσαρμόσουμε αυτό που κάνουν.

Ο συντελεστής αξίας
Όλα αυτά είναι άχρηστα αν μια συσκευή δεν είναι προσιτή. Το Apple TV έχει πολλά για αυτό, αλλά το φθηνότερο κοστίζει ακόμα 149 $ και αυτό δεν υποστηρίζει καν 4K. Εάν θέλετε αυτό θα πρέπει να πληρώσετε τουλάχιστον 179 $. Η φθηνότερη συσκευή της Roku είναι 30 $ (Roku Express) και η υποστήριξη 4K κοστίζει 40 $ (Roku Premiere) και η πιο ακριβή συσκευή all-inclusive είναι μόλις 100 $ Roku (Roku Ultra). Υποθέτουμε ότι καμία από αυτές τις συσκευές δεν πωλείται και η Rokus είναι συχνά. Ειδικά αυτή την εποχή του χρόνου.

Αυτό είναι περίπου το ίδιο με τις συσκευές Fire TV του Amazon, είτε μιλάμε για το Fire TV Stick Lite, το Fire TV Stick 4K ή το Fire TV Cube. Τα χαρακτηριστικά δεν είναι πανομοιότυπα, αλλά το θέμα είναι ότι το Rokus δεν κοστίζει πάρα πολύ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το WhatsApp “θα σπάσει” την 1η Ιανουαρίου – τι πρέπει να γνωρίζετε;

Πώς να ρυθμίσετε μουσική πολλαπλών δωματίων στο Apple HomePod και στο HomePod mini