in ,

“Αποτυχίες στα συστήματα πληροφορικής προκαλούν θάνατο ασθενών”, δηλώνει ο οργανισμός ασφάλειας του NHS

Απαιτείται επείγουσα δράση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στους υπολογιστές του NHS που προκαλούν ζημιά στους ασθενείς, ανέφερε στο BBC News ο φρουρός ασφαλείας των ασθενών.

Ο φρουρός έχει αποδείξεις θανάτων ασθενών λόγω σφαλμάτων στα συστήματα πληροφορικής.

Η κυβέρνηση χαρακτήρισε τα ρεπορτάζ “ανησυχητικά” και δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με το NHS England για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των ασθενών.

Μια πρόσφατη έρευνα του BBC ανέδειξε ότι χιλιάδες επιστολές νοσοκομείων δεν αποστέλλονταν λόγω προβλημάτων στους υπολογιστές.

Ο Φορέας Ερευνών για την Ασφάλεια των Υπηρεσιών Υγείας (HSSIB) αναφέρει ότι οι αποτυχίες των συστημάτων πληροφορικής αποτελούν μεταξύ των πιο σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία στην Αγγλία.

“Έχουμε δει αποδείξεις θανάτων ασθενών λόγω μη λειτουργίας των συστημάτων πληροφορικής,” δήλωσε η προσωρινή επικεφαλής, Δρ. Rosie Benneyworth.

Η Δρ. Benneyworth παρέθεσε το παράδειγμα ενός ασθενούς που βρέθηκε χωρίς ανταπόκριση και στη συνέχεια εσφαλμένα ταυτοποιήθηκε από το προσωπικό υγείας ως μη επιθυμητός για ανάκτηση.

Ο φρουρός ανέφερε ότι το προσωπικό δεν μπορούσε να έχει γρήγορη πρόσβαση στις πληροφορίες του ασθενούς μέσω του συστήματος πληροφορικής, το οποίο θα έδειχνε ότι είχε γίνει ένα λάθος.

Ένας εκπρόσωπος του NHS England δήλωσε ότι επενδύθηκαν 900 εκατομμύρια λίρες για να βοηθήσουν τα νοσοκομειακά ταμεία να αναβαθμίσουν τα ηλεκτρονικά συστήματα εγγραφής ασθενών, προκειμένου να επιταχυνθεί η πρόσβαση των γιατρών στις πληροφορίες.

Η Δρ. Benneyworth ανέφερε ότι βρέθηκαν προβλήματα στους υπολογιστές σε σχεδόν κάθε έρευνα του HSSIB.

Περιέγραψε λανθασμένα ρυθμισμένο και κακώς χρησιμοποιούμενο λογισμικό, με ορισμένα συστήματα ασύμβατα μεταξύ τους.

“Χρειαζόμαστε πολύ πιο γρήγορη δράση σε αυτόν τον τομέα, έτσι ώστε οι ασθενείς να μην εκτίθενται σε περαιτέρω κίνδυνο,” είπε η Δρ. Benneyworth.

Ο φρουρός αναφέρει ότι παραδείγματα σοβαρής βλάβης στους ασθενείς λόγω αποτυχιών των συστημάτων πληροφορικής περιλαμβάνουν:

  • Έναν ασθενή που διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα, αλλά δεν επανελήφθηκε η παρακολούθηση λόγω προβλημάτων στην πληροφορική, ο οποίος πέθανε δύο μήνες αργότερα.
  • Έναν άλλον ασθενή που δόθηκαν λανθασμένα φάρμακα λόγω μπερδέματος στα ηλεκτρονικά τους σημειώματα, ο οποίος πέθανε 18 ημέρες αργότερα.

Το HSSIB επιθυμεί το NHS England να εκδώσει οδηγίες προς όλους τους φορείς υγείας για τη βελτίωση της πρόσβασης του προσωπικού σε κρίσιμες πληροφορίες ασθενών.

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυσύχναστα νοσοκομεία, το Guy’s and St Thomas’ στο Λονδίνο, αντιμετώπισε μια καταστροφική βλάβη όταν το σύστημα πληροφορικής του κατέρρευσε το προηγούμενο καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια μιας θερμοκρασιακής κύμανσης. Ένας έκθεση έδειξε ότι επεμβάσεις ακυρώθηκαν όταν οι γιατροί δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στα ιατρικά αρχεία, θέτοντας ορισμένους ασθενείς σε σοβαρό κίνδυνο.

Ο καθηγητής χειρουργικής μεταμόσχευσης Nizam Mamode, ο οποίος συνέταξε στο Guy’s and Great Ormond Street Hospitals μέχρι να συνταξιοδοτηθεί πέρυσι πριν από το συμβάν, είπε ότι τα προβλήματα στην πληροφορική ήταν ένα σημαντικό ζήτημα.

Δήλωσε στο BBC: “Υπάρχει σημαντικός κίνδυνος για σφάλματα, για προβλήματα που προκύπτουν, για κίνδυνο που προκύπτει και πιστεύω, συνεπώς, ότι είναι ένα από τα πιο επείγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει το NHS.”

Τον Οκτώβριο, το Guy’s and St Thomas’ NHS Foundation Trust ξεκίνησε ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικής εγγραφής ασθενών, με κόστος 450 εκατομμυρίων λιρών σε συνεργασία με το King’s College Hospital, με στόχο να προσφέρει “σημαντικές βελτιώσεις”.

Ο καθηγητής Mamode είπε ότι οι επιστολές που δεν φτάνουν στους ΓΠ από τα νοσοκομεία μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε σημαντική ζημιά για τους ασθενείς.

‘Δεν ήξερα αν είχα καρκίνο’

Ο Martin Dawe, από το County Durham, επικοινώνησε με το BBC μετά την έρευνά του σχετικά με τις χαμένες επιστολές από νοσοκομεία.

Αφού περίμενε εβδομάδες για τα αποτελέσματα ιατρικών εξετάσεων, ο κύριος Dawe, 54 ετών, έμεινε σοκαρισμένος όταν είδε τρεις σοβαρές ιατρικές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, στο προφίλ του στην εφαρμογή του NHS.

“Υπήρχε καρκίνος του προστάτη, κίρρωση του ήπατος και επίσης πνευμονική ίνωση. Από κανέναν δεν μου είχε αναφερθεί γι’ αυτά τα τρία,” δήλωσε.

Έκλεισε ραντεβού για να δει τον γιατρό του και του είπαν ότι αυτές οι νόσοι δεν ήταν καταγεγραμμένες στο αρχείο του στο ιατρείο, κάτι που τον άφησε “απορημένο”.

Μετά από την επικοινωνία του BBC με το νοσοκομειακό του σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες, ο Martin ενημερώθηκε ότι μια νοσοκόμα είχε λάθος προσθέσει τη διάγνωση καρκίνου του προστάτη στα σημειώματά του.

Σε ανακοίνωσή του, ο Νοσοκομειακός Σύνδεσμος South Tyneside και Sunderland ανέφερε ότι το λάθος οφείλεται σε “ανθρώπινο λάθος” και δεν σχετίζεται καθόλου με οποιαδήποτε προβλήματα στα συστήματα πληροφορικής.

“Είναι προφανές ότι υπήρξε κάποια καθυστέρηση στην επικοινωνία με τον κ. Dawe σχετικά με την περίθαλψή του και ζητάμε συγγνώμη γι’ αυτό από την πλευρά μας.”

Ο Σύνδεσμος ανέφερε ότι τα γράμματα δεν εστάλησαν απευθείας στον κ. Dawe, αλλά απεστάλησαν ηλεκτρονικά στον γιατρό του.

Ωστόσο, το ιατρείο του, Stanley Medical Group, δεν επιβεβαίωσε τη λήψη των γραμμάτων, δηλώνοντας: “Τα γράμματα σαρώνονται και καταγράφονται στο αρχείο του ασθενή κατά τη λήψη, ωστόσο δεν θα εφαρμόσουμε έναν κωδικό διάγνωσης μέχρι αυτό να είναι οριστικό.”

Το ιατρείο ζήτησε συγνώμη για το γεγονός ότι ο κ. Dawe αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει “μια σύγχυση”.

“Αυτό προκάλεσε άγχος εμένα και την οικογένειά μου, επηρέασε την προσωπική μου ζωή, τη δουλειά μου και την ψυχική μου υγεία. Δεν ξέραμε αν είχα καρκίνο,” δήλωσε ο κ. Dawe.

Τώρα υποβάλλεται σε εξετάσεις για κίρρωση του ήπατος και πνευμονική ίνωση.

Το NHS England δήλωσε: “Είναι ζωτικής σημασίας οι τοπικοί οργανισμοί, που είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των συστημάτων τους εγγραφών, να παρέχουν στους ασθενείς και το προσωπικό έγκαιρη και υψηλής ποιότητας επικοινωνία.”

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το αίτημα στα social media από Treforest και Coedely μετά από ατύχημα και πυρκαγιά!

Wolverhampton: Απολογία μετά την απώλεια του εναέριου light show από κατόχους εισιτηρίων!