in

This is helpfullThis is helpfull

Αλλάζει το TikTok – Αυτή είναι η νέα λειτουργία στην κατηγορία For You

Αναμένεται να κυκλοφορήσει το προσεχές διάστημα

Tο TikTok θα σας επιτρέπει να φιλτράρετε λέξεις και hashtags που δεν θέλετε να βλέπετε στην σελίδα For You.

Το TikTok αρχίζει να προσφέρει στους χρήστες ένα νέο επίπεδο ελέγχου στη For You σελίδα τους. Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μπορείτε να καθορίσετε συγκεκριμένες λέξεις ή hashtags που δεν θέλετε να βλέπετε στις ροές σας και η εφαρμογή θα τις φιλτράρει αυτόματα. Τα παραδείγματα του TikTok είναι αρκετά απλά — όπως όταν έχετε τελειώσει μια ανακαίνηση και δεν θέλετε να βλέπετε πια βίντεο DIY ή αποφασίζετε ότι δεν θέλετε να δείτε μαθήματα μαγειρικής χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο είδος φαγητού ή κρέατος. Αλλά αυτού του είδους τα φίλτρα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον πολύ πιο προσεκτικό έλεγχο της ροής σας.

Η πλατφόρμα λανσάρει επίσης δύο νέα αυτοματοποιημένα εργαλεία filtering και moderation. Το ένα, που ονομάζεται Content Levels, κατατάσσει το περιεχόμενο με βάση τη «θεματική ωριμότητα» και έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει την εμφάνιση περιεχομένου για ενηλίκους όλων των τύπων σε νεαρούς χρήστες. (Το TikTok το συνέκρινε με τα συστήματα αξιολόγησης που θα βρείτε σε ταινίες ή βιντεοπαιχνίδια.) Το άλλο επιχειρεί να εντοπίσει βίντεο που είναι εντάξει μεμονωμένα αλλά προβληματικά μαζικά — μανίες δίαιτας, περιεχόμενο που σχετίζεται με την κατάθλιψη — να αποφύγει την επανειλημμένη εμφάνιση τους στους χρήστες. Το TikTok εργάζεται σε αυτό εδώ και λίγο καιρό και είναι έτοιμο να το κυκλοφορήσει.

Αυτά τα είδη των αυτόματων εργαλείων είναι το ψωμί και το βούτυρο του TikTok, και η πλατφόρμα έχει ως επί το πλείστον αντισταθεί στο να παρέχει στους χρήστες λεπτομερή εργαλεία για τον έλεγχο του περιεχομένου που βλέπουν (ή δεν βλέπουν). Ακόμη και η διάταξη της εφαρμογής δείχνει τις προτεραιότητές της: μπορείτε σίγουρα να σύρετε το δάχτυλό σας στη ροή Following, αλλά η σελίδα For You είναι όπου ο αξιοσημείωτος αλγόριθμος του TikTok μπορεί απλώς να σας πει τι σας αρέσει. Όσο περισσότερο το TikTok μπορεί να είναι απλώς μια εφαρμογή που ανοίγετε και σκρολάρετε, αντί για μια που σας δίνει τροφή για σκέψη, τόσο το καλύτερο.

Αυτή είναι μια δύσκολη θέση, ωστόσο, ιδιαίτερα καθώς οι νεότεροι χρήστες υιοθετούν την εφαρμογή και καθώς οι προβληματικοί τύποι περιεχομένου γίνονται δημοφιλείς.

Αυτό είναι το ίδιο πράγμα με το οποίο παλεύει κάθε εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, πραγματικά: η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν και βιώνουν το περιεχόμενο και πώς να επιτύχουν πέρα ​​από τις απλές προβολές και τα likes.

Και, στην πραγματικότητα, δεν γνωρίζουμε ακόμα πολλά για τις επιπτώσεις του TikTok στην υγεία.

Εξακολουθούμε να μην λαμβάνουμε το κουμπί “παρακαλώ βάλτε με στο #gardeningtok” και το TikTok έχει ακόμα ερωτήσεις να απαντήσει σχετικά με το περιεχόμενο που επιλέγει να προτείνει, αλλά είναι ωραίο να βλέπουμε το TikTok να δίνει στους χρήστες λίγο περισσότερο έλεγχο στις δικές τους ροές. Η εφαρμογή είχε ένα κουμπί “Not interested” για λίγο, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σταματήσετε να βλέπετε βίντεο από έναν συγκεκριμένο χρήστη ή από αυτά που χρησιμοποιούν έναν συγκεκριμένο ήχο. Η προσθήκη των φίλτρων hashtag είναι μια προφανής επόμενη κίνηση και είναι παρόμοια με αυτή που έχουν κάνει κάποιες άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Τα φίλτρα που βασίζονται σε λέξεις προς το παρόν εξετάζουν μόνο περιγραφές βίντεο και αυτοκόλλητα που βασίζονται σε κείμενο. Αλλά στην πορεία, θεωρητικά θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο ισχυροί: οι υπότιτλοι αποτελούν βασικό μέρος του TikTok και οι αυτόματοι υπότιτλοι του είναι συνήθως αρκετά καλοί, πράγμα που σημαίνει ότι η πλατφόρμα θα μπορούσε να αρχίσει να κατανοεί βαθύτερα το περιεχόμενο των βίντεό της απλώς με τους υπότιτλους. Προς το παρόν, μπορεί να μπορείτε να φιλτράρετε μόνο μεμονωμένες λέξεις, αλλά καθώς τα μοντέλα machine learning και γλώσσας συνεχίζουν να βελτιώνονται, αυτή η δυνατότητα θα μπορούσε γρήγορα να γίνει πιο εξελιγμένη. Το ίδιο έργο θα ωφελήσει και το υπόλοιπο έργο της εποπτείας του TikTok. Όσο περισσότερο κατανοεί τόσο το περιεχόμενό του όσο και τους θεατές του, τόσο καλύτερα μπορεί να προσαρμόσει την εμπειρία. Ωστόσο, δεν είναι εύκολο να γίνει κανένα από τα δύο.

Οι νέες δυνατότητες του TikTok θα κυκλοφορήσουν «τις επόμενες εβδομάδες», είπε η εταιρεία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Netflix-Microsoft – Δίνουν τα χέρια για το φθηνότερο συνδρομητικό πακέτο με διαφημίσεις

Apple Beta iOS 16, macOS Ventura, watchOS 9 είναι όλα έτοιμα για λήψη