in

TikTok για λήψη στο Instagram με την εφαρμογή φωτογραφιών

Το TikTok πρόκειται να αντιμετωπίσει τον αντίπαλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το Instagram, εγκαινιάζοντας μια εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών.

Η εταιρεία είπε ότι εργάζεται σε έναν «αφιερωμένο χώρο» για εικόνες και κείμενο.
Ορισμένοι χρήστες έχουν λάβει ειδοποιήσεις λέγοντας ότι οι αναρτήσεις φωτογραφιών τους θα κοινοποιηθούν σε μια νέα εφαρμογή “TikTok Notes”, εκτός και αν εξαιρεθούν.
Είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης που μιμούνται η μία τα προϊόντα των άλλων – συμπεριλαμβανομένου του Instagram που λανσάρει το Reels, ένα εργαλείο βίντεο που μοιάζει με TikTok, το 2020.
«Το φαινόμενο της αντιγραφής κυριαρχεί στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης», δήλωσε στο BBC ο Mike Proulx, διευθυντής ερευνών στην εταιρεία ανάλυσης Forrester.
Όταν γίνει καλά, οι λειτουργίες copycat «αποδίδουν», πρόσθεσε, δίνοντας το παράδειγμα όταν το Instagram αντέγραψε το Snapchat με τη λειτουργία «Ιστορίες».
Ωστόσο, επεσήμανε ότι μια παρόμοια κίνηση από το Twitter κατέληξε σε αποτυχία, επομένως δεν υπήρχε εγγύηση επιτυχίας.
Η εστίαση του Instagram στο να κάνει τα Reels πιο κεντρικά στην εφαρμογή είχε απογοητεύσει στο παρελθόν ορισμένους χρήστες.
Η Kim Kardashian και η Kylie Jenner ήταν μεταξύ εκείνων που μοιράστηκαν μια αναφορά που ζητούσε αλλαγές στην πλατφόρμα που φαινόταν να προωθούν τα Reels έναντι άλλων λειτουργιών της εφαρμογής το 2022.
Το Instagram U-ενεργοποίησε τις αλλαγές μετά την αντίδραση.
  Αρκετοί από αυτούς’
Η TikTok λέει ότι δεν έχει οριστικοποιήσει τη σχεδίαση της εφαρμογής Notes, ούτε έχει επιβεβαιώσει μια ημερομηνία κυκλοφορίας.
Ωστόσο, οι ειδοποιήσεις που έλαβαν ορισμένοι χρήστες υποδηλώνουν ότι η εφαρμογή θα επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν ή να μοιράζονται αναρτήσεις φωτογραφιών – οι οποίες είναι επί του παρόντος μια λειτουργία της εφαρμογής TikTok και επιτρέπουν στους χρήστες να δημοσιεύουν μια σειρά εικόνων με ήχους και φίλτρα.
Τα στιγμιότυπα οθόνης της ειδοποίησης έδειξαν μια εναλλαγή στις ειδοποιήσεις που επιτρέπει στους χρήστες του TikTok να εξαιρεθούν από την κοινή χρήση των αναρτήσεων φωτογραφιών τους στην εφαρμογή.
Ο σύμβουλος μέσων κοινωνικής δικτύωσης Matt Navarra είπε ότι μια εφαρμογή κειμένου ή φωτογραφιών μπορεί να είναι ένας χώρος όπου η πλειοψηφία των χρηστών του TikTok που «παραμονεύουν», αντί να δημοσιεύουν, θα ασχολούνται περισσότερο.
Ωστόσο, είπε ότι δεν πίστευε ότι μια άλλη εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών ήταν κάτι για το οποίο οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν «απελπισμένοι».
«Έχουμε πολλά από αυτά, οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια ζήτηση εκεί έξω απαραίτητα», είπε.
Έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για την εταιρεία, με την ψήφιση νομοθεσίας των ΗΠΑ που θα μπορούσε να απαγορεύσει το TikTok, εκτός εάν ο Κινέζος ιδιοκτήτης του το πουλήσει εντός έξι μηνών από την ψήφιση του νόμου του.
«Η κυκλοφορία των Notes ως ξεχωριστή εφαρμογή θα ήταν μια αναχώρηση στη στρατηγική για το TikTok, το οποίο στο παρελθόν είχε ενσωματώσει νέες δυνατότητες απευθείας στην βασική εφαρμογή, αλλά είναι λογικό δεδομένου του τρέχοντος ρυθμιστικού ελέγχου και του ελέγχου των καταναλωτών», δήλωσε η Jasmine Enberg, κύρια αναλύτρια κοινωνικών μέσων στο Insider Intelligence.
«Υπάρχουν ελάχιστα μέρη όπου δεν έχει προπύργιο και η κοινή χρήση φωτογραφιών είναι ένα», πρόσθεσε.
Ο Mike Proulx πρότεινε ότι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσει το TikTok μπορεί να είναι να αντιγράψει αυτό που έκανε η Meta με τον αντίπαλό της στο Twitter, Threads, όπου στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό στην υπάρχουσα βάση χρηστών του Instagram.
«Όμως, όπως και τα Threads, το κλειδί θα είναι η δημιουργία μιας αρκετά συναρπαστικής εμπειρίας που θα τους κάνει να παραμείνουν στα TikTok Notes πέρα από τον αρχικό παράγοντα περιέργειας», πρόσθεσε.
«Όταν όλα τα χαρακτηριστικά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αρχίζουν να γίνονται πανταχού παρόντα, αυτό που διαφοροποιεί τη μία πλατφόρμα κοινωνικών μέσων από την άλλη περιορίζεται. Έχει να κάνει με την κοινότητα, την εμπειρία χρήστη και, ναι, τους αλγόριθμους.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πώς να κατεβάσετε όλες τις Φωτογραφίες Google σας σε υπολογιστή ή Mac

Τί προκαλεί τη μπλε “οθόνη θανάτου”;