in

ChatGPT: νέες λεπτομέρειες στη μηχανή αναζήτησης

Το OpenAI θα εργάζεται σε μια μηχανή αναζήτησης συνδεδεμένη με το ChatGPT. Γράψαμε σχετικά την περασμένη εβδομάδα, μετά την εμφάνιση μιας συγκεκριμένης ένδειξης σχετικά με το ποια θα πρέπει να είναι η διεύθυνση URL της υπηρεσίας (search.chatgpt.com). Το ξανακάνουμε σήμερα, μετά τη δημοσίευση νέων λεπτομερειών για το θέμα, που εμπιστεύτηκε στο Bloomberg μια πηγή που παρέμεινε ανώνυμη, αλλά πιστεύεται ότι γνώριζε το έργο.

Πώς θα λειτουργεί η μηχανή αναζήτησης του ChatGPT;
Αυτή τη φορά, οι λεπτομέρειες που διέρρευσαν αναφέρονται στον τρόπο λειτουργίας του. Ο χρήστης θα έκανε ερωτήσεις στο chatbot, λαμβάνοντας ως απάντηση πληροφορίες που λαμβάνονται από τον Ιστό, συμπεριλαμβανομένων αποσπασμάτων από τη Wikipedia και αναρτήσεις ιστολογίου. Μία από τις εκδόσεις που έχουν υποβληθεί στη δοκιμαστική φάση μέχρι στιγμής περιλαμβάνει επίσης εικόνες, όταν είναι σχετικές: για παράδειγμα, εάν ρωτήσετε πώς να αλλάξετε μια λαβή πόρτας, θα εμφανιστεί στην οθόνη ένα χρήσιμο διάγραμμα για να απεικονίσει τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Προς το παρόν, η χρήση του υπό όρους είναι απαραίτητη, περιμένοντας επίσημες επιβεβαιώσεις (ή αρνήσεις).
  Μια δυναμική η οποία, επομένως, δεν θα περιλαμβάνει τη χρήση παραδοσιακών SERP (σελίδων αποτελεσμάτων). Δεν υπάρχει λίστα υπερσυνδέσμων, όπως συμβαίνει στο Google και στο Bing, αλλά ένα είδος μπρος-πίσω τυπικό των βοηθών AI.
 Όπως μπορείτε να φανταστείτε, δεν ελήφθησαν σχόλια σχετικά με την αδιακρισία από το OpenAI. Οι φήμες της περασμένης εβδομάδας ανέφεραν την Πέμπτη 9 Μαΐου ως πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας ή τουλάχιστον ημερομηνία παρουσίασης. Επομένως, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μάθουμε περισσότερα σύντομα, μέχρι αύριο.
  Ανταγωνιστής για την Google και τις σχέσεις με τη Microsoft
Και πάλι, σύμφωνα με όσα έχουν αναφερθεί, ο στόχος θα ήταν να ανταγωνιστεί άμεσα όχι μόνο έναν κολοσσό όπως η Google, αλλά και με την εναλλακτική λύση AI που προσφέρει η startup Perplexity.
 Και ακριβώς όσον αφορά το bigG, σύμφωνα με το The Verge, το OpenAI θα είχε προσπαθήσει να κλέψει μερικούς υπαλλήλους από τον όμιλο Mountain View, με καθορισμένες επιθετικές μεθόδους, για να βασιστεί στη συνεισφορά τους και να ξεκινήσει γρήγορα την υπηρεσία.
 Το ντεμπούτο μιας μηχανής αναζήτησης στενά συνδεδεμένης με το ChatGPT θα μπορούσε, κατά κάποιο τρόπο, να βλάψει τη σχέση με τη Microsoft, η οποία ήταν μέχρι στιγμής θεμελιώδης για την ανάπτυξη του οργανισμού με επικεφαλής τον Sam Altman, επίσης και πάνω απ’ όλα από οικονομική άποψη. Μάλιστα, να θυμίσουμε ότι ο οίκος λογισμικού Redmond διαχειρίζεται το προαναφερθέν Bing, άλλο ένα ενεργό προϊόν στον ίδιο χώρο.
 Από την πλευρά της, η εταιρεία του Satya Nadella φαίνεται ότι ξεκίνησε την ανάπτυξη του μοντέλου MAI-1 με 500 δισεκατομμύρια παραμέτρους, που θα μπορούσαν να το θέσουν σε άμεσο ανταγωνισμό με το OpenAI.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το Copilot Chat στην εφαρμογή για κινητά του GitHub είναι πλέον γενικά διαθέσιμο

Στείλτε χρήματα με εφαρμογές από smartphone Android ή iPhone