in ,

wowwow loveditlovedit This is helpfullThis is helpfull

7 τρόποι προώθησης της επιχείρησής σας στο Διαδίκτυο δωρεάν

Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο πλατφόρμες μάρκετινγκ που δεν κοστίζουν δεκάρα – απλά πρέπει να ξέρετε πού να ψάξετε.

Μπορεί να μην έχετε πολλά μετρητά για να ξοδέψετε στο μάρκετινγκ στα πρώτα στάδια της εκκίνησής σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι για να κάνετε την επωνυμία σας εκεί έξω.

Πριν από το Διαδίκτυο, οι μικρές επιχειρήσεις είχαν μόνο λίγους τρόπους να εμπορεύονται τα προϊόντα τους φθηνά, μέσω μεθόδων όπως η εκτύπωση φυλλαδίων ή η χρηματοδότηση μικρών τοπικών εκδηλώσεων. Τώρα υπάρχουν όλα τα είδη ευκαιριών εκεί έξω στον Ιστό – απλά πρέπει να ξέρετε πού να ψάξετε.

Ακολουθούν επτά τρόποι για την προώθηση της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο που δεν θα σας κοστίσει μια δεκάρα:

1. Χρησιμοποιήστε τις τρεις μεγάλες τοπικές υπηρεσίες καταχώρισης
Η εγγραφή της επιχείρησής σας στο Google Places της επιτρέπει να εντοπίζεται πιο εύκολα στις αναζητήσεις Google και εμφανίζεται στους Χάρτες Google. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε τη φόρμα και να εγγραφείτε και, στη συνέχεια, να επαληθεύσετε την επιχείρησή σας μέσω της διαδικασίας επιβεβαίωσής τους, η οποία μπορεί να γίνει είτε με τηλεφωνική κλήση είτε με σαλιγκάρι. Yahoo! έχει επίσης μια μεγάλη βάση δεδομένων επιχειρήσεων που ονομάζονται Yahoo! Τοπικός. Είναι δωρεάν και αξίζει σίγουρα τα λίγα λεπτά που απαιτούνται για τη ρύθμιση. Το Microsoft’s Bing έχει μια παρόμοια υπηρεσία που είναι εύκολο να εγγραφείτε.

2. Αγκαλιάστε τα κοινωνικά μέσα
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι απλώς ένα εργαλείο για να αποκτήσουν έκθεση – έχει πλέον γίνει απαραίτητη επένδυση χρόνου για κάθε επιχείρηση. Μπορείτε να συνδέσετε διαφημίσεις και προσφορές στη σελίδα σας στο Facebook και να έχετε απευθείας κανάλι με τους πελάτες σας στο Twitter. Η δικτύωση στο LinkedIn – τόσο σε προσωπικό όσο και σε εταιρικό επίπεδο – μπορεί να είναι ένας άλλος τρόπος για να βοηθήσετε την εκκίνηση σας.

3. Ξεκινήστε ένα ιστολόγιο
Ένα ιστολόγιο όχι μόνο βοηθά την εταιρεία σας να αναδείξει το όνομά της μέσω οπαδών, αλλά είναι ένας τρόπος να συνδεθείτε με τους καταναλωτές σας πιο άμεσα. Αλλά θυμηθείτε ότι ένα από τα βασικά κλειδιά του blogging είναι να ενημερώνετε τη ροή σας όσο πιο συχνά μπορείτε. Ένα αδρανές, εγκαταλελειμμένο blog δεν αξίζει τίποτα.

4. Τοποθετήστε πολυμέσα στο YouTube και στο Flickr
Το YouTube παρέχει έναν δωρεάν τρόπο διανομής δημιουργικών διαφημιστικών βίντεο, αλλά για να πετύχετε πρέπει να δημιουργήσετε περιεχόμενο που θέλουν οι χρήστες να δουν και να σχετίζονται με την επιχείρησή σας. Μια απλή διαφήμιση δεν θα λειτουργήσει. Ένα προφίλ Flickr μπορεί επίσης να σας βοηθήσει, δίνοντάς σας ένα μέρος για τη συλλογή όλων των φωτογραφιών για την επιχείρησή σας και σας επιτρέπει να συνδεθείτε ξανά στον ιστότοπό σας.

5. SEO στον ιστότοπο της εταιρείας σας
Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης δεν μπορεί να υποτιμηθεί στον κόσμο της συνεχούς Googling. Διαλέξτε ένα βιβλίο ή κατευθυνθείτε σε έναν διαδικτυακό οδηγό για το SEO και βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι έτοιμος για απόδοση στις μηχανές αναζήτησης.

6. Δελτία τύπου
Κάθε φορά που η επιχείρησή σας κάνει κάτι αξιοσημείωτο, μην διστάσετε να ξεκινήσετε ένα δελτίο τύπου – ίσως οι λαοί να το πάρουν. Είναι ένα ισχυρό εργαλείο πολυμέσων που χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στη δημιουργία δημοσιότητας και η δωρεάν διανομή τους είναι ένα μπόνους. Υπάρχουν δεκάδες ιστότοποι εκεί έξω που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τα δελτία τύπου σας, όπως το PRLog και το Δελτίο Τύπου 24/7.

7. Γίνετε μέλος μιας σχετικής διαδικτυακής κοινότητας και συνεισφέρετε
Κάθε εξειδικευμένη κοινότητα διαθέτει διαδικτυακές κοινότητες στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε. Αλλά απλά η εγγραφή σε ένα φόρουμ και η ανάρτηση κάθε φορά για την επιχείρησή σας δεν είναι επωφελής για κανέναν και πιθανότατα θα ενοχλήσει τους ανθρώπους. Συμβάλλετε ενεργά και δημιουργήστε μια σχέση με την κοινότητα, διατηρώντας παράλληλα την επιχείρησή σας εκτός αυτής Προωθήστε παθητικά την επιχείρησή σας τοποθετώντας έναν σύνδεσμο στην υπογραφή σας ή αναφέροντάς τον μόνο όταν το περιβάλλον είναι κατάλληλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Phishing: Πώς να προστατευτείτε όταν εργάζεστε από απόσταση

Τρόπος αποκοπής, αντιγραφής και επικόλλησης κειμένου σε τηλέφωνο Android