in

Σε τι χρησιμεύουν οι Επισκοπήσεις AI της Google;

Η Google έχει πάρει φωτιά για ορισμένες από τις ανακριβείς, αστείες και εντελώς περίεργες απαντήσεις που παρέχει μέσω των AI Overviews στην αναζήτηση. Οι επισκοπήσεις τεχνητής νοημοσύνης είναι τα αποτελέσματα αναζήτησης που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη και η Google άρχισε να κυκλοφορεί ευρύτερα νωρίτερα αυτόν τον μήνα, με ανάμεικτα αποτελέσματα. μια παλιά ανάρτηση στο Reddit) και σε κάποιον άλλο είπαν να τρώει «ένα μικρό βράχο την ημέρα» (από το The Onion)  Μην απογοητευτείτε αν δεν λάβετε αυτές τις απαντήσεις οι ίδιοι ή αν δεν μπορείτε να αναπαράγετε άλλες αναζητήσεις από ιούς, καθώς η Google εργάζεται για να αφαιρέσει τα ανακριβή αποτελέσματα — ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε σε δήλωση ότι η εταιρεία λαμβάνει «άμεσα μέτρα “και χρησιμοποιεί αυτά τα παραδείγματα για να αναπτύξει ευρύτερες βελτιώσεις στα συστήματά μας.”
Η συντριπτική πλειονότητα των Επισκοπήσεων AI παρέχει πληροφορίες υψηλής ποιότητας, με συνδέσμους για να εμβαθύνετε στον Ιστό», είπε ο εκπρόσωπος. «Πολλά από τα παραδείγματα που έχουμε δει ήταν ασυνήθιστα ερωτήματα, και έχουμε δει επίσης παραδείγματα που επιλύθηκαν ή που δεν μπορέσαμε να αναπαραγάγουμε. Πραγματοποιήσαμε εκτεταμένες δοκιμές πριν από την κυκλοφορία αυτής της νέας εμπειρίας και, όπως συμβαίνει με άλλες λειτουργίες που έχουμε κυκλοφορήσει στην Αναζήτηση, εκτιμούμε τα σχόλια.” Λοιπόν, ναι, είναι πιθανώς ασφαλές να υποθέσουμε ότι αυτά τα αποτελέσματα θα γίνουν καλύτερα με την πάροδο του χρόνου και ότι ορισμένα από τα στιγμιότυπα οθόνης που βλέπετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιουργήθηκαν για γέλια. Αλλά βλέποντας όλα αυτά τα αποτελέσματα αναζήτησης τεχνητής νοημοσύνης με έκανε να αναρωτηθώ: Σε τι χρησιμεύουν στην πραγματικότητα; Ακόμα κι αν όλα λειτουργούσαν τέλεια, πώς θα ήταν καλύτερα από την κανονική αναζήτηση στον ιστό; Σαφώς, η Google προσπαθεί να φέρει στους χρήστες τις απαντήσεις που χρειάζονται χωρίς να τους κάνει να κάνουν κύλιση σε πολλές ιστοσελίδες. Στην πραγματικότητα, η εταιρεία έγραψε ότι στις πρώτες δοκιμές του AI Overviews, “οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την Αναζήτηση περισσότερο και είναι πιο ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα”.
Το θέμα δεν είναι απλώς να βρούμε ακόμη περισσότερους τρόπους με τους οποίους οι Επισκοπήσεις τεχνητής νοημοσύνης κάνουν τα πράγματα στραβά, αλλά να προτείνουμε ότι πολλά από τα λάθη της θα είναι λιγότερο θεαματικά και διασκεδαστικά και αντ’ αυτού πιο κοσμικά. Και παρόλο που – προς τιμή της Google – οι Επισκοπήσεις περιλαμβάνουν συνδέσμους προς τις σελίδες που παρείχαν το αρχικό υλικό για τις απαντήσεις της τεχνητής νοημοσύνης, το να καταλάβουμε ποια απάντηση προέρχεται από ποια πηγή μας οδηγεί σε πολλά κλικ. Η Google λέει επίσης ότι τα ανακριβή αποτελέσματα που γνωστοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι συχνά σε κενά δεδομένων — θέματα όπου δεν υπάρχουν πολλές ακριβείς πληροφορίες στο διαδίκτυο. Κάτι που είναι δίκαιο, αλλά υπογραμμίζει το γεγονός ότι η τεχνητή νοημοσύνη, όπως και η τακτική αναζήτηση, χρειάζεται έναν υγιή ανοιχτό ιστό γεμάτο ακριβείς πληροφορίες. Δυστυχώς, η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αποτελεί υπαρξιακή απειλή για τον ίδιο ανοιχτό ιστό. Σε τελική ανάλυση, υπάρχει πολύ λιγότερο κίνητρο για να γράψετε ένα ακριβές άρθρο σχετικά με το πώς να κάνετε ή να σπάσετε μια μεγάλη ερευνητική ιστορία, εάν οι άνθρωποι πρόκειται απλώς να διαβάσουν μια περίληψη που δημιουργήθηκε από AI, με ακρίβεια ή με άλλο τρόπο. Η Google λέει ότι με τις Επισκοπήσεις AI, “οι άνθρωποι επισκέπτονται μια μεγαλύτερη ποικιλία ιστοτόπων για βοήθεια με πιο σύνθετες ερωτήσεις” και ότι “οι σύνδεσμοι που περιλαμβάνονται στις Επισκοπήσεις AI λαμβάνουν περισσότερα κλικ από ό,τι αν η σελίδα εμφανιζόταν ως παραδοσιακή καταχώριση ιστού για αυτό το ερώτημα. ” Θα ήθελα πολύ να είναι αλήθεια. Αλλά αν δεν είναι, τότε καμία τεχνική βελτίωση δεν θα αναπλήρωνε τεράστιες περιοχές του ιστού που θα μπορούσαν να εξαφανιστούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή η οθόνη 4K με ρυθμό ανανέωσης 1.000 Hz είναι εντυπωσιακή αλλά τελικά… άχρηστη

Προσθέστε ήχο και μουσική στα προσωπικά σας βίντεο