in ,

Πρόβλημα στο δίκτυο Optus: Εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάστηκαν από αστοχία του δικτύου στην Αυστραλία!

Εκατομμύρια Αυστραλοί έμειναν χωρίς κινητό τηλέφωνο και internet λόγω αστοχίας του δικτύου στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Optus.

Η αστοχία προκάλεσε καθυστερήσεις στις μετακινήσεις, διακόψεις στις τηλεφωνικές γραμμές των νοσοκομείων και την απενεργοποίηση των συστημάτων πληρωμών.

Η Optus, ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών στη χώρα, ανέφερε ότι περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι και χιλιάδες επιχειρήσεις επηρεάστηκαν.

Οι υπηρεσίες αποκαταστάθηκαν μετά από περίπου 12 ώρες διακοπής. Η Optus ανέφερε ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις για κυβερνοεπίθεση.

Η εταιρεία κατηγόρησε ένα “τεχνικό δικτυακό σφάλμα” και είπε ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να εξεταστεί η ρίζα του προβλήματος.

Η διακοπή αναφέρθηκε το Τετάρτη περίπου στις 04:00 (17:00 GMT). Χρειάστηκε μέχρι περίπου τις 18:00 για να αποκατασταθούν οι υπηρεσίες.

Η Kelly Bayer Rosmarin, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, είπε ότι δεν είχαν ακόμα εντοπίσει το τι πήγε στραβά.

Οι άνθρωποι σε όλη την Αυστραλία δεν μπορούσαν να καλέσουν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και κρίσιμους αριθμούς γραμμών βοήθειας. Επίσης, οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες στην πολιτεία της Βικτώριας είχαν προσωρινά πληγεί.

Οι αστοχίες επηρέασαν επίσης άλλους παρόχους που χρησιμοποιούν το δίκτυο της Optus, συμπεριλαμβανομένων των Amaysim, Aussie Broadband, Moose Mobile και άλλων.

Μια πελάτισσα της Optus δήλωσε στον Αυστραλιανό Ραδιοφωνικό Οργανισμό ότι η περιστατικότητα την άφησε ανίκανη να λάβει σημαντικές ενημερώσεις σχετικά με τη θεραπεία του πατέρα της για τον καρκίνο.

“Απλώς περιμένω τα αποτελέσματα, και δεν μπορώ καν να τα λάβω,” δήλωσε η Danielle Hopwood.

Μια άλλη πελάτισσα, η Annie, είπε σε τοπικό ραδιόφωνο ότι έμαθε για τη διακοπή όταν απέτυχε το αυτόματο τροφοδότη wi-fi του γάτου της.

Η κα Ροσμαρίν ζήτησε συγγνώμη για την αστοχία του δικτύου, δηλώνοντας στο ABC News: “Μέχρι να κάνουμε μια πλήρη και αναλυτική ανάλυση της ρίζας του προβλήματος, δεν μπορούμε πραγματικά να παρέχουμε περισσότερες πληροφορίες.

“Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι πρόκειται για τεχνικό δικτυακό πρόβλημα και ότι οι ομάδες μας δούλεψαν πολύ σκληρά για να αποκατασταθούν οι υπηρεσίες το συντομότερο δυνατό.”

Απέρριψε επίσης τις διαμαρτυρίες από συνδικάτα ότι 600 περικοπές θέσεων φέρουν εν μέρει τον φταίχτη.

“Δεν πιστεύω ότι σχετίζεται καθόλου με αυτό,” δήλωσε. “Λυπούμαστε πολύ που συνέβη αυτό και θα αντλήσουμε όλα τα διδάγματα.”

Η εταιρεία πέρυσι υπέστη αυτό που πιστεύεται ότι ήταν η μεγαλύτερη διαρροή δεδομένων στην ιστορία της Αυστραλίας, λόγω κυβερνοεπίθεσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Legend of Zelda: Η Nintendo και η Sony κατασκευάζουν “live-action” ταινία βασισμένη σε κλασικό βιντεοπαιχνίδι!

Πώς ο ιδρυτής της WeWork πέταξε πολύ κοντά στον ήλιο;!