in ,

Ο λογαριασμός X της SEC έπεσε θύμα πειρατείας για να δημοσιεύσει μια ψεύτικη έγκριση των Bitcoin ETFs

Ο επίσημος λογαριασμός κοινωνικής δικτύωσης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στο X (πρώην Twitter) ανάρτησε το βράδυ της Τρίτης μια ανακοίνωση που ισχυριζόταν ψευδώς ότι είχε εγκρίνει καταχωρίσεις για διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια Bitcoin, ή ETFs, η οποία έκτοτε έχει διαγραφεί. Λίγα λεπτά αργότερα, ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler δήλωσε σε ανάρτηση στον δικό του λογαριασμό ότι ο λογαριασμός του οργανισμού “παραβιάστηκε και αναρτήθηκε ένα μη εξουσιοδοτημένο tweet”.

Η SEC ακολούθησε με μια ανάρτηση που επανέλαβε τη δήλωση του Gensler. Ένας εκπρόσωπος της SEC επιβεβαίωσε επίσης στο CNBC ότι ένα “άγνωστο μέρος” είχε πρόσβαση στον λογαριασμό της.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, μια ανυπόγραφη ανάρτηση που εστάλη από τον λογαριασμό @Safety ανέφερε: “Με βάση την έρευνά μας, η παραβίαση δεν οφείλεται σε παραβίαση των συστημάτων της X. αλλά μάλλον σε ένα άγνωστο άτομο που απέκτησε τον έλεγχο ενός τηλεφωνικού αριθμού που σχετίζεται με τον λογαριασμό @SECGov μέσω τρίτου μέρους”.

Την περασμένη εβδομάδα, μια έκθεση από το Bleeping Computer τόνισε πώς οι χάκερς στοχεύουν όλο και περισσότερο σε κυβερνητικά ή επιχειρηματικά προφίλ στο X για να προωθήσουν απάτες κρυπτογράφησης και ιστότοπους phishing. Η πρόσβαση σε αυτούς τους λογαριασμούς, οι οποίοι αναγνωρίζονται από τα χρυσά (για επιχειρήσεις) και γκρι (για κυβερνητικά προφίλ) σημάδια ελέγχου, είναι ακόμη και προς πώληση στον σκοτεινό ιστό, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας κυβερνοκατασκοπείας CloudSEK.

Η Mandiant, η εταιρεία κυβερνοασφάλειας που ανήκει στην Google, ήταν ένας μόνο από τους λογαριασμούς υψηλού προφίλ που έπεσαν θύματα χάκερ, καθώς ο λογαριασμός της είχε υποκλαπεί την περασμένη εβδομάδα για να διαφημίσει μια απάτη κρυπτογράφησης που άδειαζε τα πορτοφόλια των χρηστών. Ο λογαριασμός της εταιρείας ασφάλειας blockchain CertiK είχε επίσης καταληφθεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για να δημοσιεύσει συνδέσμους κρυπτογράφησης phishing.

Η ανάρτηση της @Safety δεν αναφέρει ότι η X θα προσαρμόσει τις πολιτικές ασφαλείας της υπό το πρίσμα αυτών των πρόσφατων περιστατικών.

Η παράνομη ανάρτηση που στάλθηκε από τον λογαριασμό της SEC ανέφερε: “Σήμερα η SEC χορηγεί έγκριση για τα #Bitcoin ETFs για εισαγωγή σε όλες τις καταχωρημένες εθνικές κινητές αξίες. Τα εγκεκριμένα Bitcoin ETFs θα υπόκεινται σε συνεχή εποπτεία και μέτρα συμμόρφωσης για να διασφαλιστεί η συνεχής προστασία των επενδυτών”. Περιελάμβανε μια εικόνα του Gensler δίπλα στο απόσπασμα, αλλά σαφώς έλειπε οποιοσδήποτε σύνδεσμος προς τον ιστότοπο της SEC που κανονικά θα συνόδευε αυτού του είδους τις ειδήσεις.

Όποιος παραβίασε τον λογαριασμό της SEC άρχισε επίσης να κάνει like σε αναρτήσεις από λογαριασμούς με έμφαση στην κρυπτογράφηση που εξέφραζαν ενθουσιασμό για την ψευδή έγκριση των Bitcoin ETFs από την SEC. Παρόλο που η ψεύτικη ανάρτηση της SEC ήταν ζωντανή μόνο για λίγα λεπτά, κατάφερε να προκαλέσει μια απότομη άνοδο της τιμής του Bitcoin που την έφερε από τα 46.746 δολάρια περίπου στα 47.863 δολάρια. Η τιμή αυτή έχει από τότε βυθιστεί στα 45.633 δολάρια αυτή τη στιγμή που γράφεται το άρθρο, σύμφωνα με στοιχεία από το CoinDesk, αν και έκτοτε έχει αυξηθεί στα 46.173 δολάρια.

Τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια, ή ETF, είναι δέσμες περιουσιακών στοιχείων που λειτουργούν περίπου όπως τα αμοιβαία κεφάλαια, με τα μερίδια των ETF να διαπραγματεύονται στα χρηματιστήρια όπως οι μετοχές. Ένα ETF Bitcoin θα διευκόλυνε τους επενδυτές να κερδοσκοπούν στην τιμή του Bitcoin χωρίς να χρειάζεται να κατέχουν απευθείας Bitcoin. Αυτό τους επιτρέπει επίσης να αποφύγουν τη δημιουργία των δικών τους πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων κ.ο.κ. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει απορρίψει στο παρελθόν όλες τις προσπάθειες για ένα Bitcoin ETF.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η VinFast παρουσιάζει ένα μεσαίο φορτηγό και ένα μικρό βοηθητικό EV για τη Βόρεια Αμερική!

Κοσμικό μυστήριο με σέλας σε καφέ νάνο!