in

Ο δρομολογητής Wi-Fi Orbi RBE973 είναι πραγματικά τόσο καλός

Παρά το ξέσπασμα γύρω από το 5G τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογία Wi-Fi παραμένει απαραίτητη για τη διατήρηση των ανθρώπων συνδεδεμένων.

Το Wi-Fi 7 μπορεί δυνητικά να αλλάξει το παιχνίδι στο μέλλον, προσφέροντας πρωτόγνωρα επίπεδα ταχύτητας, αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας.

Η 30ήμερη εμπειρία μου με το νέο Orbi RBE973 Mesh Router, το πακέτο τριών από τη σειρά 970, επιβεβαιώνει τους λόγους που κάνουν το Wi-Fi 7 τόσο συναρπαστικό και πώς θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς τον τρόπο σύνδεσης και αλληλεπίδρασης.

Το Orbi RBE973, το πρώτο κιτ δικτύωσης Wi-Fi 7 mesh της Netgear, με εξέπληξε με τρόπους που δεν περίμενα με βάση προηγούμενες εμπειρίες με δρομολογητές – τους προηγούμενους και εξαιρετικά αναγνωρισμένους δρομολογητές Wi-Fi 6 και 6E της Orbi.

Με δυνατότητες όπως ενσωμάτωση 6 GHz, εξαιρετικά ευρεία κανάλια δεδομένων, σχεδιασμός τετραπλής ζώνης και λειτουργίες QAM 4K, ο δρομολογητής Orbi RBE973 και δύο κόμβοι πλέγματος προσφέρουν τη νεότερη τεχνολογία ασύρματου LAN. Η εταιρεία πουλάει επίσης μεμονωμένες μονάδες και δύο πακέτα, αν και η τιμολόγηση δεν είναι για τους απαίσιους (περισσότερα για αυτό αργότερα).

Η δικτύωση υψηλής ταχύτητας που πλησιάζει τα 2 Gbps είναι το αποτέλεσμα. Πράγματι, οι αστραπιαίες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων του μπορούν να κάνουν το παραδοσιακό ενσύρματο Ethernet gigabit να φαίνεται υποτονικό, καθιστώντας το ιδανικό για χρήστες με γρήγορες συνδέσεις στο Διαδίκτυο.

Το κιτ πλέγματος Orbi RBE973 είναι η καλύτερη επιλογή για ένα σπίτι μικρού ή μεσαίου μεγέθους αφού, παρά το ότι είναι το πιο γρήγορο σε κοντινή απόσταση, υστερεί σε μεγάλες αποστάσεις, κάτι που είναι απογοητευτικό.

Όσον αφορά την εκτεταμένη πολιτική υποστήριξης 90 ημερών και την εγγύηση ενός έτους της Netgear, είναι μέτρια. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ένα πακέτο τριών Orbi RBE973 κοστίζει 2.300 $, δραματικά υψηλότερο από τον ακριβότερο δρομολογητή Wi-Fi 7 που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά, αυτή η τιμολόγηση θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ληστεία σε αυτοκινητόδρομο.

Ξεχωριστές προδιαγραφές του δρομολογητή Orbi RBE973
Η αρχιτεκτονική quad-band του Orbi RBE973 του επιτρέπει να μεταφέρει 16 ξεχωριστές ροές δεδομένων με ροή δεδομένων 4×4. Οι 12 ενισχυμένες ισοτροπικές κεραίες του παράγουν το σφαιρικό μοτίβο μετάδοσης, το οποίο έχει ίση εμβέλεια προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι επικοινωνίες της οικογένειας RBE970 από τους δορυφόρους στον κεντρικό δρομολογητή πραγματοποιούνται μέσω ενός αποκλειστικού ασύρματου καναλιού backhaul 5 GHz.

Ο δρομολογητής βελτιστοποιεί τη ροή χρησιμοποιώντας ορισμένες ζώνες 6 GHz όταν είναι απαραίτητο. Υπάρχει, ωστόσο, μια ατάκα: το backhaul 6 GHz μπορεί να χωρέσει σε περισσότερα δεδομένα χρησιμοποιώντας έναν αποκλειστικό μηχανισμό παράδοσης δεδομένων 240 MHz αντί των αναμενόμενων καναλιών δεδομένων 160 MHz.

Στα αρνητικά, το ίδιο το Orbi RBE973 δεν έχει καμία σχέση με το κύριο εμπόδιο που εμποδίζει το Wi-Fi 7. Η πραγματικότητα είναι ότι εξακολουθούν να υπάρχουν λίγες διαθέσιμες επιλογές για το υλικό πελάτη που μπορούν να επωφεληθούν από τις δυνατότητες απόδοσης που προσφέρει το νέο Wi-Fi προσδιορισμός.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου μελέτης των τριών εβδομάδων, χρησιμοποίησα ένα OnePlus 11 που μου παρείχε η Netgear και ενώ είχε ένα μικρό μειονέκτημα ταχύτητας, λειτουργούσε καλά με τον εξοπλισμό Wi-Fi 7.

Δυστυχώς, οι φορητοί υπολογιστές Wi-Fi 7 ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμοι μέχρι τα τέλη του 2024, όταν οι σημαντικότεροι κατασκευαστές PC OEM ανανεώνουν τη σειρά φορητών υπολογιστών τους για τις γιορτές.

Το Orbi RBE973 αποδείχθηκε εξίσου αξιοσημείωτο σε πραγματική απόσταση 15 ποδιών. Τα γουρούνια δεδομένων θα πρέπει να επευφημούνται από αυτό.

Σύγκριση απόδοσης Wi-Fi
Για λόγους σύγκρισης και για να αποδείξω τη συμβατότητα με Wi-Fi 6E, το iPhone 15 Pro Max μου απείχε 15 πόδια από το δρομολογητή Orbi RBE973 και λάμβανε 1,5476 Gbps δεδομένων. Αν και είναι ένα βήμα πίσω, το αποτέλεσμα εξακολουθεί να είναι εντυπωσιακό, δεδομένου ότι το υλικό είναι μια γενιά πίσω από το Wi-Fi 7. Ακολουθεί μια ανάλυση των ανεπίσημων δοκιμών συγκριτικής αξιολόγησης ταχύτητας έναντι του δρομολογητή RBEK960E (Wi-Fi 6E) της Netgear, τον οποίο χρησιμοποιούσα για την περασμένη χρονιά:

SHORT RANGE (5 Feet) LONG RANGE (30 Feet)
Router Throughput
5GHz Band
Satellite Throughput
5GHz Band
Router Throughput
5GHz Band
Satellite Throughput
5GHz Band
Netgear Orbi
RBE973S
(Wi-Fi 7)
974 Mbps 1,052 Mbps 2,225 Mbps 1,453 Mbps
Netgear Orbi
RBE 960E
(Wi-Fi 6E)
902 Mbps 751 Mbps 1,100 Mbps 890 Mbps

Η άτυπη δοκιμή κορεσμού δικτύου μου, στην οποία μετέδιδα τη ροή ειδήσεων του CNN σε ένα iPad Pro, έπαιξα ταινίες στο νέο μου MacBook Pro και έπαιξα πολλές ταινίες Netflix σε φορητό υπολογιστή Dell XPS, δεν είχε προβλήματα. Αυτό είναι ένα εύλογα επαχθές τεστ άγχους, αλλά ο ήχος ή το βίντεο δεν είχαν λόξυγγκα ή πάγωμα.

Η θερμότητα δεν ξεπέρασε ποτέ τους 94 βαθμούς Φαρενάιτ στις συσκευές Orbi RBRE973. Ωστόσο, ένιωθαν ζεστασιά στο άγγιγμα. Δεν υπάρχει επιλογή αδράνειας εξοικονόμησης ενέργειας. ο κεντρικός δρομολογητής καταναλώνει περίπου 20 Watt κατά τη λειτουργία, ενώ οι δορυφορικοί κόμβοι χρησιμοποιούν περίπου 11 Watt ο καθένας.

Αν υποθέσουμε ότι πληρώνετε τον εθνικό μέσο όρο των ΗΠΑ 16 σεντς ανά κιλοβατώρα για ηλεκτρική ενέργεια, αυτό σημαίνει ετήσιο λογαριασμό ρεύματος 60 $. Ανάλογα με το πού ζείτε, τα 60 $ είναι μια μέτρια τιμή για έναν δρομολογητή τόσο καλής απόδοσης.

Τελικές σκέψεις
Ο νέος RBE973 της Orbi είναι ο πρώτος δρομολογητής που έχω χρησιμοποιήσει και έχει πλησιάσει και σε ορισμένες περιπτώσεις έχει εκπληρώσει την υπόσχεση παροχής ασύρματης απόδοσης παρόμοια με αυτή.

Η Netgear δηλώνει ότι το νέο της σύστημα πλέγματος της σειράς Orbi 970 (με τρεις συσκευασίες) υποστηρίζει 200 ​​συνδεδεμένες συσκευές – ένας ασύλληπτος αριθμός, κατά τη γνώμη μου, ακόμη και για τους πιο ένθερμους τεχνίτες – και καλύπτει 10.000 τετραγωνικά πόδια, 10% περισσότερο από τη Σειρά 960.

Μπορούν να εγκατασταθούν δορυφόροι για να αυξηθεί η κάλυψη. Κάθε πρόσθετος δορυφόρος Orbi 970 καλύπτει έως και 3.300 τετραγωνικά πόδια και διαθέτει μία σύνδεση 10 GB και δύο συνδέσεις Ethernet 2,5 GB για να ξεκλειδώσετε αυξημένη απόδοση και αξιοπιστία σε περισσότερες συνδεδεμένες συσκευές, καθιστώντας δυνατό το πραγματικό Wi-Fi πολλαπλών παραστάσεων. Ωστόσο, οι περισσότεροι καταναλωτές δεν το εκμεταλλεύονται.

Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση, μου δίνει ελπίδα ότι η μέγιστη απόδοση που θα μπορούσε να συγκεντρώσει το πρωτόκολλο Wi-Fi 7 άξιζε την αναμονή και το πιο γρήγορο κιτ πλέγματος στην αγορά αυτή τη στιγμή είναι το Orbi RBE973 της Netgear.

Εκτός από την υποστήριξη διαμόρφωσης 4K QAM, εκπομπών 6 GHz και καναλιών δεδομένων 320 MHz, εκμεταλλεύεται επίσης πλήρως αυτές τις νέες προσεγγίσεις για τη μεταφορά περισσότερων δεδομένων. Είναι το πρώτο που ξεπέρασε το φράγμα των 2 Gbps, το ασύρματο ισοδύναμο του να βάλεις έναν άνθρωπο στο φεγγάρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χρησιμοποιώ αυτή την απλή συντόμευση Mac για να ξεκινήσω κάθε εργάσιμη ημέρα

Η κάμερα Web AnkerWork PowerConf C300 προσφέρει αριστεία με τεχνητή νοημοσύνη σε συμπαγή σχεδίαση