in ,

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη για τις επιχειρήσεις είναι υπερεκτιμημένη

Η OpenAI μπορεί να επιδιώκει τους επιχειρηματικούς χρήστες, αλλά μερικοί από τους εκτελεστικούς της προειδοποιούν τους ανθρώπους να μην περιμένουν από την τεχνολογία να αλλάξει γρήγορα τις επιχειρήσεις τους.

Ο διευθύνων λειτουργός της OpenAI, Brad Lightcap, δήλωσε σε συνέντευξη στο CNBC ότι ένα από τα πιο υπερεκτιμημένα μέρη της τεχνητής νοημοσύνης είναι ότι “με μια κίνηση, μπορεί να παράσχει ουσιαστική επιχειρηματική αλλαγή.”

Ο Lightcap είπε ότι οι εταιρείες έχουν πλησιάσει την OpenAI περιμένοντας από τη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη να λύσει πολλά προβλήματα, να μειώσει δραματικά το κόστος και να επαναφέρει την ανάπτυξη αν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ανέφερε ότι, ενώ η ΤΝ μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο, “δεν υπάρχει ποτέ ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε με την ΤΝ που να λύνει πλήρως το πρόβλημα αυτό” και ότι η τεχνολογία είναι ακόμα στα πρώτα της βήματα. Πρόσθεσε ότι η ΤΝ είναι ακόμα στη φάση του πειραματισμού, όπου δεν έχει ακόμα γίνει μέρος κρίσιμων εργαλείων και εφαρμογών.

Η OpenAI έχει κυκλοφορήσει μια επιχειρησιακή έκδοση της δημοφιλούς πλατφόρμας της ChatGPT, υπόσχοντας να παρέχει καλύτερα μέτρα προστασίας για εταιρείες που θέλουν να προστατεύουν προπριεταρικά και ευαίσθητα δεδομένα και να προσφέρουν περισσότερες επιλογές για την προσαρμογή του μοντέλου. Ο Lightcap είπε ότι η εταιρεία ακόμα δουλεύει με μια μακρά λίστα αναμονής για το ChatGPT Enterprise.

Οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις είδαν το δυναμικό στη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη, ειδικά μετά τις επαίνους των τεχνολογικών εκδηλώσεων που χαιρετίζουν την τεχνολογία ως έναν τρόπο να κάνουν τη δουλειά πιο εύκολη. Οι ανησυχίες γύρω από τις ατύχημας διαρροές δεδομένων ώθησαν τους προγραμματιστές όπως η OpenAI, η Microsoft και η Amazon να κυκλοφορήσουν επιχειρηματικές εκδόσεις μοντέλων γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης.

Ορισμένοι υπάλληλοι σε εταιρείες που ανέπτυξαν πρόωρα τη χρήση της ΤΝ έχουν παραπονεθεί ότι οι πρώτες εκδόσεις των μοντέλων ΤΝ δεν έχουν ακριβώς διευκολύνει τις ζωές τους. Ένα νέο ρεπορτάζ από το The Information αναφέρει παράπονα από την εσωτερική οργάνωση της Morgan Stanley ότι το chatbot που δημιούργησε η τράπεζα με την OpenAI δεν χρησιμοποιείται από τον ενδεδειγμένο του κοινό, τους διαχειριστές πλούτου, επειδή οι άνθρωποι προτιμούν να καλούν άλλους ανθρώπους για πληροφορίες αντί να χρησιμοποιούν το chatbot.

Στον χώρο του ρεπορτάζ, όπου οι εκδότες έχουν δοκιμάσει να χρησιμοποιήσουν ΤΝ για τη δημιουργία ειδήσεων ή οδηγών με στόχο την παραγωγή περισσότερου περιεχομένου με λιγότερα χρήματα, ορισμένες εταιρείες έχουν ελαττώσει τα σχέδιά τους μετά από κάποια προβλήματα που περιλάμβαναν άστοχα, ανούσια ή ανακριβή άρθρα. Και μην ξεχνάμε την αντίδραση εναντίον οργανισμών που παρουσιάζουν περιεχόμενο γραμμένο από ΤΝ ως γραμμένο από ανθρώπους.

Ο Lightcap απέφυγε τις ερωτήσεις σχετικά με το καθημερινό πρόγραμμα της OpenAI μετά τις περιπέτειες των προηγούμενων εβδομάδων που είχε η εταιρεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η Apple TV μόλις απέκτησε την πρώτη μεγάλη εφαρμογή VPN που λειτουργεί τοπικά!

Τα Sony WH-1000XM5 έχουν πέσει σε νέα τιμή, χαμηλότερη όλων των εποχών!