in ,

Ο αυστηρός έλεγχος κωδικού πρόσβασης στο Netflix πυροδοτεί “έκρηξη” εγγραφών.

Οι εγγραφές στο Netflix αυξήθηκαν κατακόρυφα στο τέλος του περασμένου έτους, καθώς οι πελάτες, ενθαρρυμένοι από τις ενέργειες της εταιρείας κατά της κοινοποίησης κωδικών πρόσβασης, δημιούργησαν τους δικούς τους λογαριασμούς.

Η εταιρεία streaming πρόσθεσε περισσότερες από 13,1 εκατομμύρια συνδρομές τους τρεις τελευταίους μήνες του Δεκεμβρίου.

Αυτό ήταν το υψηλότερο ποσό για οποιοδήποτε τρίμηνο από το 2020, επεκτείνοντας μια σειρά ανάπτυξης που ξεκίνησε πέρυσι.

Το Netflix δήλωσε πως είναι βέβαιο για την πορεία ανάπτυξής του και σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές του.

“Στα μεγάλα βάζαμε τις αυξήσεις τιμών στον πάγο καθώς εισηγούμασταν το επί πληρωμής κοινοποίηση. Τώρα που έχουμε ξεπεράσει αυτό, μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονική μας προσέγγιση”, δήλωσε ο συν-επικεφαλής εκτελεστικός διευθυντής Γκρεγκ Πίτερς σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές για να συζητήσει την πιο πρόσφατη τριμηνιαία ενημέρωση.

“Η συνοπτική δήλωση θα μπορούσε να είναι, ‘πίσω στην κανονικότητα’.”

Πολλοί από τα νέα μέλη επέλεξαν το φθηνότερο πρόγραμμα της εταιρείας, χωρίς να τους ενοχλεί η προοπτική να βλέπουν διαφημίσεις.

Σύμφωνα με το Netflix, στις 12 χώρες όπου προσφέρει διαφημίσεις – συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τις μεγαλύτερες αγορές του όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες – το πρόγραμμα αυτό αντιστοιχούσε στο 40% των νέων εγγραφών.

Οι κέρδη αποτελούν μια ειρωνική στροφή για μια εταιρεία που αντιστάθηκε στις κλήσεις να πουλήσει διαφημίσεις για χρόνια, λέγοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα βλάψει την εμπειρία του θεατή και θαπολύπλοκονε την επιχείρηση με κίνδυνους απορρήτου και άλλα ζητήματα.

Ωστόσο, η εταιρεία κλονίστηκε από μια απροσδόκητη μείωση των συνδρομητών στο πρώτο εξάμηνο του 2022, ακολουθούμενη από πτώση των κερδών, που την ώθησε να ψάξει νέους τρόπους για να φέρει νέους θεατές – και περισσότερα χρήματα.

Εκτός από τις διαφημίσεις και τον έλεγχο κωδικών πρόσβασης, δοκιμάζει περισσότερα live events για να προσελκύσει νέο κοινό.

Την Τρίτη, ανακοίνωσε ένα συμβόλαιο 10 ετών, ύψους 5 δισ. δολαρίων (£3,9 δισ.), για την προβολή του WWE Raw – της πιο δημοφιλούς εβδομαδιαίας εκπομπής πάλης – στην πλατφόρμα.

Πολλοί από τους ανταγωνιστές της κάνουν παρόμοιες κινήσεις.

Η Amazon, για παράδειγμα, προσπαθεί να ενισχύσει τη σειρά των ζωντανών αθλητικών εκδηλώσεών της. Επίσης, πρόκειται να ξεκινήσει την προβολή διαφημίσεων στα μέλη Prime που παρακολουθούν από αυτό το μήνα, εκτός εάν πληρώνουν επιπλέον 2,99 δολάρια το μήνα.

Ο Πάολο Πεσκατόρε, αναλυτής στο PP Foresight, δήλωσε ότι οι αριθμοί επικυρώνουν τη στρατηγική του Netflix.

“Άλλο ένα εξαιρετικό τρίμηνο για να τελειώσει το έτος”, είπε. “Αυτά τα τελευταία αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι το Netflix είναι σταθερά ο βασιλιάς όλων των παρόχων ροής.”

Το Netflix χρεώνει £4,99 στο Ηνωμένο Βασίλειο και 6,99 δολάρια το μήνα στις Ηνωμένες Πολιτείες για το πρόγραμμα με διαφημίσεις, σε σύγκριση με 10,99 λίρες και 15,49 δολάρια χωρίς.

Δήλωσε ότι δεν περιμένει οι διαφημίσεις να συνεισφέρουν σημαντικά στην ανάπτυξη φέτος.

Ωστόσο, το πρόγραμμα έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στο Wall Street, καθώς η πώληση διαφημίσεων, πέραν των συνδρομών, έχει το δυναμικό να ενισχύσει τα έσοδα που μπορεί να κερδίσει μια εταιρεία ανά λογαριασμό.

Το Netflix είχε ήδη υπονοήσει ότι το πρόγραμμα κερδίζει έδαφος, ισχυριζόμενο προηγουμένως αυτό τον μήνα ότι είχε πάνω από 23 εκατομμύρια λογαριασμούς, σε σύγκριση με 15 εκατομμύρια το Νοέμβριο.

Παρ’ όλα αυτά, ο αριθμός των νέων συνδρομητών που πρόσθεσε το τρίτο τρίμηνο εξέπληξε επίσης τους αναλυτές, οι οποίοι είχαν ανησυχίες ότι οι εγγραφές θα υπέφεραν χωρίς την κυκλοφορία ενός εξαιρετικού επιτυχημένου προγράμματος.

Το Netflix δήλωσε ότι προσέφερε μια ισχυρή σειρά προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένων επιτυχιών όπως η σειρά ντοκιμαντέρ του Beckham και το “Leo” του Adam Sandler.

Η πλατφόρμα λάμβανε 18 υποψηφιότητες για τα Όσκαρ την Τρίτη, συμπεριλαμβανομένης της “Καλύτερης Ταινίας” για το “Maestro” με πρωταγωνιστές τον Bradley Cooper και την Carey Mulligan.

Οι μετοχές ανέβηκαν περισσότερο από 6% στον χρηματιστηριακό χώρο μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Για το έτος, το Netflix ανακοίνωσε πάνω από 33,7 δισ. δολάρια σε εσόδη το 2023, με αύξηση πάνω από 6% σε σχέση με το 2022.

Τα κέρδη ήταν 5,4 δισ. δολάρια για το έτος, σε σύγκριση με 4,49 δισ. δολάρια το προηγούμενο έτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

24 Ιανουαρίου: Σαν σήμερα παρουσιάζεται ο πρώτος «πραγματικός υπολογιστής»

Ο TikToker με το όνομα Tater, προκαλεί θύελλα στην πόλη!