in

Οι 5 καλύτερες Μηχανές Αναζήτησης!

Η επιλογή της μηχανής αναζήτησης έχει μεγάλη σημασία για τη συνάφεια και το απόρρητο των αποτελεσμάτων της αναζήτησής σας. Σήμερα, υπάρχουν περισσότερες από 20 μηχανές αναζήτησης που κυμαίνονται από ισχυρές μηχανές όπως η Google έως λιγότερο γνωστές, πιο εξειδικευμένες επιλογές.

Ορισμένες μηχανές αναζήτησης, όπως η Google, προβάλλουν τους βοηθούς τεχνητής νοημοσύνης τους, αλλά η αλήθεια είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται πίσω από τις μηχανές αναζήτησης εδώ και χρόνια. Ακόμη και αν χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα περιήγησης με ενσωματωμένη μηχανή αναζήτησης, δεν είστε υποχρεωμένοι σε αυτήν. Μπορείτε, για παράδειγμα, να προσθέσετε μηχανές αναζήτησης στο Google Chrome, δίνοντάς σας επιπλέον επιλογές όταν θέλετε να εκτελέσετε αναζητήσεις φωτογραφιών ή χρειάζεστε επιπλέον προστασία της ιδιωτικότητας. Πριν ορίσετε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης, όμως, σκεφτείτε πώς χρησιμοποιείτε τις αναζητήσεις και πώς αισθάνεστε για το απόρρητο των δεδομένων. Αυτοί οι παράγοντες μπορούν να σας κατευθύνουν προς την κορυφαία μηχανή αναζήτησης για το ερευνητικό σας μυαλό.

  1. Google

Η Google είναι η νούμερο 1 μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιείται σήμερα, καθώς διαχειρίζεται πάνω από το 83% των αναζητήσεων. Τροφοδοτεί ιστότοπους όπως το YouTube και ενσωματώνει λειτουργίες πλήρους εξυπηρέτησης όπως το Google Workspace. Είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια μηχανή αναζήτησης που σας επιτρέπει να συγκεντρώνετε τα πάντα.

Τον Φεβρουάριο του 2023, η Google παρουσίασε τον Bard, έναν βοηθό αναζήτησης με τεχνητή νοημοσύνη.Οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια αλγορίθμους AI για τον εντοπισμό μοτίβων και την προσαρμογή των αποτελεσμάτων αναζήτησης και των διαφημίσεων σε μεμονωμένους χρήστες. Με την ταχύτητα που προσαρμόζεται η τεχνητή νοημοσύνη, μπορεί να μην αργήσει η στιγμή που η Google θα έχει έναν κορυφαίο βοηθό τόσο για παραγωγικούς σκοπούς όσο και για σκοπούς αναζήτησης.Αυτή η μηχανή παίρνει επίσης υψηλή βαθμολογία για τη διάταξη και την ποικιλία των χαρακτηριστικών, όπως τα αποσπάσματα, οι πίνακες γνώσεων και οι ενότητες “people also ask” που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε περαιτέρω τα αποτελέσματα.

2. Bing 

Αν ψάχνετε για άλλες μηχανές αναζήτησης εκτός της Google, το Bing είναι ένας κορυφαίος υποψήφιος. Η Bing δεν έχει σχεδόν το μερίδιο αγοράς της Google, αλλά είναι δεύτερη σε δημοτικότητα παγκοσμίως. Η Microsoft δημιούργησε το Bing το 2009 και το έχει εξελίξει σε μια εντυπωσιακή μηχανή αναζήτησης, ειδικά όσον αφορά την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης.

Το ChatGPT τροφοδοτεί το Bing Chat, το ρομπότ αναζήτησης του Bing, το οποίο θυμάται το πλαίσιο του ερωτήματος για να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις αναζητήσεις. Επίσης, περιλαμβάνει τις πηγές στα αποτελέσματα αναζήτησης, βοηθώντας σας να αξιολογήσετε την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων σας.

Οι σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης στο Bing μοιάζουν τρομακτικά με αυτές της Google. Πολλοί χρήστες μπορεί να δυσκολεύονται να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ των δύο. Ωστόσο, οι δυνατότητες αναζήτησης εικόνων, βίντεο και χαρτών της Bing είναι από τις καλύτερες, με τις λειτουργίες βίντεο και εικόνας να ξεχωρίζουν στην αγορά.

Το Bing προσφέρει επίσης ένα πρόγραμμα ανταμοιβών, το οποίο σας κερδίζει πόντους κάθε φορά που κάνετε αγορές ή αναζητάτε με το Bing. Αφού συγκεντρώσετε αρκετούς πόντους, μπορείτε να τους εξαργυρώσετε για δωροκάρτες ή να τους χρησιμοποιήσετε για να κάνετε δωρεά στο αγαπημένο σας φιλανθρωπικό ίδρυμα.

3. DuckDuckGo

Αν συγκρίνετε το Google με το DuckDuckGo με το Bing, το DuckDuckGo μπορεί να μην είναι τόσο ολοκληρωμένο, αλλά βάζει την ιδιωτικότητα πάνω από τη δύναμη αναζήτησης. Δεν αποθηκεύει τα δεδομένα σας, δεν σας παρακολουθεί και δεν συλλέγει cookies. Θα εξακολουθείτε να βλέπετε διαφημίσεις, αλλά δεν θα είναι προσαρμοσμένες βάσει των αναζητήσεών σας.

Ωστόσο, υπάρχει μόνο μία σελίδα αποτελεσμάτων ανά αναζήτηση, κάτι που είναι κάπως καλό αν εύκολα κατακλύζεστε από τα εκατομμύρια αποτελέσματα της Google, όταν το μόνο που κάνετε είναι να ψάχνετε τους καλύτερους δρομολογητές WiFi. Αν και το DuckDuckGo δεν πρόκειται να εκθρονίσει τη Google, έχει αποκτήσει σταθερούς οπαδούς με την ιδιωτικότητα που προσφέρει.

4.Startpage

Η Startpage προσεγγίζει την αναζήτηση με μια φιλοσοφία παρόμοια με αυτή του DuckDuckGo, εστιάζοντας στην ασφάλεια και την ιδιωτικότητα. Εμποδίζει τα αδιάκριτα μάτια (και τους διαφημιστές) να παρακολουθούν κάθε εικονική σας κίνηση, αρνούμενη να καταγράψει το ιστορικό αναζήτησης ή να αποθηκεύσει τα προσωπικά σας δεδομένα.

Το Startpage χρησιμοποιεί τη Google για να συμπληρώσει τα αποτελέσματα, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχετε αξιόπιστα αποτελέσματα χωρίς τις στοχευμένες διαφημίσεις. Αυτή η μηχανή προσφέρει επίσης μια ανώνυμη προβολή που σας επιτρέπει να επισκέπτεστε σελίδες χωρίς να μοιράζεστε καμία πληροφορία για τον εαυτό σας. Η διαδικασία λειτουργεί με την αφαίρεση της διεύθυνσης IP σας πριν από την αποστολή του ερωτήματος. Η Startpage προσφέρει επίσης την επιλογή του StartMail, μιας ασφαλούς πλατφόρμας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

5.Yahoo

Η Yahoo υπάρχει από το 1994 και χρησιμοποιεί τη μηχανή αναζήτησης του Bing για τη δημιουργία αποτελεσμάτων, οπότε αναμένετε παρόμοιες ομαδοποιήσεις. Χρησιμοποιεί ωστόσο τη δική της τεχνολογία για ορισμένες αναζητήσεις, συμπεριλαμβανομένων των trending. Αν και δεν είναι τόσο κομψή όσο η Bing ή η Google, η σελίδα αναζήτησης της Yahoo προσφέρει κατηγορίες όπως καιρός, ειδήσεις, αθλητικά και τάσεις, καθώς και πρόσβαση στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Yahoo. Δεν χρειάζεται καν να κάνετε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο στο Yahoo για να δείτε τους τελευταίους τίτλους με εντυπωσιακές φωτογραφίες. Οι Χάρτες Yahoo είναι ένα άλλο σημείο που κάνει αυτή τη μηχανή να ξεχωρίζει, χάρη σε μια υπηρεσία ανοικτού κώδικα Open Maps.

Η Yahoo, τέλος, προσφέρει συνδρομητικές υπηρεσίες, όπως το Yahoo Finance Plus, για ακόμη περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αγορά, τις επενδύσεις και τις εταιρείες που βρίσκονται σε άνοδο. Και, φυσικά, περιλαμβάνει δωρεάν λειτουργίες όπως το Yahoo Mail.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

NASA: το “Αεροσκάφος του Μέλλοντος” έχει έναν ριζοσπαστικό νέο σχεδιασμό φτερών!

AlgaRay: Το θαλάσσιο ρομπότ που “τρώει” φύκια και τα πετάει στα βάθυ του ωκεανού!