in ,

Οι χρήστες του Reddit λένε ότι τα σχέδια μετοχών είναι “η αρχή του τέλους”!

Οι χρήστες του Reddit αντέδρασαν με βαθιά κατήφεια στην ανακοίνωση της εταιρείας ότι σχεδιάζει να πουλήσει μετοχές στο κοινό.

Η “αρχή του τέλους”, “καλό όσο κράτησε” και “το κατέστρεψαν”, είναι μερικά μόνο από τα σχόλια που έκαναν οι Redditors, όπως είναι γνωστοί, μετά την ανακοίνωση της Πέμπτης.

Η εταιρεία δήλωσε ότι τα σχέδιά της είναι “συναρπαστικά” και θα προσφέρουν στην επιχείρηση ευκαιρίες ανάπτυξης.

Ωστόσο, πολλοί χρήστες ανησυχούν ότι η κίνηση αυτή θα αλλάξει ριζικά τον ιστότοπο.

Το Reddit, το οποίο ιδρύθηκε πριν από σχεδόν είκοσι χρόνια, είναι ένα διαδικτυακό φόρουμ όπου οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύουν ερωτήσεις και να σχολιάζουν θέματα που τους ενδιαφέρουν.

Περισσότεροι από 76 εκατομμύρια άνθρωποι, κατά μέσο όρο, το επισκέπτονταν καθημερινά τον Δεκέμβριο του 2023, προσελκύονται από λειτουργίες όπως τα επαναλαμβανόμενα θέματα “Ρωτήστε με οτιδήποτε”, στα οποία συμμετέχοντες από ανώνυμους απλούς ανθρώπους μέχρι τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποβάλλουν ερωτήσεις.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι η αρχική δημόσια προσφορά (IPO) που έχει κατατεθεί στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ θα αλλάξει το πνεύμα του ιστότοπου.

“Όταν οι πιο σημαντικοί πελάτες μετατοπίζονται από τους [χρήστες] στους μετόχους, το προϊόν πάντα [υποφέρει]”, δήλωσε ένα άτομο.

“Γίνεται “τι μπορούμε να κάνουμε αυτό το τρίμηνο για να αποσπάσουμε μια επιπλέον μονάδα εσόδων”, αντί για το “πώς μπορούμε να κάνουμε αυτό το προϊόν καλύτερο””.

Ιστορία της διαμαρτυρίας

Δεν είναι καθόλου η πρώτη φορά που οι πιο δυναμικοί χρήστες του Reddit εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την πλατφόρμα.

Το 2023, χιλιάδες κοινότητες του Reddit έγιναν μη προσβάσιμες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο λειτουργίας του ιστότοπου – ιδίως για τις αμφιλεγόμενες χρεώσεις για τους προγραμματιστές των εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την περιήγηση στην πλατφόρμα.

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες κοινότητες του Reddit άρχισαν τότε να επιτρέπουν μόνο φωτογραφίες και βίντεο του κωμικού Τζον Όλιβερ, μετά από ψήφους δυσαρεστημένων χρηστών.

Αλλά αυτό αποδείχθηκε βραχύβιο, και το σχέδιο του Reddit αποδείχθηκε τελικά οικονομικά επωφελές, καθώς έκλεισε συμφωνία με τη Google, η οποία φέρεται να αξίζει 60 εκατομμύρια δολάρια (47 εκατομμύρια λίρες), ώστε ο τεχνολογικός γίγαντας να μπορεί να χρησιμοποιεί αναρτήσεις του Reddit για την εκπαίδευση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

Η κατάθεση δεν αναφέρει πόσα χρήματα ελπίζει να συγκεντρώσει η εταιρεία με την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Παρέχει όμως μια ματιά στις δραστηριότητες της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της να μετατρέψει τη διαδικτυακή της δημοτικότητα σε κέρδος.

Αποτιμήθηκε σε περίπου 10 δισ. δολάρια σε έναν ιδιωτικό γύρο άντλησης κεφαλαίων το 2021.

Αλλά η εταιρεία έχει καταγράψει ζημιές κάθε χρόνο από το ξεκίνημά της, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 90 εκατ. δολάρια πέρυσι.

Στην κατάθεση, η Reddit δήλωσε ότι δεν είχε αρχίσει να προσπαθεί σοβαρά να βγάλει χρήματα μέχρι το 2018. Ανέφερε έσοδα ύψους 804 εκατ. δολαρίων πέρυσι, αυξημένα κατά περισσότερο από 20% από το 2022.

Η διαφήμιση αντιπροσώπευε σχεδόν το σύνολο των εσόδων, αλλά σε σημείωμα προς τους υποψήφιους επενδυτές ο διευθύνων σύμβουλος Steve Huffman δήλωσε ενθουσιασμένος με τις ευκαιρίες να καταστήσει την πλατφόρμα χώρο για το εμπόριο και να παραχωρήσει άδεια χρήσης του περιεχομένου της σε εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης.

“Ποτέ δεν ήμουν πιο ενθουσιασμένος για το μέλλον του Reddit από ό,τι τώρα”, έγραψε ο κ. Huffman. “Έχουμε πολλές ευκαιρίες να αναπτύξουμε τόσο την πλατφόρμα όσο και την επιχείρηση, την τελευταία μέσω της διαφήμισης, της νομισματοποίησης του εμπορίου στην πλατφόρμα και της αδειοδότησης δεδομένων”.

Η δημόσια εγγραφή του Reddit θα είναι η πρώτη από εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης μετά το Pinterest το 2019.

Έρχεται την ώρα που οι χρηματοπιστωτικές αγορές στις ΗΠΑ σημειώνουν τακτικά νέα υψηλά, ενισχυμένες από την αισιοδοξία για την οικονομία και ένα νέο κύμα ανάπτυξης που τροφοδοτείται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η Vice Media σταματά τη δημοσίευση στον ιστότοπο και περικόπτει εκατοντάδες θέσεις εργασίας

Η τελευταία “βόμβα Woj” ήταν απλώς ένα απατηλό tweet της NFT από έναν χακαρισμένο λογαριασμό