in

This is helpfullThis is helpfull

Μόνο εδώ – 5 μύθοι για τα 5G δίκτυα που πρέπει να γνωρίζεις!

Είναι τελικά κακό για την υγεία μας αλλά και για τα προσωπικά μας δεδομένα;

Η άφιξη του 5G έχει προκαλέσει ένα κύμα θεωριών συνομωσίας και μύθων παγκοσμίως και σε αυτό το άρθρο βλέπουμε σύντομα 5 μύθους που θα πρέπει να γνωρίζεις.

Το 5G προκαλεί προβλήματα στην υγεία

Ένας από τους μεγαλύτερους σε απήχηση μύθους σχετικά με τα δίκτυα 5G είναι ότι αυτά προκαλούν σημαντικά προβλήματα στην υγεία των ατόμων. Οι μύθοι αυτοί ξεκινούν από το γεγονός ότι το 5G όπως επισημαίνει το howtogeek, λειτουργεί σε υψηλότερες συχνότητες του φάσματος σε σχέση με τους προκατόχους, κάτι που κάνει τους ανθρώπους να ανησυχούν για πιθανά προβλήματα με την ακτινοβολία.

  • Στην πραγματικότητα ωστόσο, το 5G, όπως και άλλες ασύρματες τεχνολογίες πριν από αυτό και το Wi-Fi, εκπέμπουν μη ιονίζουσα ακτινοβολία.

Αυτού του είδους η ακτινοβολία δεν έχει την ενέργεια να βλάψει το DNA μας, σε αντίθεση με την ιονίζουσα ακτινοβολία που συναντάμε σε πυρηνικά υλικά. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει πολλές φορές διαβεβαιώσει ότι το 5G λειτουργεί εντός άκρως ασφαλών ορίων.

Όχι το 5G δεν προσφέρει μόνο πιο γρήγορες ταχύτητες

Αν και το 5G υπόσχεται πιο γρήγορες ταχύτητες download και upload δεν κάνει μόνο αυτό. To 5G προσφέρει παράλληλα πιο χαμηλό latency, που με τη σειρά του σημαίνει πιο μικρή καθυστέρηση όταν τα δεδομένα στέλνονται από μια συσκευή και πότε λαμβάνονται.

Φέρει την επανάσταση εν ολίγοις σε βιομηχανίες όπως το gaming, όπου το κάθε χιλιοστό του δευτερολέπτου παίζει μεγάλο ρόλο.

Επίσης τα 5G δίκτυα έχουν σχεδιαστεί να υποστηρίξουν ακόμη περισσότερες ταυτόχρονα συσκευές, ένα ιδιαίτερα κρίσιμο στοιχείο στο κόσμο του Internet of Things.

Το 5G δεν θα αντικαταστήσει το Wi-Fi

Ένα άλλος μύθος θέλει το 5G να αντικαταστήσει το Wi-Fi. Αν και το 5G μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά ή ακόμη και να αντικαταστήσει το σταθερό internet σε πολλές περιπτώσεις, όπως και στη δική μας, δεν θα αντικαταστήσει τελείως το Wi-Fi.

Ο κύριος λόγος είναι το κόστος. Αν και τα πακέτα του 5G γίνονται συνεχώς πιο φθηνά παγκοσμίως δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα δωρεάν δεδομένα που έχουμε με το Wi-Fi. Μπορεί η Cosmote, η Vodafone, αλλά και η Nova να έχουν πραγματικά απεριόριστα συμβόλαια με internet αλλά στη χώρα μας αφενός δεν είναι τόσο παντού διαθέσιμο το 5G, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο σε άλλες χώρες. θα χρειαστούν χρόνια ακόμα και αν γίνει κάτι τέτοιο. Η Vodafone στη καρτοκινητή τουλάχιστον γυρίζει πίσω, με 300GB όριο στα πακέτα που διαφημίζει ως απεριόριστο.

Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το 5G στο αεροδρόμιο

Ο μύθος γεννήθηκε από το γεγονός ότι τα δίκτυα 5G θα επιδράσουν με τα αλτίμετρα των αεροσκαφών, δηλαδή τα όργανα που μετρούν το ύψος του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της προσγείωσης. Αν και είναι αλήθεια ότι υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες σχετικά με αυτό, οργανισμοί όπως η FCC και οι αεροπορικές εταιρείες συνεργάζονται για να διασφαλίσουν την αρμονική συμβίωση, όπως και στην Ευρώπη, με ασφαλή τρόπο.

Χρειάζεσαι ένα 5G smartphone αυτή τη στιγμή

Η ιδέα ότι όλοι χρειάζεται να βιαστούν και να αγοράσουν ένα 5G smartphone αυτή τη στιγμή δεν ισχύει και δεν έχει κανένα νόημα.

  • Μπορεί τα περισσότερα σύγχρονα smartphones να έχουν 5G, ωστόσο οι περιπτώσεις που ουσιαστικά θα μας βοηθήσει δεδομένης της υποδομής των δικτύων στην Ελλάδα είναι ελάχιστες.

Το 4G αυτή τη στιγμή παρέχει καλύτερη κάλυψη και πληθυσμιακή και γεωγραφική στην Ελλάδα, ενώ οι ταχύτητες σε 5G δεν είναι πάντα και οι καλύτερες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ελπίδα ζωής για εκατομμύρια ασθενείς – Νέο χάπι εξαφανίζει τον καρκίνο! Τα πρώτα αποτελέσματα

“Ζωγραφίζει” πάλι η ΑΙ – Δείτε τους μεγιστάνες της tech βιομηχανίας σαν χαρακτήρες στο GTA (φωτο)