in

Καιρός από το Microsoft Start: Ακρίβεια στην πρόβλεψη με τεχνητή νοημοσύνη

Στην πρόγνωση του καιρού, η ακρίβεια κυριαρχεί. Μια ανακριβής πρόβλεψη μπορεί να καταστρέψει ένα μπάρμπεκιου, να συντομεύσει μια υπαίθρια βόλτα ή να αλλάξει τα σχέδιά σας για το Σαββατοκύριακο, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, το ποντάρισμα είναι πολύ μεγαλύτερο και η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να σας βοηθήσει. Με την τεχνολογία AI, η ομάδα Weather έχει υιοθετήσει μια μοναδική προσέγγιση για τη δημιουργία πιο ακριβών μοντέλων πρόβλεψης χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τύπους δεδομένων και τα καλύτερα δεδομένα παρέχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Weather από τη Microsoft Start ανακηρύχθηκε ο «συνολικά πιο ακριβής πάροχος μετεωρολογικών προβλέψεων παγκοσμίως» από το ForecastWatch*. Με την τεχνολογία AI να οδηγεί τη βελτίωση στις προβλέψεις της, η Microsoft θέτει ένα νέο πρότυπο και η έκθεση του 2023* επιβεβαιώνει την ηγετική θέση στον κλάδο.
Αυτή η ανεξάρτητη μελέτη 22 μετεωρολογικών υπηρεσιών για ολόκληρο το έτος 2023 αξιολόγησε 13 διαφορετικές μετρήσεις. Ο καιρός από το Microsoft Start είχε τις κορυφαίες βαθμολογίες για πολλαπλές μετρήσεις, συμπεριλαμβανομένων προβλέψεων υψηλής και χαμηλής θερμοκρασίας και προβλέψεων κάλυψης cloud. Αυτό περιελάμβανε προβλέψεις για 1-5 ημέρες. Στην πραγματικότητα, το Weather από τα συνολικά ποσοστά πρώτης θέσης της Microsoft Start ήταν 11% υψηλότερα από πέρυσι και το προβάδισμα από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή αυξήθηκε κατά 4%. Πώς έγινε λοιπόν αυτό;
Η τεχνολογία AI εγκαινιάζει μια νέα εποχή πρόγνωσης καιρού
Η πρόβλεψη καιρού χρησιμοποιεί παραδοσιακά υπερυπολογιστές και μεγάλης κλίμακας προσομοιώσεις φυσικής. Ο καιρός από το Microsoft Start αναθεώρησε την πρόγνωση του καιρού χρησιμοποιώντας AI, συγκεντρώνοντας τεράστια σύνολα δεδομένων καιρού, υπολογιστικά μοντέλα μεγάλης κλίμακας, δεδομένα χαρτογράφησης και τοπογραφίας καθώς και αναφορές σε πραγματικό χρόνο από χρήστες.
  Αυτή η ολοκληρωμένη, βασισμένη σε δεδομένα προσέγγιση καθιστά δυνατή την προσφορά μιας πλήρους σειράς λύσεων στους χρήστες, από τις τρέχουσες προβλέψεις βροχής και χιονιού, πρόβλεψη και μοντελοποίηση κάλυψης νέφους, ακόμη και νέες προβλέψεις 30 ημερών. όλα με μεγαλύτερη ακρίβεια από ό,τι ήταν δυνατόν προηγουμένως.
Βελτίωση της ετοιμότητας για τις καιρικές συνθήκες σε παγκόσμια κλίμακα
Οι ακραίες καιρικές επιπτώσεις σε ανθρώπους και περιουσίες γίνονται όλο και πιο συχνές, αλλά καλύτερα δεδομένα πρόβλεψης μπορούν να βοηθήσουν. Τον Μάρτιο του 2024, πάνω από 150 δισεκατομμύρια ειδοποιήσεις καιρού στάλθηκαν στους χρήστες της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων 9 δισεκατομμυρίων ειδοποιήσεων για σοβαρές καιρικές συνθήκες. Ο Weather από τη Microsoft Start είναι περήφανος πρεσβευτής του Weather Ready Nation της NOAA, μιας πρωτοβουλίας που δεσμεύεται να ενημερώνει και να προετοιμάζει τους πολίτες για τους καιρικούς κινδύνους και αποτελεί επίσης σημαντικό μέρος της πρωτοβουλίας Early Warnings for All του ΟΗΕ που επικεντρώνεται στην παροχή προειδοποιήσεων για τον καιρό για κάθε πολίτη του πλανήτη. Αυτό έχει νόημα όταν θυμάστε ότι το Weather από το Microsoft Start είναι ενσωματωμένο εγγενώς στα Windows. Οι ειδοποιήσεις της γραμμής εργασιών σε συνδυασμό με λεπτομερείς, διαδραστικούς χάρτες, γραφήματα και ακόμη και πληροφορίες με τεχνητή νοημοσύνη καθιστούν αυτό ένα ισχυρό και ολοκληρωμένο εργαλείο.
Εκτός από τα Windows, ο πιο ακριβής πάροχος πρόγνωσης καιρού παγκοσμίως είναι ενσωματωμένος στο Edge, το MSN, το Bing, την εφαρμογή Microsoft Start για κινητά και πολλά άλλα.
Ο καιρός από το Microsoft Start παρέχει ακριβείς πληροφορίες και πληροφορίες, βοηθώντας τους ανθρώπους να λαμβάνουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις για να διατηρούν ασφαλή αυτούς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Βελτιώνοντας την ακρίβεια και τη διαθεσιμότητα των προγνώσεων καιρού σε συνεργασία με κρατικούς φορείς, αυτός είναι ένας άλλος τρόπος με τον οποίο η Microsoft εκπληρώνει την αποστολή της να ενδυναμώσει κάθε άτομο και κάθε οργανισμό στον πλανήτη να επιτύχει περισσότερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οι καλύτερες εφαρμογές τηλεχειριστηρίου υπολογιστή για Android και iPhone

qBittorrent 4.6.5 open-source torrent client χωρίς διαφημίσεις