in ,

Η Snap θα απολύσει “περίπου” το 10% του προσωπικού της!

Ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Snap, ο οποίος διαχειρίζεται το Snapchat, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει “περίπου” το 10% του προσωπικού του.

Η εταιρεία δήλωσε τον Νοέμβριο του 2023 ότι είχε 5.000 υπαλλήλους, γεγονός που υποδηλώνει ότι περίπου 500 άτομα αντιμετωπίζουν απολύσεις.

Αυτό έρχεται μια ημέρα πριν η Snap ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου της – έχοντας αναφέρει καθαρή ζημία ύψους 368 εκατ. δολαρίων (294 εκατ. στερλινών) το προηγούμενο τρίμηνο τον Οκτώβριο του 2023.

Η Snapchat δήλωσε ότι η κίνηση αυτή θα “μειώσει την ιεραρχία και θα προωθήσει την προσωπική συνεργασία”.

“Επικεντρωνόμαστε στην υποστήριξη των αποχωρούντων μελών της ομάδας μας και είμαστε πολύ ευγνώμονες για τη σκληρή δουλειά τους και τις πολλές συνεισφορές τους στη Snap”, δήλωσε εκπρόσωπος στο BBC.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ετήσια έκθεσή της, περισσότεροι από 500 άνθρωποι εργάζονται για την εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν είναι σαφές αν κάποια από τις περικοπές θα πέσει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Jasmine Enberg, κύρια αναλύτρια κοινωνικών μέσων ενημέρωσης στην Insider Intelligence, δήλωσε στο BBC ότι οι απολύσεις “δεν αποτελούν καλό οιωνό για την κατάσταση της επιχείρησης της Snap” ενόψει της τελευταίας ανακοίνωσης των κερδών της την Τρίτη.

Η ίδια επισήμανε τα τελευταία αποτελέσματα της ανταγωνίστριας Meta – τα οποία έδειξαν τριπλασιασμό των τριμηνιαίων κερδών σε ετήσια βάση, αύξηση των χρηστών, μείωση του κόστους και υψηλότερες πωλήσεις διαφημίσεων – ως “μια δύσκολη πράξη για τη Snap να ακολουθήσει”.

“Η Snap πιθανότατα προσπαθεί να συγκεντρώσει κάποια υπεραξία με τους επενδυτές, οι οποίοι επιβράβευσαν τον ανταγωνιστή της για τα μέτρα περικοπής κόστους και τη συνέχιση του μαντρόσκυλου “κάνε περισσότερα με λιγότερα” ενόψει του 2024″, δήλωσε η κ. Enberg.

Πρόσθεσε ότι τα διαφημιστικά έσοδα της Snap έχουν “αργήσει να ανακάμψουν από την επιβράδυνση της ψηφιακής διαφήμισης”.

Πρόκειται για το δεύτερο κύμα μαζικών απολύσεων από την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η οποία απέλυσε περίπου το 20% των εργαζομένων της τον Αύγουστο του 2022.

Η Snap έχει επιχειρήσει να επεκταθεί σε προϊόντα πέραν του Snapchat, μεταξύ άλλων πειραματιζόμενη με γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (AR), που ονομάζονται Spectacles.

Αλλά η εταιρεία δεν μπόρεσε να βρει μαζική αγορά για τα άλλα προϊόντα της και στη συνέχεια έκλεισε ένα τμήμα που προσέφερε υπηρεσίες AR σε επιχειρηματικούς πελάτες το 2023.

Οι τελευταίες περικοπές θέσεων εργασίας έρχονται καθώς οι εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Meta και Google, παλεύουν με το πώς να εξισορροπήσουν τα μέτρα μείωσης του κόστους με την ανάγκη να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα layoffs.fyi, η οποία παρακολουθεί τις απώλειες θέσεων εργασίας στον τεχνολογικό τομέα, το 2023 υπήρξαν περισσότερες από 232.000 περικοπές θέσεων εργασίας στον κλάδο.

Αλλού, την περασμένη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Evan Spiegel εξετάστηκε μαζί με τα αφεντικά των X (πρώην Twitter), Meta, Discord και TikTok σε ακρόαση της αμερικανικής Γερουσίας για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο, όπου η προσοχή των γερουσιαστών έπεσε κυρίως στον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta Mark Zuckerberg και το αφεντικό του TikTok Shou Zi Chew.

Ο κ. Spiegel δήλωσε στην εναρκτήρια κατάθεσή του στην ακρόαση ότι ο ίδιος και ο συνιδρυτής Bobby Murphy δημιούργησαν το Snapchat ως εναλλακτική λύση σε σχέση με άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι εικόνες που μοιράζονται είναι “μόνιμες, δημόσιες και υπόκεινται σε μετρήσεις δημοτικότητας”.

Υποστήριξη της ανάπτυξης

Οι απολύσεις ανακοινώθηκαν από την εταιρεία σε αίτηση που κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Η Snap δήλωσε ότι οι απολύσεις θα επηρεάσουν το προσωπικό σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά δεν διευκρίνισε ποιοι θα επηρεαστούν περαιτέρω.

“Προκειμένου να τοποθετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επιχείρησή μας ώστε να υλοποιήσουμε τις υψηλότερες προτεραιότητές μας και να διασφαλίσουμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να επενδύσουμε σταδιακά για να υποστηρίξουμε την ανάπτυξή μας με την πάροδο του χρόνου, πήραμε τη δύσκολη απόφαση να αναδιαρθρώσουμε την ομάδα μας”, ανέφερε η εταιρεία.

Στην κατάθεσή της, ανέφερε ότι οι περικοπές θα υπόκεινται “στην τοπική νομοθεσία και στις απαιτήσεις διαβούλευσης” σε κάθε χώρα, γεγονός που θα μπορούσε να παρατείνει τη διαδικασία.

Και εκτίμησε ότι η κίνηση θα μπορούσε να της κοστίσει μεταξύ 55 εκατ. και 75 εκατ. δολαρίων (44 εκατ. λίρες) σε αποζημιώσεις “και άλλες δαπάνες”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτάσεις για την πρόληψη κυβερνοεπιθέσεων σε βασικές υπηρεσίες

Η Huawei βάζει την Τεχνητή Νοημοσύνη στο πιο δημοφιλές τηλέφωνό της