in ,

Η Meta ζητά τη θέσπιση νόμων περί γονικού ελέγχου για παιδιά κάτω των 16 ετών

Η Meta έχει ζητήσει νόμους που θα αναγκάζουν τα καταστήματα εφαρμογών να λαμβάνουν τη γονική έγκριση όταν ένα παιδί κατεβάζει μια εφαρμογή.

Η πρόταση θα επιβάλλει στα καταστήματα εφαρμογών, όπως αυτά που διαχειρίζονται η Apple και η Google, την υλοποίηση γονικών ελέγχων, αντί για τις εταιρείες κοινωνικών μέσων.

Η Meta, η οποία είναι η ιδιοκτήτρια του Instagram και του Facebook, έχει αντιμετωπίσει κριτική για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους έφηβους που χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες της.

Ο επικεφαλής ασφάλειας της εταιρείας ζήτησε για μια “απλή, βιομηχανική λύση” που θα διέπει τη χρήση των κοινωνικών μέσων από παιδιά.

“Οι γονείς θα πρέπει να επικυρώνουν τις λήψεις εφαρμογών των εφήβων τους, και υποστηρίζουμε ομοσπονδιακή νομοθεσία που απαιτεί από τα καταστήματα εφαρμογών να λαμβάνουν την έγκριση των γονέων όποτε οι έφηβοι κάτω των 16 ετών κατεβάζουν εφαρμογές,” είπε η παγκόσμια επικεφαλής ασφάλειας της Meta, Αντιγόνη Ντέιβις, σε μια ανάρτηση στο blog που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

“Με αυτήν τη λύση, όταν ένας έφηβος θέλει να κατεβάσει μια εφαρμογή, τα καταστήματα εφαρμογών θα πρέπει να ειδοποιούν τους γονείς τους, παρόμοια με τον τρόπο που οι γονείς ειδοποιούνται αν ο έφηβος τους προσπαθήσει να κάνει μια αγορά.

“Οι γονείς μπορούν να αποφασίσουν αν θέλουν να εγκρίνουν τη λήψη… μπορούν επίσης να επιβεβαιώσουν την ηλικία του εφήβου τους κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης του τηλεφώνου τους, εξουδετερώνοντας την ανάγκη για όλους να επιβεβαιώνουν την ηλικία τους πολλές φορές σε πολλές εφαρμογές.”

Η ανάρτηση έρχεται καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει αυξανόμενες αγωγές που σχετίζονται με τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τη χρήση παιδιών και εφήβων, μια εβδομάδα μετά τον καταγγελέα που είπε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ότι πίστευε ότι το Instagram δεν έκανε αρκετά για να προστατεύσει τους έφηβους από τον διαδικτυακό κίνδυνο.

Είπε ότι η 14χρονη κόρη του αντιμετώπισε σεξουαλικές προσεγγίσεις στο Instagram και πίστευε ότι η Meta έπρεπε να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Ο πρώην υπάλληλος της Meta είπε στο BBC ότι πίστευε ότι η καταγγελία δεν θα του επιτρέψει να εργαστεί ξανά στη βιομηχανία της τεχνολογίας.

Η Meta έχει προηγουμένως αναφέρει ότι έχει εισάγει “πάνω από 30 εργαλεία” για την υποστήριξη ενός ασφαλούς online περιβάλλοντος.

Ωστόσο, οι πολιτικοί στις ΗΠΑ επιλέγουν ολοένα και περισσότερο να εγκρίνουν τοπικούς νόμους για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα πιο περίπλοκο νομικό πλαίσιο για τη Meta και άλλες εταιρείες.

Τον Μάρτιο, το Ουτάχ γιν το πρώτο κράτος στις ΗΠΑ που απαιτεί από τις εταιρείες κοινωνικών μέσων να λαμβάνουν τη γονική συγκατάθεση για τη χρήση των εφαρμογών τους από παιδιά.

Η Meta δήλωσε ότι ζητάει ένα εθνικό νόμο.

“Ως βιομηχανία, θα πρέπει να συνεργαστούμε με τους νομοθέτες για τη δημιουργία απλών και αποτελεσματικών τρόπων για τους γονείς να επιβλέπουν τις online εμπειρίες των εφήβων τους,” δήλωσε η κυρία Davis.

“Είναι απαραίτητη η νομοθεσία ώστε όλες οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι έφηβοι να υπόκεινται στα ίδια πρότυπα.”

Οι εταιρείες κοινωνικών μέσων αντιμετωπίζουν επίσης μια σειρά αυξανόμενων κανονισμών παγκοσμίως.

Στην ΕΕ, οι νόμοι περί προστασίας δεδομένων έχουν δημιουργήσει τόσο σοβαρά ζητήματα για τη Meta, ώστε η εταιρεία έχει εισάγει μια συνδρομή για να τα αποφύγει, ενώ ακόμα δεν έχει εισαγάγει την πιο πρόσφατη κοινωνική της πλατφόρμα, το Threads.

Η κυρία Davis είπε ότι η επιβολή της ευθύνης για τον έλεγχο των γονέων στα καταστήματα εφαρμογών θα βοηθήσει επίσης στο να “διατηρηθεί η ιδιωτικότητα” περιορίζοντας τον αριθμό των εταιρειών που συλλέγουν “ενδεχομένως ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το Map View της Amazon έρχεται για να δημιουργήσει ψηφιακό χάρτη του smart home σας

Τα νοσοκομείο Luton and Dunstable ελπίζουν ότι ένα ρομπότ μπορεί να μειώσει το χρόνο αναμονής χειρουργικών επεμβάσεων για απώλεια βάρους.