in ,

Η Google δεν θα ανακοινώσει εάν και άλλες εταιρείες εκτός από τη Spotify έλαβαν μυστικές ειδικές συμφωνίες για το κατάστημα εφαρμογών!

Μετά την επιβεβαίωση από τη Google χθες ότι παραχώρησε στη Spotify μια ειδική συμφωνία για τα τέλη του Android app store, ήμασταν περίεργοι αν η εταιρεία Bumble ή οποιαδήποτε άλλη από τις περίπου 80 εταιρείες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα “User Choice Billing” της Google είχαν παρόμοιες εναλλακτικές συμφωνίες.

Ο εκπρόσωπος της Google, Dan Jackson, δεν θέλησε να απαντήσει στην ερώτησή μας.

Ο Jackson επιβεβαίωσε ότι “η τυπική χρέωση υπηρεσίας που πληρώνει ο προγραμματιστής μειώνεται κατά 4%”, με το User Choice Billing, και μας παρέπεμψε στην τηλεδιάσκεψη του τέταρτου τριμήνου του 2022 της Bumble, όπου ο CFO Anu Subramanian υπονοεί στους επενδυτές ότι η Bumble, τουλάχιστον τότε, δεν είχε ειδική τιμή:

“Ναι, για το User Choice Billing, δεν περιμένουμε να έχει κανένα αντίκτυπο στα περιθώρια. Όπως ξέρετε, θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε συνολικά το 15% που πληρώνουμε σήμερα στο Google Play. Η σύνθεση αυτής της πληρωμής θα είναι απλώς διαφορετική. Ούτως ειπείν, από την άποψη του περιθωρίου, δεν περιμένουμε καθόλου επιπτώσεις.”

Τα δικογραφικά έγγραφα υποδηλώνουν ότι η “διαφορετική σύνθεση” σημαίνει ότι οι προγραμματιστές εξακολουθούν να καταβάλλουν αποτελεσματικό ποσοστό 15 ή 30% στο Android Play Store, διότι θα πρέπει να ξοδέψουν το 4% που εξοικονομούν από τη Google στον δικό τους ξεχωριστό επεξεργαστή πληρωμών. Η αντιπρόεδρος της Google για τις συνεργασίες του Play, Purnima Kochikar, παραδέχθηκε ότι οι προγραμματιστές γενικά θα καταλήγαν να πληρώνουν το ίδιο αποτελεσματικό ποσοστό με ή χωρίς το User Choice Billing.

Η τηλεδιάσκεψη κερδών του Bumble για το τρίτο τρίμηνο του 2023 υποδηλώνει ότι, αντίθετα από μια συμφωνία σαν αυτή της Spotify, η εταιρεία πληρώνει πλέον υψηλότερα τέλη καταστήματος εφαρμογών:

“Ως ποσοστό των εσόδων, το κόστος των εσόδων ήταν 29%, έναντι 27% της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους, κυρίως λόγω υψηλότερων τελών καταστήματος εφαρμογών λόγω συμμόρφωσης με την υποχρέωση του Google Play.”

Ωστόσο, “θα έλεγα ότι προς το παρόν, είμαστε αρκετά θετικοί για την επίδραση στους χρήστες,” δήλωσε ο πρόεδρος του Bumble σχετικά με το User Choice Billing σε προηγούμενη τηλεδιάσκεψη κερδών για το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Υπάρχει λοιπόν κάποιος λόγος που το Bumble επέλεξε το User Choice Billing, αν ήταν είτε ένα ισοζύγιο είτε αρνητικό για τα περιθώρια της εταιρείας!

Το όφελος μπορεί να είναι η δυνατότητα παροχής χαρακτηριστικών που η Google δεν προσφέρει – ακούσαμε τη Google να δηλώνει στο δικαστήριο σήμερα ότι το User Choice Billing θα μπορούσε να επιτρέψει στο Bumble, για παράδειγμα, να προσφέρει συνδρομές μιας ημέρας για τις εφαρμογές ραντεβού του. Όταν το Bumble έχασε αυτές τις συνδρομές μιας ημέρας με την εφαρμογή του Badoo ως μέρος μιας υποχρεωτικής μετάβασης στο Google Play Billing, ο αντιπρόεδρος του Bumble για τα έσοδα από προϊόντα, Richard Watts, δήλωσε στο δικαστήριο ότι οδήγησε σε μείωση των πληρωμένων χρηστών. Ωστόσο, χωρίς μια σαφή απάντηση από τη Google ή οποιοδήποτε άλλο εμπλεκόμενο μέρος, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτός είναι ο λόγος. Επίσης, δεν ξέρουμε, και ποτέ ίσως δεν μάθουμε, πόσο καλή συμφωνία έκανε η Spotify. Πρώτα μάθαμε για τη μυστική συμφωνία αφού η Google υποστήριξε ότι δεν θα έπρεπε να επιτραπεί στην Epic να αποκαλύψει τα συγκεκριμένα ποσοστά που επέτρεψε στη Spotify να πληρώνει σε ανοιχτή διαπραγμάτευση, για να μην χρησιμοποιούν τις ίδιες άλλες εταιρείες για να πάρουν καλύτερες συμφωνίες. Ο δικαστής Donato αρνήθηκε να αποφασίσει οποιαδήποτε από τις δύο πλευρές σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αντίθετα, τους επέτρεψε να το λύσουν μεταξύ τους – και την Τετάρτη, ενώ η κριτική είδε τους “δύο αριθμούς” της Spotify, η Epic δεν τους εξομοίωσε δυνατά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η ενημέρωση “anti-cheat” του Call of Duty θα κάνει τους απατεώνες να εξαφανιστούν!

Η Unity πιθανόν να προχωρήσει σε απολύσεις!