in ,

Η Disney Pinnacle ετοιμάζεται να είναι το επόμενο μεγάλο αποτυχημένο NFT.

“NFTs δεν έχουν φύγει ακόμα – Η Disney θα λανσάρει μια ‘ολοκαίνουργια κοινωνικά καθοδηγούμενη συλλεκτική εμπειρία’ με το όνομα Disney Pinnacle αργότερα φέτος, μετατρέποντας χαρακτήρες από τη Pixar, το Star Wars και τις κλασικές κινουμένες εικόνες της σε εμπορεύσιμα ψηφιακά pins. Η ιστοσελίδα του Disney Pinnacle έχει μια λίστα αναμονής για ενδιαφερόμενους εμπόρους και συλλέκτες· ωστόσο, δεν εξηγεί τι είναι ακριβώς τα ‘ψηφιακά pins’ ή γιατί η εταιρεία θα ενοχληθεί να δημιουργήσει ένα επαληθεύσιμο ψηφιακό αγαθό.

Κατά την ανακοίνωση του Pinnacle, η Disney και ο συνεργάτης της Dapper Labs ακόμη δεν λένε τη λέξη “NFT”. Η Dapper Labs ακόμη αποκαλείται “η εταιρεία NFT”, αλλά μεταξύ ποικίλων απάτεων, μιας επεισοδίου που καίει τα μάτια σε ένα πρόσφατο γεγονός Bored Ape και ενός αγοράς που έχει πέσει από την κορύφωση της στις αρχές του 2021, αυτό είναι ένας όρος που φαίνεται ότι θα αποφεύγουν. Το μόνο πράγμα που είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή στην ιστοσελίδα είναι μια πολιτική απορρήτου που καθιστά σαφές ότι πρόκειται για μια προσπάθεια της Dapper Labs που αδειοδοτεί περιεχόμενο από τη Disney – όχι μια ενδοεταιρική προσπάθεια στο επίπεδο του Disney Plus.”

“Η συλλογή NFT θα κυκλοφορήσει μέσω μιας εφαρμογής iOS, και ένας εκπρόσωπος δηλώνει στο CoinDesk ότι εφαρμογές για web και Android θα έρθουν αργότερα. Ακόμη και χωρίς οποιεσδήποτε αντιληπτές λεπτομέρειες πέρα ​​από μια απλή κινούμενη εικόνα των pins που περιστρέφονται, υπάρχουν λόγοι να πιστεύει κανείς ότι η Dapper Labs μπορεί να ξεκινήσει καλά – το έκανε αυτό με το NBA Top Shot το 2020, καθώς και με προηγούμενα έργα όπως το CryptoKitties.

Ωστόσο, όποιος σκέφτεται να αγοράσει πρέπει να θυμάται την ιστορία των προηγούμενων έργων της Dapper. Το 2017, το CryptoKitties ήταν hot, με εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις. Τώρα, το CryptoKitties θυμίζεται για την “εντυπωσιακή του πτώση”, ενώ ένα κανάλι για ενδιαφερόμενους αγοραστές στο επίσημο Discord του έχει μηνύματα από τρία άτομα από τον Σεπτέμβριο.

Η Dapper Labs ακολούθησε αυτό με το NBA Top Shot το 2020, αντικαθιστώντας το καλλιτεχνικό έργο γάτας με “στιγμές” συλλεκτικά που αναμνούνται παίκτες και κορυφαία στιγμή που απευθύνονται στους φίλους του μπάσκετ. Δεδομένα από το CryptoSlam δείχνουν ότι η αγορά έφτασε στην κορύφωσή της τον Φεβρουάριο του 2021 με πάνω από 220 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις, λίγο πριν ξεπεράσει τους 165.000 μοναδικούς πωλητές. Το Top Shot δεν έχει ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια δολάρια σε μηνιαίες πωλήσεις από την έναρξη της τρέχουσας σεζόν του NBA, υπάρχουν λιγότεροι από 10.000 ενεργοί πωλητές και πολλοί άνθρωποι που ενδιαφέρθηκαν για την υπερβολή δεν είναι ευχαριστημένοι με το πώς κατέληξαν τα πράγματα.

Η Dapper Labs και ο CEO της, Roham Gharegozlou, αντιμετωπίζουν επίσης μια αγωγή που κατηγορεί το Top Shot για την πώληση μη καταχωρημένων αξιογράφων.

Μια παρόμοια προσπάθεια με το NFL δεν έφτασε ποτέ σε αυτά τα ύψη, καθώς η δραστηριότητα NFL All Day NFT έφτασε σε περίπου 54.000 κατόχους το φθινόπωρο του 2022. Τα πιο πρόσφατα δεδομένα δείχνουν ότι λιγότεροι από 1.000 κάτοχοι είναι προς το παρόν ενεργοί.

Ένα δελτίο τύπου που ανακοινώνει το Disney Pinnacle δεν ανέφερε οικονομικούς όρους, αλλά η πνευματική ιδιοκτησία της Disney δεν μπορεί να είναι φθηνή. Αυτή η είδηση δημοσιεύτηκε επίσης την ίδια ημέρα που η επιχείρηση τυχερών παιχνιδιών ESPN Bet ξεκινά, με την Penn Entertainment να προγραμματίζεται να πληρώσει στη Disney 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για 10 χρόνια για μια συνεργασία που περιλαμβάνει την άδεια χρήσης του ονόματος του αθλητικού του καναλιού.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η Amazon άρχισε να αντικαθιστά το Android με το δικό της λογισμικό σε ορισμένα προϊόντα

Η Mercedes-Benz ανοίγει το πρώτο της σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ισχύος 400 kW στις Ηνωμένες Πολιτείες.