in

Η Alliance παρουσιάζει το Wi-Fi 7

Η Wi-Fi Alliance κυκλοφόρησε τη Δευτέρα μια νέα έκδοση της ασύρματης τεχνολογίας της, με νέα χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν την απόδοση και να βελτιώσουν τη συνδεσιμότητα σε διάφορα περιβάλλοντα.

Οι νέες δυνατότητες στο Wi-Fi Certified 7 περιλαμβάνουν:

Κανάλια 320 MHz σε χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, που καθιστούν τη ζώνη των 6 GHz διαθέσιμη στο Wi-Fi, γεγονός που διευκολύνει τις ταχύτητες συσκευών πολλαπλών gigabit και την υψηλή απόδοση.
Λειτουργία πολλαπλών συνδέσμων (MLO), η οποία επιτρέπει στις συσκευές να μεταδίδουν και να λαμβάνουν δεδομένα ταυτόχρονα μέσω πολλαπλών συνδέσεων για αυξημένη απόδοση, μειωμένη καθυστέρηση και βελτιωμένη αξιοπιστία.
Διαμόρφωση τετράγωνου πλάτους 4K για υψηλότερους ρυθμούς μετάδοσης. και
512 Συμπιεσμένο block-ack για ενίσχυση της απόδοσης του φάσματος.

«Η εισαγωγή του Wi-Fi Certified 7 σηματοδοτεί την εμφάνιση της τελευταίας γενιάς Wi-Fi και θα επιταχύνει τη μαζική υιοθέτηση του Wi-Fi 7», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alliance, Kevin Robertson.

«Αυτή η πιστοποίηση υπογραμμίζει την αδυσώπητη δέσμευσή μας να παρέχουμε τεχνολογία αιχμής που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες βιώνουν το Wi-Fi, παρέχοντας μεγαλύτερες ταχύτητες, βελτιωμένη απόδοση και αυξημένη αξιοπιστία, που διευρύνουν τους ορίζοντες του τι είναι δυνατό μέσω του Wi-Fi», πρόσθεσε. .

Τεχνολογία «Μεγάλη συμφωνία»
Η Συμμαχία προβλέπει ότι το Wi-Fi 7 θα υιοθετηθεί γρήγορα σε ένα ευρύ οικοσύστημα, με περισσότερες από 233 εκατομμύρια συσκευές να εισέρχονται στην αγορά το 2024, αυξάνοντας σε 2,1 δισεκατομμύρια συσκευές έως το 2028.

Σε όρους δολαρίων ΗΠΑ, η IDC προβλέπει ότι η αγορά ασύρματου LAN θα φτάσει τα 23 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027, με σύνθετη ετήσια αύξηση 3% τα επόμενα πέντε χρόνια.

«Αναμένουμε από τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές να αρχίσουν να αναπτύσσουν το Wi-Fi 7 αργότερα αυτό το έτος, και μια αρκετά σημαντική αύξηση καθώς φτάνουμε στο 2025 και μετά», Brandon Butler, διευθυντής έρευνας για την ομάδα εταιρικών δικτύων στο IDC, μια παγκόσμια αγορά. και εταιρεία ερευνών, δήλωσε στο TechNewsWorld.

Από τεχνολογικής άποψης, το Wi-Fi 7 είναι μεγάλη υπόθεση, επειδή επιτυγχάνει ταχύτερη απόδοση μέσω πολλών βασικών τεχνολογιών, υποστήριξε ο Mark N. Vena, πρόεδρος και κύριος αναλυτής της SmartTech Research στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια.

«Η χρήση προηγμένων σχημάτων διαμόρφωσης, όπως το 4K-QAM, επιτρέπει υψηλότερους ρυθμούς δεδομένων ανά μετάδοση», είπε στο TechNewsWorld. “Η τεχνολογία πολλαπλών εισόδων πολλαπλών εξόδων πολλαπλών χρηστών επιτρέπει την ταυτόχρονη μετάδοση δεδομένων σε πολλές συσκευές, βελτιώνοντας τη συνολική απόδοση του δικτύου.”

«Επιπλέον», συνέχισε, «η εισαγωγή του Basic Service Set Coloring μειώνει τις παρεμβολές σε πολυσύχναστα περιβάλλοντα, βελτιστοποιώντας περαιτέρω την απόδοση.

Αλλαγή παραδείγματος
Ένα χαρακτηριστικό που θα πρέπει να προκαλεί ενθουσιασμό μεταξύ των τεχνολόγων είναι το MLO επειδή αλλάζει τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του Wi-Fi, σημείωσε ο Mike Leibovitz, αναλυτής εταιρικής δικτύωσης στη Gartner, μια εταιρεία έρευνας και παροχής συμβουλών με έδρα το Stamford, Conn.

Η πολλαπλή σύνδεση επιτρέπει σε μια συσκευή να συνδέεται με περισσότερα από ένα ραδιόφωνα σε ένα σημείο πρόσβασης και να στέλνει δεδομένα σε αυτά τα κανάλια ταυτόχρονα. «Αυτή είναι μια αλλαγή παραδείγματος», είπε ο Leibovitz στο TechNewsWorld.

«Τώρα μπορώ να συνδεθώ στο ραδιόφωνο 2,4 GHz και στο ραδιόφωνο 5 GHz σε ένα μόνο σημείο πρόσβασης. Τώρα έχω νέα χαρακτηριστικά για δυνητικά μεγαλύτερο εύρος ζώνης, καθώς και χαμηλότερο λανθάνον χρόνο, καλύτερη περιαγωγή — μια ολόκληρη σειρά χαρακτηριστικών που τώρα αυξάνονται σημαντικά επειδή μπορώ να χρησιμοποιήσω δύο κανάλια ταυτόχρονα.”

«Αυτό το είδος της λειτουργικότητας είναι πολύ περίπλοκο», αναγνώρισε. «Φανταστείτε να προσπαθείτε να κάνετε μια τέτοια λειτουργία να λειτουργεί για χιλιάδες διαφορετικούς τύπους συσκευών πληροφορικής. Θα χρειαστεί χρόνος για να γίνει αυτό το χαρακτηριστικό εξαιρετικά λειτουργικό στον πραγματικό κόσμο.”

«Μπορεί να χρειαστούν μερικά χρόνια για να λειτουργήσει σωστά σε περιβάλλοντα επιχειρήσεων και παραγωγής», πρόσθεσε.

Καταλύτης για την ανάπτυξη AR/VR;
Η Συμμαχία σημείωσε επίσης ότι αναμένει ότι τα smartphone, οι υπολογιστές, τα tablet και τα σημεία πρόσβασης θα είναι οι πρώτοι που θα υιοθετήσουν το Wi-Fi 7, ενώ ο εξοπλισμός χώρων πελατών (CPE) και ο εξοπλισμός επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας (AR/VR) θα συνεχίσουν να κερδίζουν νωρίς έλξη της αγοράς.

«Οι νέες παραγωγικές εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που απαιτούν υψηλή απόδοση θα επωφεληθούν από τις γρήγορες ταχύτητες του Wi-Fi 7», πρόσθεσε η Kristen Hanich, αναλύτρια στο Parks Associates, μια εταιρεία έρευνας αγοράς και συμβούλων που ειδικεύεται σε προϊόντα τεχνολογίας καταναλωτών, στο Ντάλας.

«Βλέπουμε επίσης έναν αυξανόμενο αριθμό επιχειρήσεων να υιοθετούν συσκευές Διαδικτύου πραγμάτων [IoT] και θήκες χρήσης, συμπεριλαμβανομένης της μηχανικής όρασης μέσω βιντεοκάμερων», είπε στο TechNewsWorld. «Αυτές οι επιχειρήσεις χρειάζονται CPE ικανό να χειρίζεται όλες αυτές τις ταυτόχρονες συνδέσεις».

«Η αγορά AR/VR άργησε να απογειωθεί, αλλά υπάρχει μια ευκαιρία με μεγαλύτερες ταχύτητες που επιτρέπουν μεγαλύτερη απόδοση σε νοικοκυριά με πολλά ακουστικά», συνέχισε. «Με τα ακουστικά Apple Vision Pro που κυκλοφορούν στις αρχές Φεβρουαρίου, αναμένουμε επίσης να δούμε περισσότερη προσοχή σε αυτήν την αγορά».

Η Vena πρόσθεσε ότι τα CPE, συμπεριλαμβανομένων των δρομολογητών και των μόντεμ, επωφελούνται από τις προηγμένες δυνατότητες του Wi-Fi 7, παρέχοντας στους χρήστες ταχύτερες και πιο αξιόπιστες συνδέσεις.

«Στο πεδίο του AR/VR, όπου η υψηλή απόδοση δεδομένων και η χαμηλή καθυστέρηση είναι ζωτικής σημασίας για καθηλωτικές εμπειρίες», συνέχισε, «η βελτιωμένη απόδοση του Wi-Fi 7 γίνεται καταλύτης για υιοθέτηση».

«Η ικανότητα της τεχνολογίας να ανταποκρίνεται στις απαιτητικές απαιτήσεις αυτών των εφαρμογών την τοποθετεί ως μια μεταμορφωτική δύναμη, οδηγώντας στην έγκαιρη υιοθέτηση τόσο σε CPE όσο και σε εξοπλισμό AR/VR», είπε.

Προστέθηκε ασφάλεια
Αν και είναι λίγο νωρίς για να προσδιοριστεί πώς συγκρίνεται η στάση ασφαλείας του Wi-Fi 7 με προηγούμενες εκδόσεις της τεχνολογίας, ορισμένες από τις πτυχές του βελτιώνουν την ασφάλεια, σημείωσε ο John Gallagher, αντιπρόεδρος της Viakoo Labs, μιας εταιρείας ασφάλειας IoT στο Mountain View της Καλιφόρνια.

«Το μεγαλύτερο νέο χαρακτηριστικό που σχετίζεται με την ασφάλεια είναι με τη λειτουργία Multi-Link, όπου χρησιμοποιείται μια ενιαία διεύθυνση MAC υψηλού επιπέδου για τα κλειδιά κρυπτογράφησης», είπε στο TechNewsWorld. “Αυτό είναι πιο ασφαλές γιατί αντί να χρησιμοποιούνται τρία πλήκτρα – ένα κλειδί για κάθε μία από τις πιθανές ζώνες ραδιοφώνου που χρησιμοποιείται – οι συσκευές χρειάζονται μόνο ένα σύνολο πλήκτρων.”

«Η ντετερμινιστική καθυστέρηση είναι ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό», συνέχισε. “Ενώ δεν αντιμετωπίζει άμεσα την ασφάλεια, παρέχει μια διαδρομή για την ανάλυση των αλλαγών σε αυτόν τον λανθάνοντα χρόνο για να προσδιοριστεί εάν η διαδρομή είναι ανασφαλής.”

«Γενικά», πρόσθεσε, «το επίπεδο ελέγχου για το Wi-Fi συνεχίζει να μετακινείται στο cloud, το οποίο φέρνει μαζί του όλα τα ζητήματα ασφάλειας που σχετίζονται με το cloud. Οι οργανισμοί μπορούν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία με το Wi-Fi 7 για να υποβληθούν σε έλεγχο οποιασδήποτε υποδομής που βασίζεται σε cloud που σχετίζεται με αυτό.”

Ο Leibovitz έχει αυτή τη συμβουλή για επιχειρήσεις που ανυπομονούν να υιοθετήσουν το Wi-Fi 7:

«Δεν συμβουλεύουμε τους πελάτες να βιαστούν στο Wi-Fi 7. Αυτή τη στιγμή είναι πολύ νωρίς. Μερικές από τις εξελίξεις που υπάρχουν από τεχνολογική άποψη είναι πολύ συναρπαστικές, αλλά θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να έχουμε ευρεία διαθεσιμότητα σε συσκευές και σωστή λειτουργία στις πλευρές της συσκευής και της υποδομής για να δημιουργήσουμε αξία για το Wi-Fi 7.»

«Αυτή τη στιγμή, υπάρχει πολλή διαφημιστική εκστρατεία για το Wi-Fi 7», πρόσθεσε. «Δεν θα σας συμβουλεύαμε να βιαστείτε για μια νέα υποδομή Wi-Fi 7 γιατί δεν θα συνειδητοποιήσετε τα οφέλη τους επόμενους 12 έως 18 μήνες. Μπορεί να χρειαστούν 36 μήνες για να δούμε την πλήρη υλοποίηση από το Wi-Fi 7.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οι εταιρείες ασφάλειας κινητών ενισχύουν τις άμυνες καθώς οι επιθέσεις εφαρμογών επιταχύνονται

Doogee V30T: Ένα στιβαρό αριστούργημα με προειδοποιήσεις από την εταιρεία