in ,

Η τάση #BookTok του TikTok “κυριολεκτικά άλλαξε τη ζωή μου”!

Ένας συγγραφέας που δημοσιεύει τα βιβλία του και ένας ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου, εξηγούν πώς η τάση #BookTok του TikTok έχει αλλάξει ζωές και έχει τροποποιήσει θετικά την εκδοτική βιομηχανία.

Ο Adam Beswick από το Lancashire έγινε γνωστός στην πλατφόρμα όταν άρχισε να διαφημίζει τα βιβλία του χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο hashtag.

Η Kirsty McKay, ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου The Book Dragon στο Stockton, είπε ότι το #BookTok επιτρέπει στους αυτοδημοσιευόμενους συγγραφείς να ακμάσουν.

Το #BookTok έχει πάνω από 200 δισεκατομμύρια προβολές στο TikTok, το ισοδύναμο του κάθε ατόμου στον κόσμο που το βλέπει 25 φορές.

Έχει γίνει μια κοινότητα βιβλιοφίλων που μοιράζονται τα αγαπημένα τους βιβλία και κριτικές, καθώς και ένας τόπος για τους συγγραφείς να μοιράζονται τα επερχόμενα έργα τους.

“Πολύ σουρεάλ”

Με περισσότερα από 971.000 likes στο TikTok και 200.000 followers στο Instagram, ο κ. Beswick από το Oswaldtwistle είπε ότι τα social media έχουν γίνει μια διαρκώς αναπτυσσόμενη κοινότητα που έχει διευκολύνει σημαντικά τον μάρκετινγκ των βιβλίων και έχει καταστήσει τα αυτοδημοσιευόμενα βιβλία πιο προσιτά στους ανθρώπους.

“Το TikTok είναι αυτό που ξεκίνησε τα πάντα για μένα. Μου επέτρεψε να έχω τις βάσεις για να ξεκινήσω να χτίζω την αναγνωστική μου βάση και να μην φοβάμαι να προβάλλω τα βιβλία μου,” είπε.

“Έχουν είναι δύο εκπληκτικά χρόνια, πολύ σουρεάλ.”

Η κοινότητα #BookTok ξεκίνησε να δημιουργείται στο TikTok κατά τη διάρκεια των lockdowns λόγω της Covid-19 το 2020 και το 2021.

Η Colleen Hoover είναι πιθανόν μία από τις πιο επιτυχημένες συγγραφείς στην κοινότητα αυτή.

Το βιβλίο της, “It Ends With Us”, εκδόθηκε το 2016 αλλά έγινε viral στο TikTok το 2021, με αποτέλεσμα να γίνει bestseller νούμερο ένα των New York Times το 2022.

Τώρα μεταφέρεται σε ταινία με το cast να περιλαμβάνει τους αστέρες του Hollywood Blake Lively και Justin Baldoni.

Σύμφωνα με τη New York Times έως τον Οκτώβριο του 2022, η κας Hoover έχει πουλήσει πάνω από 20 εκατομμύρια βιβλία.

Η Kirsty McKay ιδρυτής του The Book Dragon, το οποίο περηφανεύεται για το ότι πωλεί μόνο αυτοδημοσιευμένα βιβλία.

Δύο εβδομάδες μετά το να πήρε το δικό της βιβλίο σε ένα βιβλιοπωλείο στην κεντρική λεωφόρο, η Kirsty είπε ότι το βρήκε στο πιο απόμακρο ράφι, μακριά από το μπροστινό μέρος, εμφανίζοντας μόνο την πλάτη του.

“Δεν υπήρχε καμία πιθανότητα ποτέ να το δει ένας πελάτης,” είπε.

“Δεν υπάρχει υποστήριξη, καμία ενδιαφέρον για τους αυτοδημοσιευμένους συγγραφείς. Νομίζεις ότι το να γράψεις το βιβλίο είναι το πιο δύσκολο, αλλά δεν είναι. Είναι η πραγματική προώθηση και μάρκετινγκ του,” είπε.

“#BookTok δίνει προβολή σε βιβλία που οι άνθρωποι ίσως δεν γνώριζαν, επειδή είναι πολύ δύσκολο για έναν αυτοδημοσιευμένο συγγραφέα να τα προωθήσει, αφού πληρώνουμε όλα τα έξοδα από τη στιγμή που γράφουμε το βιβλίο έως την επεξεργασία του.”

Η Kirsty εξήγησε ότι ο λόγος που το #BookTok έγινε τόσο δημοφιλές είναι επειδή οι άνθρωποι πάντα αναζητούν μια κοινότητα, προσθέτοντας: “Σίγουρα, οι συγγραφείς ψάχνουν άλλους συγγραφείς με τους οποίους μπορούν να μοιραστούν τις γνώσεις τους, τις εμπειρίες τους, συμβουλές και κόλπα.”

Είπε: “Για όσους θέλουν να ξεκινήσουν να γράφουν, να συμμετέχουν σε αυτήν την κοινότητα θα τους προσφέρει όλο είδους συμβουλές και εμπειρίες, και ίσως το κουράγιο να το δοκιμάσουν πραγματικά.

“Οι αναγνώστες που προσφέρουν πραγματικά ανατροφοδότηση και ενθάρρυνση και λένε ‘ναι, μου αρέσει πολύ αυτό’ δίνουν σε κάποιον την αυτοπεποίθηση να συνεχίσει, να συνεχίσει τη γραφή, να συνεχίσει την εξέλιξη.”

Τον Μάιο του 2020, ένα έρευνα της Nielsen Book ανέφερε ότι το 41% των ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο διάβαζε περισσότερο από προ-πανδημικές εποχές.

Στη συνέχεια, τον Ιούλιο του 2020, το National Literary Trust αποκάλυψε ότι περισσότερο από το τρίτο των παιδιών και των νέων διάβαζαν περισσότερο.

Αυτή η αύξηση στο διάβασμα συνυπήρξε με την αυξανόμενη δημοτικότητα του TikTok.

Τώρα με πάνω από 60 δισεκατομμύρια βίντεο, το #BookTok έχει γίνει ένα φαινόμενο που ξεπερνά τα άλλα sites κριτικών βιβλίων.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πώς οι εφαρμογές καιρού προσπαθούν να γίνουν πιο ακριβείς;

Θα μπορούσε η “Χ” να πτωχεύσει με τον Elon Musk;