in

Η ενσωμάτωση AI των Windows 11 σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τις εμπειρίες χρηστών

Όταν μπήκα στην IBM τη δεκαετία του 1980, μου ανέθεσαν το καθήκον να βοηθήσω στη δημιουργία αυτού που τελικά έγινε μια από τις πρώτες εφαρμογές CRM. Όπως οι περισσότεροι εκείνη την εποχή, έπρεπε να δουλέψω με το MIS (τώρα ονομάζεται IT) και το αποτέλεσμα ήταν τρομερό. Αντί η εφαρμογή να διευκολύνει τα πράγματα αυτοματοποιώντας πολλές επαναλαμβανόμενες χειροκίνητες εργασίες, απαιτούσε περισσότερη εργασία, ήταν απίστευτα ενοχλητική στη χρήση και παρουσίαζε μια αποσύνδεση μεταξύ αυτού που νόμιζα ότι είχα ζητήσει και αυτού που παρέδιδε το MIS.

Αυτή η εμπειρία δεν ήταν καθόλου ασυνήθιστη, επειδή, παρόλο που μπορούσα να κωδικοποιήσω, οι άνθρωποι του MIS δεν καταλάβαιναν την επιχείρηση. Έτειναν να παίρνουν αποφάσεις στο κενό που αναμφίβολα διευκόλυνε τη δουλειά τους όσον αφορά τη δημιουργία της εφαρμογής, αλλά αυτό έκανε τις δουλειές των χρηστών πολύ πιο δύσκολες επειδή οι χρήστες είχαν εκπληκτικά λίγη σχέση με τη διαδικασία.

Λοιπόν, η τεχνητή νοημοσύνη πρόκειται να το αλλάξει αυτό μετατρέποντας σταδιακά τους χρήστες σε προγραμματιστές. Η Microsoft βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτού με τις προσπάθειές της να τοποθετήσει αυξανόμενες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στα Windows, το Office και το Microsoft Store.

Ας εξερευνήσουμε πώς το Microsoft AI θα ωφελήσει τη συνεργασία και τις εμπειρίες των χρηστών και θα κλείσουμε με το Προϊόν της Εβδομάδας: ένα νέο σετ ακουστικών από τη μονάδα Alienware της Dell που δεν μοιάζουν με τίποτα που έχετε δει ποτέ.

Το αστείο του κακού προγραμματιστή
Μια ανάρτηση στο Facebook έλεγε κάτι σαν: «Το να δώσουμε στους χρήστες τη δυνατότητα να δουλέψουν με AI για να κωδικοποιήσουν θα σημαίνει ότι οι χρήστες θα πρέπει επιτέλους να διατυπώσουν αυτό που θέλουν, ώστε οι δουλειές σας να είναι ασφαλείς».

Το συμπέρασμα ήταν ότι οι χρήστες γενικά δεν ξέρουν τι θέλουν, οπότε το να τους δοθεί η δυνατότητα να δημιουργούν απευθείας με AI θα έχει άσχημη κατάληξη. Ωστόσο, τόσο η εμπειρία μου όσο και αυτό το αστείο υπογραμμίζουν το υποκείμενο ζήτημα ότι οι προγραμματιστές και οι χρήστες στερούνται εκπαίδευσης στη συνεργασία μεταξύ τους.

Μέρος του υποκείμενου προβλήματος είναι ότι οι προγραμματιστές συνήθως έχουν ελάχιστο ενδιαφέρον για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και οι υπάλληλοι λειτουργιών έχουν ελάχιστο ενδιαφέρον για την κωδικοποίηση. Δεδομένου ότι καμία πλευρά δεν θέλει γενικά να μάθει τις αποχρώσεις της άλλης, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μερικούς πολύ δυσαρεστημένους χρήστες και πολύ απογοητευμένους προγραμματιστές.

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα επειδή, καθώς προχωρά, θα προσπαθήσει φυσικά να μάθει για τον χρήστη και θα είναι καλύτερα σε θέση, με την πάροδο του χρόνου, να παρέχει ένα αποτέλεσμα πιο κοντά σε αυτό που θα ήθελε ο χρήστης.

Λέω “πρέπει” επειδή, από την εμπειρία μου, συχνά ένα από τα προβλήματα κατά τη δημιουργία μιας εφαρμογής είναι ότι ο χρήστης δεν έχει σκεφτεί πλήρως αυτό που θέλει. Μόνο αφού δουν την πρόχειρη εφαρμογή θα συνειδητοποιήσουν ξαφνικά ότι αυτό που θέλουν δεν μοιάζει με αυτό που πήραν.

Η τεχνητή νοημοσύνη ξεπερνά αυτό το πρόβλημα με το να μην έχει προσωπικότητα, ώστε να μην εκνευρίζεται, να θυμώνει ή να απογοητεύεται. Μαθαίνει μέσω της επανάληψης και είναι πρόθυμο να επαναλάβει άπειρα για να προσεγγίσει το κλείσιμο των ακάλυπτων αναγκών των χρηστών.

Ωστόσο, οι χρήστες και οι προγραμματιστές θα πρέπει ακόμα να αναπτύξουν ικανότητα με το εργαλείο. Διαφορετικά, πιθανότατα θα απογοητευτούν με τις ατελείωτες επαναλήψεις που προκύπτουν, επειδή ο χρήστης δεν μπορεί να διατυπώσει πλήρως αυτό που θέλει, και ιδιαίτερα αυτό που δεν θέλει, στη νέα εφαρμογή.

Windows 11 Baseline
Τοποθετώντας το Generative AI στα Windows, η Microsoft δημιουργεί μια τάση αναγκαστικής λειτουργίας όπου οι χρήστες θα μάθουν πώς να εργάζονται με το Generative AI για να έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Θα πρέπει να μάθουν να διατυπώνουν πλήρως τις ανάγκες τους για να μειώσουν τον αριθμό των ενοχλητικών επαναλήψεων που πρέπει να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη για να κατανοήσουν αυτές τις ανάγκες και, το πιο σημαντικό, οι χρήστες θα πρέπει να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να κατανοήσουν και να επικοινωνήσουν αυτό που θέλουν.

Είχαμε κάποια ανάμεικτα αποτελέσματα με τέτοιου είδους πράγματα. Η Boolean λογική είναι αυτό που έχει χρησιμοποιήσει το Διαδίκτυο για να βελτιώσει τις αναζητήσεις. Όσοι έμαθαν τη λογική Boole διαπίστωσαν ότι μπορούσαν να πάρουν τα αποτελέσματα που ήθελαν πολύ πιο γρήγορα από εκείνους που δεν το έκαναν. Ωστόσο, δεν είμαστε ακριβώς στο ύψος μας στους χρήστες Boolean Logic στον ιστό, δείχνοντας ότι ο αδύναμος κρίκος παραμένουν οι χρήστες που αρνούνται να μάθουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να γίνουν πιο αποτελεσματικοί.

Η διαφορά με την τεχνητή νοημοσύνη, ωστόσο, είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συμβάλει στη γεφύρωση του χάσματος μαθαίνοντας τι κάνει έναν συγκεκριμένο χρήστη μοναδικό και προσπαθώντας να γεφυρώσει το χάσμα γνώσης και εμπειρίας. Σε αντίθεση με τη λογική Boole, η οποία είναι στατική, η τεχνητή νοημοσύνη θα εξελιχθεί για να γίνει μια πολύ πιο εξατομικευμένη διεπαφή για τον χρήστη και θα μειώσει ουσιαστικά την ανάγκη του χρήστη να έχει ένα μοναδικό σύνολο δεξιοτήτων επικοινωνίας AI.

Όσοι χρήστες καταβάλλουν προσπάθεια να μάθουν πώς να εργάζονται καλύτερα με AI θα έχουν ένα πλεονέκτημα και δεδομένου ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι στο λειτουργικό σύστημα, θα έχουν πολλές ευκαιρίες για εξάσκηση. Ωστόσο, αναμένω ότι μεγάλο μέρος της βαριάς επικοινωνίας θα προέρχεται όλο και περισσότερο από την τεχνητή νοημοσύνη, όχι από τον χρήστη, όπως φαίνεται στο εισαγωγικό βίντεο της Microsoft για Windows Copilot.

Η Microsoft συνδυάζει την τεχνητή νοημοσύνη στην πλατφόρμα των Windows 11 για να διευκολύνει τη χρήση, ευκολότερη εύρεση εφαρμογών, ευκολότερη για τους προγραμματιστές να παρουσιάσουν αυτές τις εφαρμογές μέσω του Windows Store και συνδυάζει όλο και περισσότερο την τεχνητή νοημοσύνη σε κάθε πτυχή του λειτουργικού συστήματος και της εμπειρίας χρήστη.

Τυλίγοντας
Η κίνηση για την επιθετική τοποθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης σε όλες τις πτυχές των Windows θα αλλάξει δραματικά την εμπειρία του χρήστη με την πάροδο του χρόνου. Ακριβώς όπως ξεκινήσαμε με μια διεπαφή γραμμής εντολών, μετά μετακινηθήκαμε σε μια γραφική διεπαφή χρήστη (GUI) και τώρα μεταβαίνουμε σε μια διεπαφή AI, κάθε κίνηση θα βελτιώσει την παραγωγικότητα, θα μειώσει την απογοήτευση των χρηστών και θα φέρει τη διαδικασία ανάπτυξης κοντά στις σχετικές εφαρμογές υποτίθεται ότι βοηθούν.

Βρισκόμαστε στην αρχή της εξέλιξης αυτής της τεχνολογίας, οπότε περιμένετε αυξανόμενους πόνους καθώς ωριμάζει. Ωστόσο, αυτό σηματοδοτεί την αρχική σημαντική απόκλιση από την παραδοσιακή προσέγγιση της τεχνολογίας, η οποία ανάγκασε τους χρήστες να αποκτήσουν νέα σύνολα δεξιοτήτων για να αποκομίσουν τα οφέλη. Τώρα αναπτύσσουμε συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που θα μάθουν πώς να συνεργάζονται με τους χρήστες και να ανατρέπουν αποτελεσματικά αυτή τη δυναμική, δημιουργώντας ένα πολύ πιο ενδιαφέρον, ελπίζουμε πολύ λιγότερο απογοητευτικό, αποτέλεσμα.

Αν και υπάρχουν πολλές ανησυχίες σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, προς το παρόν, αυτές οι κινήσεις της Microsoft αντιπροσωπεύουν μικρό κίνδυνο, αλλά υπόσχονται σημαντικές βελτιώσεις στην παραγωγικότητα και την ικανοποίηση των χρηστών.

Alienware Tri-Mode Wireless Gaming Headset AW920H – Lunar Light
Τα προϊόντα Alienware δεν είναι φθηνά, οπότε όταν η Dell μου έστειλε ένα σετ από τα ακουστικά της AW920H με πολύ λογική τιμή 179,99 $ για ασύρματα ακουστικά τριπλής λειτουργίας (τα βρήκα για μόλις 159 $), με ενδιέφερε γιατί τα περισσότερα ακουστικά παίρνω αυτή η κατηγορία κοστίζει 250+ $.

Αυτά είναι ακουστικά Dolby Atmos, ώστε να έχετε εικονικό ήχο surround, έχουν έως και 55 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας που μπορούν να φορτίσουν έως και 6 ώρες σε 15 λεπτά χρησιμοποιώντας έναν γρήγορο φορτιστή USB-C και διαθέτουν αναγνωριστικό συμβατό με το Alienware Aurora της Dell R13 Επιτραπέζιος υπολογιστής παιχνιδιών. Διατίθενται με καλώδιο μίνι τηλεφώνου, ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε αεροπλάνο ή εάν έχετε συσκευή που δεν υποστηρίζει Bluetooth.

Ένα από τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά είναι ότι εάν έχετε υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή Alienware, θα συγχρονίσουν τα χρώματα των LED στα ακουστικά με τα LED στον υπολογιστή σας. Όπως τα περισσότερα ακουστικά σε αυτήν την κατηγορία τιμής, έχουν ενεργή ακύρωση θορύβου AI τόσο στον εισερχόμενο ήχο όσο και στο μικρόφωνο (Τείνω να χρησιμοποιώ το Discord όταν μπορώ και μπορεί να γίνει ενοχλητικό όταν οι ήχοι του παιχνιδιού αιμορραγούν στη ροή φωνής).

Ακόμα δεν έχω βρει τρόπο να παίξω με επιτυχία σε αεροπλάνο. Συχνά δεν υπάρχει αρκετό εύρος ζώνης στο Wi-Fi του αεροπλάνου και απλώς δεν υπάρχει αρκετός χώρος στο μικρό τραπέζι για έναν υπολογιστή παιχνιδιών από μόνος του, πόσο μάλλον για έναν υπολογιστή παιχνιδιών και ένα ποντίκι — και τα περισσότερα από αυτά που παίζω κάνουν Δεν λειτουργεί καλά με ένα χειριστήριο παιχνιδιών. Ωστόσο, η Dell παρουσίασε ένα πρωτότυπο ελεγκτή παιχνιδιών στο CES που μπορεί να το διορθώσει τελικά.

Τα ακουστικά Dell Alienware Tri-Mode AW920H είναι μια ευκαιρία για αυτό που κάνουν και, ενώ επικεντρώνονται κυρίως στο gaming, θα πρέπει να είναι καλά και για ταινίες και μουσική, και είναι το προϊόν της εβδομάδας μου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το Vision Pro της Apple θα κάνει το Universe;

Συγκομιδή προσωπικών δεδομένων και πώς να μειώσετε το ψηφιακό σας αποτύπωμα