in ,

Βουλευτής υποστηρίζει την έκκληση της μητέρας της Brianna Ghey για τη διασφάλιση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Δεν μπορεί να αναμένεται από τους γονείς να παρακολουθούν τι κάνουν τα παιδιά τους στο διαδίκτυο 24 ώρες το 24ωρο, προειδοποίησε μια βουλευτής που υποστήριξε την εκστρατεία της μητέρας της Brianna Ghey.

Η Esther Ghey ζήτησε από την κυβέρνηση να σταματήσει την πρόσβαση των παιδιών στις εφαρμογές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

  • Η Charlotte Nichols, βουλευτής του Warrington North, δήλωσε ότι πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία, καθώς οι εταιρείες τεχνολογίας δεν αναλαμβάνουν επί του παρόντος την ευθύνη που θα έπρεπε.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι το τρέχον σχέδιό της να απαγορεύσει τα κινητά στα σχολεία ήταν “ριζοσπαστικό”.

Η Brianna, 16 ετών, μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου αφού παρασύρθηκε στο Culcheth Linear Park στο Warrington του Cheshire, το απόγευμα της 11ης Φεβρουαρίου 2023.

  • Οι έφηβοι δολοφόνοι της – η Scarlett Jenkinson και ο Eddie Ratcliffe – στους οποίους επιβλήθηκαν ισόβιες ποινές την Παρασκευή, είχαν γοητευτεί από τη βία, τα βασανιστήρια και τις δολοφονίες και είχαν σχεδιάσει τη δολοφονία για εβδομάδες χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

Η Jenkinson είχε επίσης παρακολουθήσει βίντεο βίας και βασανιστηρίων στο dark web.

Η κ. Ghey δήλωσε στην εκπομπή της Κυριακής με τη Laura Kuenssberg ότι είναι “απλά ανέφικτο” για τους γονείς να ελέγχουν τι βλέπουν τα παιδιά στο διαδίκτυο.

Ζήτησε από την κυβέρνηση να σταματήσει την πρόσβαση των παιδιών σε εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης στα smartphones και δήλωσε ότι θέλει οι εταιρείες να επισημαίνουν στους γονείς τις αναζητήσεις ακατάλληλου υλικού.

“Θα θέλαμε να θεσπιστεί ένας νόμος ώστε να υπάρχουν κινητά τηλέφωνα που να είναι κατάλληλα μόνο για παιδιά κάτω των 16 ετών”, είπε.

  • “Έτσι, αν είστε άνω των 16 ετών, μπορείτε να έχετε ένα τηλέφωνο για ενήλικες, αλλά στη συνέχεια, κάτω των 16 ετών, μπορείτε να έχετε ένα παιδικό τηλέφωνο, το οποίο δεν θα έχει όλες τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης που υπάρχουν τώρα.

“Και επίσης να υπάρχει λογισμικό που θα κατεβαίνει αυτόματα στο τηλέφωνο των γονέων και θα συνδέεται με το τηλέφωνο των παιδιών, το οποίο θα μπορεί να επισημαίνει λέξεις-κλειδιά.

“Έτσι, αν ένα παιδί ψάχνει τις λέξεις που έψαχναν η Σκάρλετ και ο Έντι, αυτό θα επισημανθεί στο τηλέφωνο του γονέα”.

  • Η βουλευτής των Εργατικών, κα Nichols, δήλωσε στο BBC Radio Manchester ότι πρόκειται για τη διασφάλιση ότι “κάνουμε ό,τι μπορούμε” για την αυστηροποίηση της προστασίας στο διαδίκτυο.

“Οι εταιρείες τεχνολογίας και οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ειδικότερα δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη που θα έπρεπε”, είπε.

“Αλλά δεν νομίζω επίσης ότι είναι λογικό να ρίχνουμε όλη την ευθύνη στους γονείς, όταν, με την καλύτερη θέληση του κόσμου, δεν μπορεί να αναμένεται από αυτούς να παρακολουθούν τι κάνουν τα παιδιά τους στο διαδίκτυο 24 ώρες το 24ωρο, όταν έχουν ένα smartphone στην τσέπη τους.

  • “Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία και νομίζω ότι ήδη καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν απαγορεύσεις με βάση την ηλικία για όλα τα είδη πραγμάτων, συμπεριλαμβανομένων των τσιγάρων και του αλκοόλ, ταξινομήσεις κινηματογράφων, αλλά πρέπει να υπάρξει ένας τρόπος να εξετάζεται με τον ίδιο τρόπο και ο διαδικτυακός χώρος”.

Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, το οποίο επί του παρόντος περνάει από το Κοινοβούλιο, είχε πάρει “υπερβολικά πολύ χρόνο”.

“Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι προτάσεις της Esther είναι τόσο ενδιαφέρουσες”, δήλωσε.

Απαντώντας στην κα Ghey, η υπουργός Παιδείας Gillian Keegan δήλωσε ότι η κυβέρνηση κατανοεί ότι το θέμα αυτό “ανησυχεί τους γονείς”.

Περιέγραψε το σχέδιο της ίδιας της κυβέρνησης για την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία ως “ριζοσπαστικό”, λέγοντας ότι θα εκδώσει οδηγίες για το θέμα και θα ακολουθήσει διαβούλευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το ψεύτικο βίντεο του Μπάιντεν προτρέπει την Meta να επισημαίνει τις δημοσιεύσεις

Hellas Sat 5 – Ο πρώτος δορυφόρος τηλεπικοινωνιών λέιζερ υψηλών ταχυτήτων