in

This is helpfullThis is helpfull

Αυτά είναι τα 5 κορυφαία περιστατικά εγκλήματος στον κυβερνοχώρο για το 2021

Όλο και πληθαίνουν οι ομάδες ransomware

Τους τελευταίους 12 μήνες δεν έλειψαν τα περιστατικά εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, καθώς οι συμμορίες ransomware γίνονται όλο και καλύτερες σε αυτό που θέλουν να κάνουν. Βέβαια, οι ομάδες ασφαλείας ήταν φαινομενικά ανίσχυρες στο να κάνουν πολλά περισσότερα από το να παρακολουθούν σοκαρισμένες.

Επίσης, ο αντίκτυπος της πανδημίας του Covid-19 συνέχισε να είναι μεγάλος, με τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να προσπαθούν να διαταράξουν τους οργανισμούς στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Ακολουθούν τα 5 κορυφαία περιστατικά εγκλήματος στον κυβερνοχώρο για το 2021 όπως τα αναφέρει το Computer Weekly:

1. Η επίθεση ransomware Colonial Pipeline είχε σοβαρές συνέπειες

Η επίθεση ransomware DarkSide κατά της Colonial Pipeline –του χειριστή του μεγαλύτερου αγωγού καυσίμων στις ΗΠΑ – τον ​​Μάιο του 2021 ήταν ένα από τα πιο επιδραστικά περιστατικά στον κυβερνοχώρο των τελευταίων ετών.

Αμέσως μετά την επίθεση, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναγκάστηκε να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και το Υπουργείο Μεταφορών χαλάρωσε προσωρινά τους κανονισμούς στο μεγαλύτερο μέρος του Μεσοατλαντικού και των νότιων ΗΠΑ και στο Τέξας, που διέπουν το χρονικό διάστημα που επιτρεπόταν στους φορτηγατζήδες να παραμένουν πίσω από το τιμόνι, για να βελτιωθεί η ευελιξία στην αλυσίδα εφοδιασμού καυσίμων.

2. Γιατί οι χειριστές του REvil ήθελαν 70 εκατομμύρια δολάρια; (Επίθεση ransomware Kaseya)

Στις 4 Ιουλίου, οι χειριστές του REvil ransomware ζήτησαν σωρευτική πληρωμή λύτρων 70 εκατομμυρίων δολαρίων από περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις των οποίων τα συστήματα πληροφορικής κλειδώθηκαν αφού η συμμορία παραβίασε τον πάροχο υπηρεσιών Kaseya σε ένα κλασικό παράδειγμα hack στην αλυσίδα εφοδιασμού. Ήταν τέτοια η έκταση του περιστατικού που η ομάδα REvil αναγκάστηκε να κρυφτεί για λίγο, και στη συνέχεια εμφανίστηκε μόνο για να διαπιστώσει ότι η υποδομή της είχε παραβιαστεί από τις αρχές επιβολής του νόμου. Ένα μέλος της συμμορίας αντιμετωπίζει τώρα την έκδοση στις ΗΠΑ για να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά του ενώ οι άλλοι έχουν τραπεί σε φυγή.

3. Η συμμορία BlackMatter αυξάνει τις επιθέσεις σε πολλά θύματα

Οι συμμορίες ransomware έρχονται και φεύγουν για πολλούς λόγους, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο, είτε πρόκειται για rebrand μιας υπάρχουσας ομάδας είτε για έναν νέο παίκτη στο παιχνίδι, πάντα θα υπάρχει κάποιος άλλος έτοιμος να πάρει τη θέση τους. Μια από τις πιο εντυπωσιακές ομάδες hacking του 2021 είναι γνωστή ως BlackMatter.

4. Ιρλανδική υπηρεσία υγείας που επλήγη από μεγάλη επίθεση ransomware

Το πρωί της 14ης Μαΐου, η συμμορία ransomware Conti έγινε πρωτοσέλιδο αφού κρυπτογραφούσε τα συστήματα του στελέχους της ιρλανδικής υπηρεσίας υγείας σε μια σκληρή και πραγματικά άκαρδη κυβερνοεπίθεση. Το περιστατικό προκάλεσε σημαντική αναστάτωση στις υπηρεσίες των ασθενών σε όλη την Ιρλανδία και προκάλεσε μέχρι και την εμπλοκή του στρατού. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν καταγεγραμμένοι θάνατοι ως άμεσο αποτέλεσμα του συμβάντος, αλλά μετά από έξι μήνες, η υπηρεσία δεν έχει ανακάμψει πλήρως.

5. Διέρρευσαν κλεμμένα δεδομένα εμβολίου Pfizer/BioNTech για τον Covid-19

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου προσπάθησαν να διακόψουν την ανάπτυξη του προγράμματος εμβολίων Covid-19 στην Ευρώπη, όταν δεδομένα σχετικά με το εμβόλιο Pfizer/BioNTech Covid-19, το οποίο κλάπηκε τον Δεκέμβριο του 2020 μετά από μια κυβερνοεπίθεση κατά του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, διέρρευσαν στο διαδίκτυο τον Ιανουάριο του 2021. Το data dump περιελάμβανε screenshots μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πληροφορίες peer review και άλλα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων αρχείων PDF και παρουσιάσεων PowerPoint.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Site με οδηγίες για αυτοκτονία – Τι πρέπει να κάνουν οι εταιρείες τεχνολογίας

Το επόμενο βήμα της DuckDuckGo … μετά τη λειτουργία της ως μηχανή αναζήτησης