in ,

sadsad

Άσχημα νέα για τη Microsoft – Πάνω από τα μισά PC δεν είναι συμβατά με τα Windows 11

Παραμονή στα Windows 10

Έρευνα σε περισσότερες από 10 εκατομμύρια συσκευές δείχνει ότι οι αναβαθμίσεις στα Windows 11 έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί τους τελευταίους τρεις μήνες, αλλά το συνολικό ποσοστό υιοθέτησης παραμένει μικρό. Συγκεκριμένα, το 1,44% τρέχει τώρα το νέο OS, από το 0.52% των υπολογιστών που χρησιμοποιούσαν το λειτουργικό σύστημα τον Ιανουάριο.

Η αργή υιοθέτηση του λειτουργικού οφείλεται στο ότι το 55% των συσκευών δεν μπορούν να αναβαθμιστούν στα Windows 11. Η πλειονότητα των συσκευών περνάει τη δοκιμή RAM (91%), αλλά το 19% αποτυγχάνει στη δοκιμή TPM και το 28% δεν είναι συμβατές με TPM ή δεν το έχουν ενεργοποιημένο.

Στα virtual machine workstations η συμβατότητα της CPU είναι ελαφρώς υψηλότερη στο 44.9%, αλλά μόνο το 66.4% έχει αρκετή RAM. Για το TPM τα νέα είναι δυσάρεστα, μόνο το 0.23% όλων των εικονικών σταθμών εργασίας έχουν ενεργοποιημένο το TPM 2.0.

  • Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Το TPM δεν χρειάστηκε ποτέ για τα Windows και ενώ η vTPM υπάρχει, χρησιμοποιείται σπάνια. Τα περισσότερα virtual machine workstations θα πρέπει να τροποποιηθούν για να λάβουν vTPM και να μπορέσουν να αναβαθμιστούν στα Windows 11.

Τα TPM σε φυσικούς διακομιστές πέρασαν τη δοκιμή μόνο το 1.49% του χρόνου, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου το 98% θα αποτύχει να αναβαθμιστεί εάν η Microsoft δημιουργήσει ένα λειτουργικό σύστημα διακομιστή με παρόμοιες απαιτήσεις στο μέλλον.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκδόσεις των Windows, τα Windows 11 είναι απλώς μια προσαρμοσμένη έκδοση των Windows 10 και οι βασικές διαφορές μεταξύ των δύο είναι ελάχιστες. Αυτός είναι πιθανότατα ο κύριος λόγος για τον οποίο οι επιχειρήσεις είναι αντίθετες με την αναβάθμιση σε μια νέα, και σχεδόν αναπόδεικτη, έκδοση αντί να παραμείνουν με τα Win10 που γνωρίζουν.

Oι επιχειρήσεις δεν ασχολούνται πραγματικά με το νέο λειτουργικό σύστημα, και δεν αναμένεται να το κάνουν μέχρι το 2023. Ωστόσο, είναι κάπως νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα σχετικά με την επιτυχία των Windows 11, σε κάθε τομέα – επιχειρηματικό και οικιακό.

Μπορεί να κυκλοφόρησαν πριν 6 μήνες, αλλά τεράστια μερίδα συστημάτων έλαβαν προτροπή για την ενημέρωση πριν μερικούς μήνες, ενώ ακόμα περισσότερα δεν έχουν μπει καν σε τροχιά ενημέρωσης. Για κάποιους αναλυτές, τα τρέχοντα ποσοστά εγκατάστασης και χρήσης είναι φυσιολογικά.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι τα συστήματα που τρέχουν λειτουργικό σύστημα του οποίου έχει λήξει η υποστήριξη έχουν μειωθεί στο 6.6% από το 9.75% τον Ιανουάριο. Ένα σημαντικό μέρος αυτών των συστημάτων τρέχει Windows 7 ή ακόμα και Windows XP – τα οποία η Microsoft σταμάτησε να υποστηρίζει το 2020 και το 2014, αντίστοιχα.

Αν και ο ρυθμός υιοθέτησης αυξάνεται σταδιακά, είναι προφανές ότι οι αναβαθμίσεις των Windows 11 δεν προχωρούν τόσο γρήγορα όσο ήλπιζε η Microsoft, ειδικά στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Πολλοί οργανισμοί αναβάλουν την αγορά νέων συμβατών μηχανημάτων, ενώ άλλοι είναι απλώς ευχαριστημένοι με τα Windows 10, τα οποία θα υποστηρίζονται μέχρι το 2025.

Εξαιτίας των ελάχιστων διαφορών μεταξύ των Windows 10 και 11, η αργή απορρόφηση των τελευταίων είναι πιθανό να συνεχιστεί εκτός εάν οι επιχειρήσεις λάβουν έναν επιτακτικό λόγο για αναβάθμιση. Όσο για τους οικιακούς πελάτες, φαίνεται ότι χάρη στις μεθόδους παράκαμψης των περιορισμών, τα ποσοστά χρήσης αυξάνονται με καλύτερο ρυθμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτέλους – Τέρμα στο μπλοκάρισμα των Galaxy smartphone εξαιτίας του “fingerprint scanner”

Skroutz – Οργή χρηστών για διαδικτυακή απάτη μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας