in ,

Το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό Waymo χτυπά ποδηλάτη στο Σαν Φρανσίσκο, προκαλώντας ελαφρούς τραυματισμούς

Ένα όχημα Waymo χωρίς οδηγό χτύπησε έναν ποδηλάτη στο Σαν Φρανσίσκο, προκαλώντας ελαφρούς τραυματισμούς. Ήταν το τελευταίο περιστατικό στην πόλη, την ώρα που οι εντάσεις γύρω από τα αυτόνομα οχήματα είναι ιδιαίτερα υψηλές μετά τον τραυματισμό πεζού από όχημα Cruise χωρίς οδηγό.

Το περιστατικό, το οποίο αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Reuters, συνέβη στις 3:02 μ.μ. στις 6 Φεβρουαρίου στη διασταύρωση των οδών 17ης και Mississippi στη γειτονιά Potrero Hill του Σαν Φρανσίσκο. Ένα Street View του Google Maps της διασταύρωσης δείχνει μια επίπεδη, καλά φωτισμένη περιοχή που περιβάλλεται από αποθήκες με απροστάτευτους ποδηλατόδρομους και στους δύο δρόμους.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι ένα αυτόνομο όχημα είχε χτυπήσει έναν ποδηλάτη, ο οποίος ανέφερε μόνο “μη απειλητικούς για τη ζωή τραυματισμούς”, σύμφωνα με την Eve Laokwansathitaya, υπεύθυνη ενημέρωσης του SFPD.

Ένας επιβάτης που επέβαινε στο όχημα Waymo τη στιγμή της σύγκρουσης δεν τραυματίστηκε. Το περιστατικό παραμένει υπό διερεύνηση, σημείωσε ο Laokwansathitaya.

Η εκπρόσωπος της Waymo, Τζούλια Ιλίνα, είχε περισσότερες λεπτομέρειες να μοιραστεί. Το όχημα της Waymo είχε σταματήσει σε ένα τετράπλευρο στοπ, καθώς ένα επερχόμενο μεγάλο φορτηγό άρχισε να στρίβει στη διασταύρωση. Το όχημα περίμενε μέχρι να έρθει η σειρά του και στη συνέχεια άρχισε επίσης να περνάει μέσα από τη διασταύρωση, χωρίς να προσέξει τον ποδηλάτη που ταξίδευε πίσω από το φορτηγό.

“Ο ποδηλάτης αποκλείστηκε από το φορτηγό και ακολούθησε γρήγορα πίσω του, περνώντας στην πορεία του οχήματος Waymo”, δήλωσε η Ilina. “Όταν έγινε πλήρως ορατός, το όχημά μας φρέναρε έντονα, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει τη σύγκρουση”.

Μετά το περιστατικό, η Waymo επικοινώνησε με την αστυνομία, αλλά ο ποδηλάτης έφυγε μόνος του, αναφέροντας μόνο “μικρές γρατσουνιές”, πρόσθεσε ο Ilina.

Καθώς τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό εμφανίζονται σε περισσότερες πόλεις σε όλο τον κόσμο, περιστατικά όπως αυτά είναι βέβαιο ότι θα αυξηθούν. Αλλά επειδή η τεχνολογία είναι ακόμη νέα, ακόμη και τα μικρά ατυχήματα είναι σημαντικό να εξετάζονται για να διασφαλιστεί ότι οι εταιρείες λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα μετά από αυτά.

Πέρυσι, ο κύριος αντίπαλος του Waymo, το Cruise, ενεπλάκη σε ένα πολύ πιο σοβαρό περιστατικό, κατά το οποίο μια πεζή χτυπήθηκε από έναν οδηγό που την εγκατέλειψε, εκτοξεύοντάς την στην πορεία ενός οχήματος χωρίς οδηγό. Το όχημα Cruise προχώρησε στη συνέχεια να σταματήσει στην άκρη του δρόμου, χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι το θύμα ήταν ακόμα κολλημένο από κάτω.

Η λεπτομέρεια σχετικά με το ότι η πεζή παρασύρθηκε είχε παραλειφθεί από την αρχική δήλωση της εταιρείας σχετικά με το ατύχημα. Και βασικό υλικό από τις κάμερες του αυτοκινήτου δεν ελήφθη από ορισμένες ρυθμιστικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του Τμήματος Μηχανοκίνητων Οχημάτων της Καλιφόρνια. Η άδεια της Cruise για τη λειτουργία οχημάτων χωρίς οδηγό ανεστάλη και η εταιρεία διέκοψε όλες τις δραστηριότητές της σε εθνικό επίπεδο.

Η Waymo λέγεται ότι έχει καλύτερη φήμη από την Cruise μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών. Και η εταιρεία βεβαίως είναι κατηγορηματική ότι τα οχήματά της είναι αποδεδειγμένα ασφαλέστερα από εκείνα που οδηγούνται από ανθρώπους. Αλλά οι αξιωματούχοι της πόλης έχουν επικρίνει και τις δύο εταιρείες για το μπλοκάρισμα των δρόμων και την παρεμπόδιση λεωφορείων και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το X χτυπάει το νούμερο ένα στο App Store καθώς το γυμνό του Drake που διέρρευσε γίνεται viral

“Το AI bot είναι χρήσιμο για ομιλίες”, λέει ο δήμαρχος του Peterborough