in

wowwow loveditlovedit This is helpfullThis is helpfull

Τι είναι το 6G; Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τα δίκτυα 6G είναι το μέλλον των κινητών επικοινωνιών

Περίπου κάθε δέκα χρόνια, εμφανίζεται μια νέα γενιά τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας – μαζί με τις υποσχέσεις ότι θα είναι πιο προηγμένες από τον προκάτοχό της. Με το 2G λάβαμε μηνύματα κειμένου, το 3G άνοιξε για υπηρεσίες δεδομένων και το 4G έκανε το κινητό Διαδίκτυο πραγματικότητα.

Ήταν το ίδιο με το 5G. Στη συνέχεια, έχουμε ταχύτητες gigabit, μεγαλύτερη χωρητικότητα και εξαιρετικά χαμηλό λανθάνοντα χρόνο. Αυτό διευκόλυνε τη ροή βίντεο, τη λήψη σημάτων σε πολυσύχναστα μέρη και σε εσωτερικούς χώρους και άνοιξε πολλές νέες ευκαιρίες τόσο για άτομα όσο και για εταιρείες.

Τι είναι το 6G;
Το 6G είναι – όπως υποδηλώνει το όνομα – η έκτη γενιά συνδεσιμότητας για κινητά. Δεν είναι ακόμη σαφές πώς θα συμπεριφέρεται η τελική μορφή του 6G προτού τυποποιηθεί τελικά, αλλά δεν είναι ακόμη πολύ νωρίς για να υποθέσουμε τι είδους τεχνολογία θα συμπεριληφθεί και πώς θα συμπεριφέρεται.

Αυτό που είναι προφανές είναι ότι το 6G θα επωφεληθεί από τις αλλαγές που έχουν γίνει με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για να είναι σε θέση να λειτουργούν 5G. Οι χειριστές έχουν επεκτείνει τα ραδιοφωνικά δίκτυα με περισσότερες κεραίες, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να λάβετε ένα σήμα, και ειδικά σε εσωτερικούς χώρους. Η τεχνολογία Sky και ο υπολογιστής αιχμής μπορούν επίσης να υποστούν επεξεργασία πιο κοντά στον χρήστη, σε κάθε μεμονωμένο ιστό, έτσι ώστε ο χρόνος καθυστέρησης να είναι πολύ χαμηλότερος.

Το 6G θα βασιστεί σε αυτό το θεμέλιο και θα εισαγάγει νέες δυνατότητες που υπερβαίνουν αυτό που μπορεί να προσφέρει το 5G.

Εδώ στο σπίτι, η Telenor ξεκίνησε τις δοκιμές στο Kongsberg τον Νοέμβριο του 2019. Το δίκτυο 5G της Telenor άνοιξε εμπορικά στις 13 Μαρτίου 2020, καθιστώντας το πρώτο δίκτυο 5G της Νορβηγίας. Μέχρι το τέλος του 2020, ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι είχαν πρόσβαση σε 5G παγκοσμίως. Κατά τη διάρκεια πέντε ετών, τέσσερις στις δέκα συνδέσεις θα ολοκληρωθούν με 5G, ενώ ολόκληρη η Νορβηγία θα έχει κάλυψη το 2023.

Το 5G εξελίσσεται συνεχώς, αλλά μερικοί έχουν ήδη στρέψει την προσοχή τους στο επόμενο μεγάλο πράγμα. Λέγεται – όχι απροσδόκητα – 6G. Εδώ έχουμε κάνει μια εισαγωγή στο τι σημαίνει 6G.

Πότε θα είναι διαθέσιμο το 6G;
Η ανάπτυξη βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο. Το τελικό λανσάρισμα θα εξαρτηθεί από την ταχύτητα κυκλοφορίας και μια συμφωνία για την τεχνολογία που θα καλυφθεί τελικά από το τελικό πρότυπο.

Η Samsung πιστεύει ότι οι εμπορικές υπηρεσίες 6G μπορεί να είναι διαθέσιμες ήδη από το 2028, αλλά σύντομα θα είναι το 2030 στο ημερολόγιο προτού το δούμε σε πρακτική χρήση. Μην περιμένετε πρώτα ένα μικρό λογότυπο 6G να στολίζει το κινητό σας τηλέφωνο.

Θα αντικαταστήσει το 6G 5G;

Ακριβώς όπως τα 4G και 5G θα συνυπάρχουν για αρκετά χρόνια (μοιράζονται επίσης το ίδιο βασικό δίκτυο), τα 6G και 5G πιθανότατα θα λειτουργούν παράλληλα για μια χρονική περίοδο. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G έχει ακόμη πολλά να συνεχίσει και η 6GIC πιστεύει ότι το 5G θα έχει διάρκεια ζωής 20 ετών. Σε αυτήν την περίπτωση, θα τεθεί τουλάχιστον σε λειτουργία έως το 2040.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Θέλετε Bluetooth για το 2021; Αυτά είναι τα καλύτερα ακουστικά για διαδικτυακές συναντήσεις

Δείτε εδώ – Το τεχνητό νησί που παράγει καθαρή ενέργεια